- 26 Mayıs 2020
- 3.301
- 5.311
İyi düşünmüşsunuz. Pgtli olursa sıkıntı olmaz.Aslinda down olduğu erken belli olmuş bu iyi yoksa 19-20 haftada sonlansa çok daha zor olurdu. Ben hiç hamile kalamadım doğal yolla. Doktorum gerek yok dedi. 38 yaşından sonra öneriyorum dedi. İki embriyo koymuşlardı. İkiside tuttu biri 2 aylıkken öldü. Bebeğin kalbi durduğu için 2 li tarama, nifty hatalı çıkar dediler. Birde ense kalınlığıni 2.5 mm ölçtü biraz yüksek dedi. Amniyosentez önerdi.Hos başka doktorda bı hafta sonra tekrar olcturdum 2.1 mm çıkmıştı normal dediler ama kendi doktorum yinede yaptirmami istedi. İns dediğin gibi olur canim rahatlattın beniBen once bi hamıle kaldım 7.haftada kalp atışı duyulamadı kürtaj oldum.sonra 3 ay sonra bi daha hamıle kaldım ,bu defa kalp atışını da duyduk ama 11.haftada ense kalınlığı artısı ve ödem gozlendı .cvs ıcın bıyopsi verdim sonuç down sendromu onu da o sekılde tahlıye ettıler .artık kenfımız denememeye karar verdik halbu ki tüm genetık testleri en baştan yaptırdık esımde de bende de kromozomal hıc bi sorun yok .şimdi pgt ye yolladık sonuç beklıyoruz sağlıklı gelen olursa tahlıye edilecek .sizin onsonuc olumlu gelmıs sevındım diğeri de olumlu gelecektir rahat olun .ben de onsonuc da olumsuzdu son sonuç da .13.haftada tahlıye edıldı malesef .siz neden amnıyosentez yaptırıyorsunuz ?yas mı genetık bi sorun mu var ? Tüp bebekte pgt yaptırmış mıydınız