• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emanet eşeğin ☹️☹️☹️

Ben ergenken bizde de vardi. Ablama biri hediye etmis (ama ablam kelebekten bile korkar. Evde kedi var diye gelmedigi zamanlar olmustu) ona bakmak icin forum forum gezmistim zamaninda. Tam isiticili akvaryum almaya karar verdik öldü gitti zavalli :KK43:
Ama kiyma suya koy- depar ata ata gelirdi. Bir de karidesi cok severdi. Karidesli mamasi vardi.
Ne zaman bir sahil yöresinde burnuma karides kokusu gelse hep rahmetliyi hatirliyorum
Yarın kıyma alıp veriyim olmadı. Bı legende yasiyo şuanda uygun ortamda değil ama suyunu temiz ve sıcak tutmaya gayret ediyorum. İnşallah normale döner

Hava biraz soğudu, eğer bulunduğu yer soğuduysa hareketleri yavaşlamış olabilir, malum kış uykusuna yatma meyilleri var ama evcil hayvan olduğu için yatmıyorlar, ev sıcak olduğundan:)

Kıyamam ya ölmez inşallah ortam değişikliği iyi gelmiyor akvaryum canlilarina suyun derecesi iyi olmalı.

Benimde şu kaplumbagam öldü yıllardır kurumuş şekilde sakliyorum aklima o geldi biblo gibi :D

Hamile falan değilsiniz di mi?
Su kaplumbağasinin evcil hayvan olarak satılması bir çok ülkede yasak. Pek sağlıklı değil çünkü
Hayır yeni de taşınmışsiniz, size bırakması da yuzsuzluk

Hamile falan değilsiniz di mi?
Su kaplumbağasinin evcil hayvan olarak satılması bir çok ülkede yasak. Pek sağlıklı değil çünkü
Hayır yeni de taşınmışsiniz, size bırakması da yuzsuzluk
Biliyorum yasaklanmış hastalık bulastirdiklari için 2 yaşında bı kizim var ama sadece ben bakıyorum bende eldivensiz dokunamiyorum eşim bsy diyememis işte ben kabul etmezdim yoksa hiç hoşlanmıyorum böyle emrivakilerden

usumus olabilir, bie masa lambaniz varsa akvaryumuna yakin sekilde koyun ampulun sicakliginda isinsin, usurlerse olur o hayvanlar, bi de duzenleri kacinca bir kac gun istahsiz oluyolar.

hicbisey yemeden ve su disinda 1 aya kadar yasayabolirler, 11 yil profesyonel su kaplumbagasi baktim:)

İyi akşamlar kizlar. Dert mi demeyin emanet olunca bide canlı bsy olunca dert ediyorum. Karşı komşum bı hafta yokuz diye su kaplumbağasini eşime bırakmış ben evde yokken. O da almış ama ne kadar yer nasıl bakılır sormamis. Bugün 6. gün netten araştırdığım şekilde yemini veriyorum suyunu temizliyorum. Fakat bugün sabahtan beri hiç yem yemedi bu canına yandığım. Boş boş elini bacağını uzatıp öylece duruyo. Bsy mi olacak yoksa normal mi bu durum bilgisi olan bı yardım etsin hele. Bu arada bizde numarası yok kadının yeni taşındık soramiyorum onada. Bsy olursa ben ne derim ne yaparım diye strese girdim çıkamıyorum.
Kış uykusuna hazırlanıyor olabilir.O dönemlerde çok nadir yem yiyorlar.

Rahat bırakın hayvanı, kış uykusuna yatacak yatamıyor:)
Yıllarca besledim, evlenirken ailemin evinde bıraktığım kaplumbağam yemek tabağı boyunda.
Sakın öldü diye falan atmaya kalkmayın, o şuan saklanacak yer arayıp uykuya yatacak.

Bende gülüyorum ama işte emanet bsy de olsun istemiyorum evet et marul yumurta falan yiyomus da ben onuda nasıl vercem bilmedigimden yeminden farklı bı marul verdim onuda beğenip yemedi

Yıllar önce komşunun kaplumbağasına baktık aynen emanet şekilde

Kaplumbağa misafir diye marulun iyi yerinden ikram ettik, beyazından koyduk

Meğerse kendisi marul yaprağının ucunu yani yeşil kısmını seviyormuş

Halen konuşur güleriz

Halen konuşur güleriz
Ahahaha bunca yorgunluğumun ve hastalığımın üstüne çok iyi geldi ya koptum resmen 😂😂😂

Ahahaha bunca yorgunluğumun ve hastalığımın üstüne çok iyi geldi ya koptum resmen 😂😂😂

Oğlum 3 yaşında idi neden yemiyor diye üzülmüştü

Ertesi gün yeşil yerini verdik yedi

Arada bir ziyarete gidip marul da götürmüştük

Bu arada konu sahibi bizdeki de leğendeydi pasta tabağı kadardı

Arada uyurdu ama Güneş'e çıkardı dururdu

Hatta eşim bu yosun olmuş diş fırçası ile fırçalayalım demişti de olmaz demiştim

sahibi gelince ben fırçalıyorum ama eşim fırçalamamış o nedenle size yosunlu gelmiş demişti

Halen konuşur güleriz
Marulu beğenmedi bu ya ben de az önce köfte verdim arkadaşlar kıyma ver diyince onuda yemedi aman kış uykusuna mi yatacak napcaksa yapsın

Rahat bırakın hayvanı, kış uykusuna yatacak yatamıyor:)
Yıllarca besledim, evlenirken ailemin evinde bıraktığım kaplumbağam yemek tabağı boyunda.
Sakın öldü diye falan atmaya kalkmayın, o şuan saklanacak yer arayıp uykuya yatacak.
Ev çok sıcak suyunu da baya ılık yapıyorum ona ragmen kış uykusuna yatmaz umarım. Yatacaksada gitsin kendi evinde yatsın 🙄

Ev çok sıcak suyunu da baya ılık yapıyorum ona ragmen kış uykusuna yatmaz umarım. Yatacaksada gitsin kendi evinde yatsın 🙄
😂😂
Alemsiniz ya.
Eğer sevebilirseniz avcunuza alın, burun deliklerine bakın, kusursuz güzellikteki bu hayvanı inceleyin.
Kabuklarını sevin, bir zemine koyup kuyruğuna doğru olan kabukları severseniz dans etmeye başlar.
Sevgi gösterirseniz inanın bağ kuracaksınız.

İyi akşamlar kizlar. Dert mi demeyin emanet olunca bide canlı bsy olunca dert ediyorum. Karşı komşum bı hafta yokuz diye su kaplumbağasini eşime bırakmış ben evde yokken. O da almış ama ne kadar yer nasıl bakılır sormamis. Bugün 6. gün netten araştırdığım şekilde yemini veriyorum suyunu temizliyorum. Fakat bugün sabahtan beri hiç yem yemedi bu canına yandığım. Boş boş elini bacağını uzatıp öylece duruyo. Bsy mi olacak yoksa normal mi bu durum bilgisi olan bı yardım etsin hele. Bu arada bizde numarası yok kadının yeni taşındık soramiyorum onada. Bsy olursa ben ne derim ne yaparım diye strese girdim çıkamıyorum.
Selam
Ben yıllardır beslerim.her zaman yemek yemez onlar
Hatta yem birakmadiysa bir hafta bile yemese yasar.son derece saglam bünyeli hayvanlardir.takmayin kafaya ;)

Back