Eltiyle sorunlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Fazla samimiyetten her zaman maraz doğar.
4 yıl boyunca her haftasonu gitmek ne demek ya, bence nişanlıda sorun var, eltiye gelene kadar. Sürekli görüştüğü kişinin yanında kapalı olmamak da onun seçimi, rahatsız olan gitmez. Hem her haftasonu gidip hem laf etmek de enteresanmış.

Kaynı ve eltisi 6 aydır görüşmüyolarmış konu sahibi ve eşiyle dikkatinizi çekerim.neymiş, demek ki mecbur değilmişler.hala komik geliyomu acaba,noldu teziniz mi çürüdü ??

herkesin hayatı kendine,kapalıyken açık giymiş onu yapmış,bunu yapmış neyse ne.doğrudur ya da yanlıştır eleştirebilirz dozunda elbet.ama bunu giyme,bunu yapma deme lüksü eltide olamaz.Bu düpedüz hadsizlik.

Eşiyle konuşup mesafeli davranmasını istemeliydi.yoksa adı kayınvalidesinin dediği gibi kıskanca çıkar.
Acik acik giyinme demedim kendi yakami tutup yukari cektim ona bakarak oda anladi

9 aylik gelinim 5 senedir esimle birlikteyiz. kaynim ve eltimle bizim sorunumuz eltim ve kaynim cok sosyetik hayat yasamayi seven insanlara tepeden bakan kisiler. bundan 4 sene oncesine kadar her haftasonu bizi evine davet ederlerdi. nisanliyken cikarken bile her haftasonu sadece gorustugumuzu bildikleri halde yinede zorla cagirirlardi. esimde abisini cok sever ve hic kiramaz. biz her hafta sonu ve her cagirdiklarinda giderdik. 4 sene bu boyle devam etti. gitmek istemedigimi soyledikce esimle tartisirdik kavga ederdik.her hafta sonu gozum yasli olurdu ve yine giderdik. eltim esime karsi cok rahat. esim sigara icmeye mutfaga gittiginde arkasindan eltimde giderdi. kapali olmasina ragmen esimin yaninda acik basiyla ve dekoltesiyle dururdu. eltimi bir kac defa uyardim rahatsiz oldugumu soyledim kiyafetleri konusunda ama beni takmadi bile eltim. bu boyle devam etti. eltimle esi kavga etsinler hemen esimi cagirirdi gel diye. eltim kayinvalidemi hep bana kotuler. Allah yukarda bugune kadar bir yanlisini bir kotulugunu girmedim kayinvalidemin. bana annemden bile ote oluyor kimi zaman (tabi annemin yeri her zaman ayri ) kayinvalidem eltimin yaninda bana sarilamaz opemezdi sirf kiskanmasin kizmasin diye. her neyse birgun esimin ailesindeyim yemekte. onlarda geldiler. kaynim kayinpederime bu hangi yuzle bu sofraya oturuyor demis. tabi ben cok sonradan duydum. esime gitmis eltim sevhan anneni bana kotuledi demis. tabi esim beni bildigi icin bana bunu sormayi bile gerek gormeden gulup gecmis. en son dugunume 1 ay kala ramazanda kayinvalidem annemleri iftara cagirdi. eltimleride cagirmis ayip olmasin onlara diye. ogun esim oruclu degildi bende degildim eltimde degilmis. kayinvalideme gittigimde kapidan girdigimde kaynim bana hosgeldin demedi ( ki ben onu her gordugumde ayaga kalkarim hicbir zaman saygisizligim olmamistir. ) sonra mutfaga gectim esime bundan sonra abin benden saygi falan beklemesin dedim. esim ne takiyorsun onu sen deyip kizdi bana. iceriye gectim esimde sigara icmek icin balkona cikti. bir baktim aradan 20 saniye ya gecti ya gecmedi eltim cikti esimin arkasindan. bende hemen arkasindan gittim bi baktim esimin elinde sigara yok. eltimin elinde yarim sigara var onlerindede dolu sigara paketi var. ondan almamis esimin elindeki sigarayi almis . esim iceri gecti hemen mesaj attim. senin elindeki sigarayimi aldi o dedim. evet dedi. elim ayagim titremeye basladi. eltimi balkona cektim bu ne samimiyet dedim tatli bir dille. sen nisanlimin elinden sigarasini neden aliyorsun dedim aaa sen buna mi bozuldun dedi. ben anlamiyorum esim balkona cikiyor her defasinda sende arkasindan gidiyorsun dedim elindeki sigarayi aliyorsun dedim. ben onu kucuklugunden beri taniyorum dedi. olabilir ama suan kucuk bir cocuk degil benim esim dedim. her neyse olayi kapattik. tatliya bagladik. orda dugunde giycegi kiyafetleri falan gosterdi gulduk konustuk. hicbir sorun yoktu. ertesi gun msj attim nasilsin diye ozur dileyecektim kirdiysam diye daha bana firsat vermeden bu zihniyetteyseniz artik gorusmeyelim dedi. ne zihniyeti dedim biz birbirimizin hatasini soyleyemiycekmiyiz dedim. Sen kimsin sen ne curretle benimle boyle konusuyorsun dedi. bende sen kimsin ? Dedim. sonra esime mesaj atmis soyle sevhana bana msj atmasin demis. ardindan kaynim esimi aramis. sevhan arzunun namusuna laf etti gerekirse kardesimi silerim yakarim gemileri demis kapatmis. 2 gun sonra kaynim kayinvalideme gelmis. olaydan haberin varmi demis kaynanama. var demis senin karin biliyor sevhan kiskanc niye yapiyor senin karinin terbiyesizligi onunde sigara paketi dururken neden gidiyo kayninin elindeki sigarayi aliyo diye kavga etmisler. gidis o gidis dugune 2 hafta kala msj atmis kaynim esime. ya o kizi alip gelir yengenden ozur dilersiniz ne ben ne yengen o dugune gelmicez demis. esimde gelmeyin abi yazmis. 2 hafta sonra dugunum oldu. yine geldiler ama bi yuzunu ceviripte izlemediler. oturdular orda suratlari asik ve 6 ay ne kayinvalideme geldiler nede daha 3 yasinda olan cocuklarini gosterdiler. 6 ay sonrra kaynim cocugu alip kaynanama gelmis. ama eltim gelmiyor kaynanama. kaynimla ne ben ne esim konusmuyoruz hala. ayni ortamda denk geliyoruz kaynimla. ne esim kaynimin yuzune bakiyor nede kaynim esimin yuzune. eltim 2 kardesi birbirine dusurdu.halbuki ben bayan bayana eslerimiz duymadan konuyu hallettik saniyordum. dusunceleriniz nedir arkadaslarim
Daha çok sen bütün aileyi birbirine düşürmüşsün gibi geliyor yazdiklarindan. Üstelik yazan sen olmana rağmen. Bir de karsi taraftan dinlemek lazim. Ben erkek olsam. Kardesimin nisanlisi karimla ilgili abuk subuk kiskancliklar yapsa ben gerçekten o düğüne gitmezdim. Kadina resmen hakaret etmissin.

Sizin gorusunuz saygi duyarim ama dedigim gibi cok fazla seyler var anlatilmayan
Kendini suçlu gibi hissetme lütfen sen dinimizin bize verdiği emir ve yasakları uygulamissin eltin kayinin yanında bu şekilde davranamaz eltine haddini bildirmissin evet fazla samimiyet ten maraz doğar Azginliklarin adını açık gorukluluk koyarsak ortalık böyle azar

Sizin gorusunuz saygi duyarim ama dedigim gibi cok fazla seyler var anlatilmayan
bakın siz kendinizce haklı olabilirsiniz.Eleştirdiğim konu ortada yanlış bi durum yok niçin rahatsız oldunuz da değil.sizin karakterinize ve hayata bakışınıza uymayan, ters gelen davranışlar olmuş ki bi sizin için bu soruna dönüşmüş.

Ama çözüm yolunuz yanlış ve çirkin.eşinizle konuşup ortak tavır sergilemeniz gerekirdi.haaa çözemediniz ve hala rahatsızlık duyuyor iseniz,onların yaptığı gibi görüşmeyi siz sonlandırırdınız ki suçlu duruma düşmemiş olurdunuz.

9 aylik gelinim 5 senedir esimle birlikteyiz. kaynim ve eltimle bizim sorunumuz eltim ve kaynim cok sosyetik hayat yasamayi seven insanlara tepeden bakan kisiler. bundan 4 sene oncesine kadar her haftasonu bizi evine davet ederlerdi. nisanliyken cikarken bile her haftasonu sadece gorustugumuzu bildikleri halde yinede zorla cagirirlardi. esimde abisini cok sever ve hic kiramaz. biz her hafta sonu ve her cagirdiklarinda giderdik. 4 sene bu boyle devam etti. gitmek istemedigimi soyledikce esimle tartisirdik kavga ederdik.her hafta sonu gozum yasli olurdu ve yine giderdik. eltim esime karsi cok rahat. esim sigara icmeye mutfaga gittiginde arkasindan eltimde giderdi. kapali olmasina ragmen esimin yaninda acik basiyla ve dekoltesiyle dururdu. eltimi bir kac defa uyardim rahatsiz oldugumu soyledim kiyafetleri konusunda ama beni takmadi bile eltim. bu boyle devam etti. eltimle esi kavga etsinler hemen esimi cagirirdi gel diye. eltim kayinvalidemi hep bana kotuler. Allah yukarda bugune kadar bir yanlisini bir kotulugunu girmedim kayinvalidemin. bana annemden bile ote oluyor kimi zaman (tabi annemin yeri her zaman ayri ) kayinvalidem eltimin yaninda bana sarilamaz opemezdi sirf kiskanmasin kizmasin diye. her neyse birgun esimin ailesindeyim yemekte. onlarda geldiler. kaynim kayinpederime bu hangi yuzle bu sofraya oturuyor demis. tabi ben cok sonradan duydum. esime gitmis eltim sevhan anneni bana kotuledi demis. tabi esim beni bildigi icin bana bunu sormayi bile gerek gormeden gulup gecmis. en son dugunume 1 ay kala ramazanda kayinvalidem annemleri iftara cagirdi. eltimleride cagirmis ayip olmasin onlara diye. ogun esim oruclu degildi bende degildim eltimde degilmis. kayinvalideme gittigimde kapidan girdigimde kaynim bana hosgeldin demedi ( ki ben onu her gordugumde ayaga kalkarim hicbir zaman saygisizligim olmamistir. ) sonra mutfaga gectim esime bundan sonra abin benden saygi falan beklemesin dedim. esim ne takiyorsun onu sen deyip kizdi bana. iceriye gectim esimde sigara icmek icin balkona cikti. bir baktim aradan 20 saniye ya gecti ya gecmedi eltim cikti esimin arkasindan. bende hemen arkasindan gittim bi baktim esimin elinde sigara yok. eltimin elinde yarim sigara var onlerindede dolu sigara paketi var. ondan almamis esimin elindeki sigarayi almis . esim iceri gecti hemen mesaj attim. senin elindeki sigarayimi aldi o dedim. evet dedi. elim ayagim titremeye basladi. eltimi balkona cektim bu ne samimiyet dedim tatli bir dille. sen nisanlimin elinden sigarasini neden aliyorsun dedim aaa sen buna mi bozuldun dedi. ben anlamiyorum esim balkona cikiyor her defasinda sende arkasindan gidiyorsun dedim elindeki sigarayi aliyorsun dedim. ben onu kucuklugunden beri taniyorum dedi. olabilir ama suan kucuk bir cocuk degil benim esim dedim. her neyse olayi kapattik. tatliya bagladik. orda dugunde giycegi kiyafetleri falan gosterdi gulduk konustuk. hicbir sorun yoktu. ertesi gun msj attim nasilsin diye ozur dileyecektim kirdiysam diye daha bana firsat vermeden bu zihniyetteyseniz artik gorusmeyelim dedi. ne zihniyeti dedim biz birbirimizin hatasini soyleyemiycekmiyiz dedim. Sen kimsin sen ne curretle benimle boyle konusuyorsun dedi. bende sen kimsin ? Dedim. sonra esime mesaj atmis soyle sevhana bana msj atmasin demis. ardindan kaynim esimi aramis. sevhan arzunun namusuna laf etti gerekirse kardesimi silerim yakarim gemileri demis kapatmis. 2 gun sonra kaynim kayinvalideme gelmis. olaydan haberin varmi demis kaynanama. var demis senin karin biliyor sevhan kiskanc niye yapiyor senin karinin terbiyesizligi onunde sigara paketi dururken neden gidiyo kayninin elindeki sigarayi aliyo diye kavga etmisler. gidis o gidis dugune 2 hafta kala msj atmis kaynim esime. ya o kizi alip gelir yengenden ozur dilersiniz ne ben ne yengen o dugune gelmicez demis. esimde gelmeyin abi yazmis. 2 hafta sonra dugunum oldu. yine geldiler ama bi yuzunu ceviripte izlemediler. oturdular orda suratlari asik ve 6 ay ne kayinvalideme geldiler nede daha 3 yasinda olan cocuklarini gosterdiler. 6 ay sonrra kaynim cocugu alip kaynanama gelmis. ama eltim gelmiyor kaynanama. kaynimla ne ben ne esim konusmuyoruz hala. ayni ortamda denk geliyoruz kaynimla. ne esim kaynimin yuzune bakiyor nede kaynim esimin yuzune. eltim 2 kardesi birbirine dusurdu.halbuki ben bayan bayana eslerimiz duymadan konuyu hallettik saniyordum. dusunceleriniz nedir arkadaslarim
Eltinize böyle bir uyarıda bulunmanız her türlü yanlış anlaşılır. Kocasının kardeşine o gözle baktığı iddiası ağır bir itham. Bunu eşide kaldıramaz. Yani bunu direk söylemesenizde laf oraya gidiyor. Garip olan bu konuşmadan sonra yine güzel güzdl konuşabilmeniz. Hadi kkadın yanlış anlamadı o an ve güzel güzel anlaştınız. Belli ki kadın sonrasında bunu kocasına anlatmak isteyince kocasıyla beraber celallenmeye karar vermişler. Kadın da önceki gün onun için sorun olmayan şeyi sorun yapıp abartmış. Çünkü eğer bu konu polemik olursa eltin haklı çıkacaktı. Aranızda kalmasını istememiş. Polemik istemis haklı çıkmak istemiş. Eşine anlatmamalıydı ama anlatmış. İki kardeşin birbirine düşmesini sağlamış. Sizi hatalı gördüğüm tek nokta şu, şikayetlerinizi eşinize yapacaktınız ve bunu o halledecekti. Mesela balkona çıkmak zorunda mı o an, sana demeli ki sevhan benimle gelir misin. Birlikte çıkardınız. Buna böyle çözüm bulurdunuz. Ya da başka bir çözüm.. O an eşinin elinden sigarayı mı aldı, eşiniz balkondan ayrılıp içeri geçmeliydi. Çünkü eşinizle bunları konuşmuş olacaktınız oda dikkatli davranacaktı.

Eltiler ne demek istediğimizi her zaman anlarlar. Her zaman. Ama bazen anlamak işlerine gelmez ve yapmak istediklerini yaparlar.

4 sen
4 sene boyunca eltiniz ve eşi; sizi ağırlamış fakat siz aileye adım atınca ilk işiniz imalarda bulunup açıkça yaftalamak olmuş:işsiz:
Umarım yaşattıklarınızın sonuçları çok canınızı acıtmaz:KK51:
4 senedir evet laf sokarak surat asarak ve asagilayarak agirladilar dogru soyluyorsunuz ustune esime beni kotuluyor yine dogru soyluyorsunuz ustune her seyde eltim esime geliyor kendi sorunlarinda bile ustune kayinpederimin yaninda bile incecik pijamalar ve gibi ip gibi ic camasirlar giyip heryeri belli oluyor ve misafirlerin yaninda lohusa bir bayan gecelikleriyle oturup bacak bacak ustune oturuyor ve kayinvalideye kazagini yirtip beni dovdu diye etrafa dedikodu cikariyor ve bunlara ragmen esime ve bana davranislari yuzunden ben kustah oluyorum hepinizin dusuncesi icin tesekkur ederim

Esim onlara karsi birsey diyemiyor ve mesafe koyamiyordu sirf abisi icin abisine cabini bile verebilcegi icin herseyi gectim abisi biraksin bayanlar arasinda cozsun biz goruselim kardesim diyemeyip karisina bakiyorsa ve bunu onayliyorsaniz hepinizi tebrik ederim

ortada koca bir paket dururken eltinizin eşinizin elindeki sigarayı alıp içmesi normal değil.

insanın bu hareketi yapabilmesi için çok samimi olması gerekir. samimi olsa bile GEREKSİZ ortada paket var yahu.

normalde kapalı bir bayansa eşinizin yanında neden açılıyor ?

bunun kıskançlıkla alakası yok, gerekli olmadığı halde yapılan hareketler bir amaç içerir.

ben bunun altında bir şey ararım.

uzak durun.

Evet dogru soyluyorsunuz 4 sene boyunca asagiladilar laf soktular her firsatta surat asip beni kotulediler haklisiniz pijama giyip ic camasiri ip gibi gozukmesi ve lohusa bir bayanin misafirlerin yanina gecelikle cikmasi ve bacak bacak ustune atmasi kendi kazagini yirtip kaynanam beni dovdu diye etrafa yaymasi bunlarin hepsinde haklilik payi var dogru soyluyorsunuz ve benim yapis oldugum sey kustahlik oluyor hepinize tesekkur ederim

ortada koca bir paket dururken eltinizin eşinizin elindeki sigarayı alıp içmesi normal değil.

insanın bu hareketi yapabilmesi için çok samimi olması gerekir. samimi olsa bile GEREKSİZ ortada paket var yahu.

normalde kapalı bir bayansa eşinizin yanında neden açılıyor ?

bunun kıskançlıkla alakası yok, gerekli olmadığı halde yapılan hareketler bir amaç içerir.

ben bunun altında bir şey ararım.

uzak durun.
Cok tesekkur ederim benim gibi dusunen biri ciktigi icin gercekten cok tesekkur ederim

Size hak veriyorum eltinizin davranislari yanlis ama kayniniza ve eltinize de hak veriyorum cok agir bir itham olmus.Aslinda eltiniz haketmis ama kayniniz da esi icin boyle bir sey soyletmemekte gayet hakli dedigim gibi agir bir itham keske dile getirmektense uzak durmayi tercih etseydiniz

Bence burda eşinizle eltinizin arasındaki yaş farkı da önemli. Gerçekten küçüklüğünü biliyor kardeşi gibi gördüğü için de samimi davranıyor olabilir. Ayrıca kapalı bile olsa kimsenin kendi evinde nasıl giyindiğine karışamazsınız. Çok rahatsızsanız hiç gitmeyecektiniz zorla götürmediler ya. Bana birisi kendi evimde kıyafetimden rahatsız olduğunu söyleyecek bir daha eve sokmam. Eltiniz bu sebeple suçlu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X