Eltim, ailesi ve eşimin ailesi

Allahtan eşim olanları birebir görüyor ve her durumda beim tarafımda, geçenlerde annesine, benim karımı çok üzüyorsun bunu yapmaya devam edersen evine gelmeyeceğim demiş, kayınvalidem arayıp benden özür diledi, ben sizi birbirinizden ayırt etmiyorum filan dedi, torununu çok seviyor, gelip göreyim dedi, ben de buyur gel dedim..
sonra bir kaç gün sonra eşimden öğrendim ki , o annesine bunları söyledikten sonra arayıp benden özür dilemiş, ben de başına taş düştü demiştim kendi kendime, meğer o taş eşimmiş :)

bir araya gelmeemye özen göster eltin ve ailesiyle. hepimiz yaşıyoruz benzer şeyleri. canım boşa takıyosun. bi de kadın kızına genel müdür faln diyomuş, bırak desin, egolarını tatmin etsinler sayende, sevaba girersin:) olur bu tarz şeyler, evliliğin, akrabalığın cilveleri bunlar.

bence eltinizle bunu yüz yüze sakince konuşmalısınız.

elitimle konuşmayı denedim, daha doğrusu dediğim gibi evime çağırdım bunu da konuşuruz niyetiyle fakat davetime icabet etmedi malesef. yalvarmak gibi de olmasın diye bir daha çağırmıyorum, sonuçta gururumu da ayak altına alacak değilim..

annem ve konuyu yüzyüze anlattığım arkadaşlarım da bırak kızıyla övünsün ne kafana takıyorsun diyorlar ama, benim sinirim bozuluyor,
bir de kayınvalidemler de eltimi ben daha kalifiye olmama rağmen daha kalifiye görüyorlar , hem çalışıyor hem de elinden her iş geliyor, çok becerikli, o bambaşka filan gibi abuk subuk laflar ediyorlar
mesela ben onları iftara çağırdığımda( annem çocuğuma baktığından yemekleri yaptı her şey tastamam) ama ben bir de jest olsun diye birer tane lahmacun yaptırdım, seviyorlar diye( bir de durumları fazla iyi değil bizim gibi dışarda filan yiyemiyorlar jest olsun dedim )
annem de espri olsun diye, işta çalışan kadın olunca iftara da lahmacun söylüyor filan dedi benim yanımda, oradan atladı bunlra, x de çalışıyor ama elinden her iş geliyor diye..
o kadar sinirlendim ki anneme de kızdım neden böyle densiz bi espri yapıyorsun onlar alr mı bu denli espriden filan diye..bi daha da deim son olsun bu sizi çağırırsam bi daha iftara(içimden tabii )

eltının duğununden önce samımıyetın nasıldı bılmıyorum ama, karşı taraf esprını yada yakınlıgını fazla bulmus olabılır,aileside kaba ve görgüsüzmüş baksana,bıraz uzak dur derım ben mesafeli ol,sana hoşgeldın demıyosa sende deme, bıyerlerını şışırme, eşınde illa görüşüceksın demıyosa kafana takma, salla gıtsın, benım de eltım benden 5 ay önce evlendı, ben sureklı evıme yemege çağırıyorum, kafalarına göre kımınde geliyolar kımınde gelmıyolar, sozumuzde dahı gelmedıler terbıyesızler, bızlerı ( kocam da aılenın buyuk oglu oldugu halde) daha bırgun evıne yemege almadılar, ben 2 yıllık evlıyım,ilk sene çok kafama takıyodum artık umrumda değil, ona dugun zmanı yapılan masrafın 10 da bırı bıze yapılmadı ama yıne bişey demedım ben, eşimin ailesi daha 5 ay önce düğün yaptılar ellerı sıkışıktır diye ama onlara yapılanlara rağmen nasıl terbıyesızlıkler yaptığını öğrenınce tabiri caizse artık insan yerıne koymuyorum, görmemiş baba evinde diyorum, ortamda yokmuş gibi davranıyorum ama şunu öğrendim ki, sen terbiyeni asaletını bozma insanlar elbet olanları göruyolar ve sonunda yine sen değerini korumuş oluyosun, saallagitsin

canım kusura bakma ama eşinin aileside biraz yol yordam bilmiyolar heralde, eşin demiyo mu annesine 'anne aşkolsun benim kayınvaldemlere 4 senedir bayramda hiç ziyeret etmediniz diye' bazen insanların gözünü açmak gerekiyo, isteyerek yapmıyolarsa da istemeden bile olsa yapması gerekeni yaptırsın eşin yani

canım kusura bakma ama eşinin aileside biraz yol yordam bilmiyolar heralde, eşin demiyo mu annesine 'anne aşkolsun benim kayınvaldemlere 4 senedir bayramda hiç ziyeret etmediniz diye' bazen insanların gözünü açmak gerekiyo, isteyerek yapmıyolarsa da istemeden bile olsa yapması gerekeni yaptırsın eşin yani

ama şuda var belki sana göre komik bir espri,onlara görede gereksiz ve kaba bir espri olabilir.sen bence ne yaptığını söyle ona göre karar verelim.belkide sen haksızsın bilemeyiz değil mi ama?

yo kusura bakacak bir durum yok, yol yordam bilmiyorlar ve yeni aldıkları gelinin ailesi ile yapıları birebir uyuyor zaten,
benim ailem ve dolayısıyla ben fazla geliyoruz onlara zaten,
benim kaliteli bir insanın davranması gerektiğinin düşündüğüm şekildeki bir çok davranışıma ya anlam veremiyor ya da gülüyorlar..
en son benim ailemi çağırmayıp, onunkini çağırmanız çok ayıp, ben arkanızdan değil yüzünüze söylüyorum, başkasından duymayın ama bunu benim aileme yapamazsınız, yaparsanız ben de söylerim dedim..

canım kusura bakma ama eşinin aileside biraz kasıtlı davranmış, senle bi sorunları mı var? ama burda kocana biraz iş düşüyo, hiç annesine şöyle dedimi ' anne aşkolsun biz 4 yıllık evliyiz kayınvaldemlere bayramlarda giitmediniiz, iftara çağırmadınız, karım üzülüyo, pek uygun değil bu yaptığınız, insan ayırıyosunuz' bazen insanlara istemeyerek bile olsa yapılması gerekeni söyleyip yaptırmak gerek, ilk evlendiğimizde ben eşime diyodum bu nasıl akrabalık,kimse evine yemeğe çağırmıyo , ben çağırıyorum, ama o açıpda bigün söylemedi annesi uzulur diye olan bana oldu sinirim yıprandı, ama kardeşi napıyo, karısının her dediğini şak diye milletin yüzüne söylüyo , karıma şunu yapmıyosunuz bunu yapmıyosunuz diye ki haklı olmadıkları halde, milletde tırsıyo yine laf gelir diye, eltimden rahatsız olmalarına ve samimiyet görmemelerine rağmen, aman huzursuzluk çıkmasın diye her yere çağırılıyo hanımefendi

size göre espri olan birşey başkasına göre kırıcı,küçük düşürücü olabilir.ve yaptığınız bu espriye istinaden olaylar baş göstermiş.öncesi bilinmez çünkü siz espri ve sonrasını anlattınız.demekki esprinizde kırıcılık var..kızın ağlaması normal kimse düğününde bu tarz ağız dalaşlarının olmasını istemez. bir tavsiye asla kendi ailenizle eltinizin ailesini kıyaslamaya girmeyin yoksa buhrana düşersiniz..çekirdek ailenizdeki huzurunuzun olmasına bakın,huzuru kaybetmeyin..inşallah yanlış anlaşılmalar da kısa sürede düzeltilir..

canım eltin seni bastırıp onlara karşı kötü edip kendisinin el üstünde tutulmasını çabalıyor..ve bilerek senin üstüne geliyorlar bence hiç oralı olma duymamazlıktan gel, sen tepki verdikçe dahada alevlenicekler...oyunlarına gelme derim
eşinle mutluluğuna onlara aldırmadan devam et bence....

kardeşler arasındaki durum nasıl
bu yaşanılanlara tepkileri ne oluyor?

eşim kardeşiyle konuşuyor ve bu durumu çözmek sana düşüyor, sen yengeni tanıyorsun yıllardır, onun böyle bir şey yapmadığını biliyorsun demiş, o da abisini çok sever ve bu durumu düzeltmeye çalışıyorum ama eşim hala bu konuya çok sinirli bana biraz zaman ver filan demiş, en son görümcem nişanlandı , nişan sonrası kaynım bizi eve bıraktı, filan..
ben de kaynımı severim çok iyi çocuktur Allah için, o nedenle eşimle aralarının bozulmasını istemem, zaten onların araları bozuk değil, bizim aramızın düzelmesini sağlamaya çalışıyorlar

Espriyi söylemediğiniz sürece burada her söylenen havada kalıyor.

Tamam bahsettiğiniz insanlar yol yordam bilmeyen, cahil cühela bunu anladık.

Ama örneğin bana göre düğünde geline gidip "ohoo bana daha çok takılmıştı, bu ne be?" demek komiktir. Ya da "gelinlikle şişman durdun be iyice!" demek de komiktir. Ama eminim ki hiçbir gelin o psikolojiyle bu esprileri bile kaldıramaz. Zira bana yapılsa ben de kaldıramam muhtemelen komik dediğime bakmayın.

Bence böyle bir durumun kurbanı oldunuz.

canımm bırak uzak olsunlar yakınlaştıkça sorunlarda çoğalıyor böyle daha iyidir senin için...

iyi bari en azından onlar bu konuda bilinçli davranıyormuş
sıradan bir çekişme eltinizin yaptığı üstünlük sağlamak falan
bu olaydanda kendine pay edinip kendini ispatlama yoluna girmiş
fazlada düşünüp yormayın kendinizi
sen eşinle mutlu musun yeter
ailen konusundada sonuna kadar haklısın nedense düğünden sonra kaynana ve beraberindekiler
kız tarafına cephe alırlar nişan zamanı sahte samimilikleri düğün sonrası akıl almaz bir kıskançlığa ve tepeden bakmaya bırakır yerini
uzak kalmaları her iki tarafında yararına

Son düzenleme:

durumları sizin deyiminizle iyi olmayan insanlara anneniz o lafı sarfediyor ve siz bunu "densiz" bir espri olarak görüyorsunuz.

ailecek garip bir espri anlayışınız var demekki ...

Son düzenleme:
yaptığınız espri olayları bu duruma getirmiş... eltinizde hiç bi suç göremiyorum, sorun bence sizde...

olayların yaptığım espri ile bir ilgisi yok arkadaşlar, ben konu tam anlaşılsın diye o kısmını anlattım, benim yaptığım espriden bağımsız olarak eltimin iki tane teyzesi düğünden sonra onu kenara çekip benim onun annesine pislik dediğimi söylemişler, ben onun annesini görmedim bile düğünde takımı takıp uzaklaştım, ayrıca kayıncalidem de madem bu iddianız var, o zaman düğün cd.sini çıkarın izleyip kendim göreyim gelinimin böyle söyleyip siylemediğini demiş bunun üzerine cdnin kaybolduğunu ve hala bulamadıklarını ifade etmişler,
yani durum benim yaptığım espriden değil eltimin teyzelerinin-neden olduğunu bilmediğim bir şekilde-bizim aramızı bozmak için gösterdikleri çabadan kaynaklanıyor..
durum bu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…