Eltim, ailesi ve eşimin ailesi

kopekop

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2011
890
7
46
İstanbul
Kızlar merahaba uzun zamandır yoktum buralarda,
ama bu aralar tekrar kafam bozuldu biriyle konuşmaya ihtiyaç duydum,
mevzu eltim ve ailesi..
ben 4,5 yıllık evliyim bir çocuğum var, kaynım bu yaz başında evlendi ,
eltim eşimin ailesi ile uzaktan akraba,ben akraba değilim ,
eltim akraba olduğu için, eşimin ailesinin onu kayıdrığını düşünüyorum ve düğünde yaşanan garip olaylar , benim üstüme gelmeler filan ..
ben çalışan bir bayanım , üniversite mezunuyum ve meslek sahibiyim, iyi de bir kariyerim var..
duruma bakın ki eltim lise mezunu ve bir şirkette ön muhasebeci olarak çalışıyor,
fakat ortak bir ortama girdiğimizde, etrafımızdaki kişler bana mesleğimi sorduğunda ben: 'bankacıyım' diyorum , oradaki görevn ne diye üstelediklerinde 'müdür yardımcısıyım' diyorum ( olanı söylüyorum sadece) ve fakat bunu duyan eltimin annesi atılyor 'benim kızım da bir şirkette genel müdür, o kadar yoğun ki , işi başından aşkın..v.s.'
bu kadar kara cahil bir aile işte..
gelelim düğünde olanlara, ben düğünde takı töreni esnasında kendimce bir espri yaptım( olayı ayrıntı ile anlatmayacağım ama espriydi ve eşimle kayınvalidem de benimleydi onlar da kötü bir şey yapmadığıma şahitler) , benim bu esprim üzerine eltimin orada buluna teyzesi-cahilliğinden ve kabalığından-bana -dangalak-şeklinde hakaret etti,
ben de biraz isinirlenmiş olsam da kendimi küçük düşürmemek adına sustum, konuyu uzatmadım..
ve fakat eltimin diğer teyzesi, ben takımı takımı kendilerine mutluluklar diledikten sonra yanıma yaklaşıp kulağıma pis nefesini üfürmek suretiyle 'sana da mutsuzluklar' diye havladı..
işte o zaman delirdim ve
'sen benim kültür ve zeka seviyemde değilsin, senin gibileriyle muhatap bile olmam defol şimdi karşımdan' diye terslendim ve ortamdan eşimin de yardımıyla (elim ayağım titriyordu) uzaklaştım..sonrasını sinirden hatırlamıyorum bile..
sonradan arkamdan dönen laflara gelin ey dostlar..ben eltimin annesine hakaret etmişim..bunu duyan eltim düğünden sonra eve gidip 4 saat ağlamış,
kuş beyinliler ben orada eltimin annesini görmedim bile..
ondan sonra ben nezaketimi korumak adına balayından geldiklerinde hoş geldiniz demek ve evime davet etmek için aradım, eltim telefonunu açmadı ve beni geri aramadı bile..
ayrıca araya ramazan girdi, son kez şans vereyim günaha girmeyeyeim dedim ve iftara çağırdım , gelmedi..
şimdi ara ara zorunlu durumlarda kayınvalidemlerde karşılaşıyoruz ve yine ben hoş geldiniz filan diyorum o kadar..
durumu okuyup bana fikir verir misiniz?
şimdilik fazla uzatmamak için kısaca anlattım daha bir araba olay var tabii...

o ne ya...saçmalamış bence onlardan dolayı eşin ve eşinin ailesiyle sıkıntı yaşamayacaksan salla gitsin belliki dengesiz insanlar

biz üç eltiyiz elbette bazen sinir bozucu şeyler yşanıyo ama bi şekilde topluyoruz herşey karşılıklı iltimasla tabi ay sinir oldum..hakikaten çok kabalarmış

artık siz ailesiniz bir şakada bunlar oluyosa işin var bence senin bu insanlarla belliki alıp yürüyen büyüten abartan tipler kendi ruh sağlığın için mesafeni koy derim...seni kısaknıyolar gibi geldi baksana sürekli bi kıyaslama durumu söz konsu

o sana nasıl davranıyorsa sende ole davran diyorum...

Basit bir espri işte, onu özellikle söylemiyorum ,
dünya küçük burada da buluşup hırlaşmayalım diye :)
bence de ben elimden geleni yaptım ama beni asıl sinirlendiren ve üzen kayınvalidemin de beni ve ailemi ikinci plana atıp birden onlarla çok samimi olması..
anneme bu durumu anlattıımda annem, onlar akraba , kendilerinden olanı kayırıyorlar , boşver aldırma diyor..
annemdeki bu olgunluğa sahip değilim, bana yapılan değil de anneme yapılanları kaldırmıyorum

bence de ben elimden geleni yaptım ama beni asıl sinirlendiren ve üzen kayınvalidemin de beni ve ailemi ikinci plana atıp birden onlarla çok samimi olması..
anneme bu durumu anlattıımda annem, onlar akraba , kendilerinden olanı kayırıyorlar , boşver aldırma diyor..
annemdeki bu olgunluğa sahip değilim, bana yapılan değil de anneme yapılanları kaldırmıyorum

valla annen haklı akraba onlar....
arada bu düğün olmasaydıda herzaman senden ve ailenden önce gelirlerdi mutlaka...

eltinle görüşmek zorunda değilsin o da seni sevmek zorunda değil ama ailesine karşı saygısızlık yapmak hoş değil tabi eşinle bir problemin yoksa eltinle de görüşme nasılsa bu olaylardan sonra arkadaş olamayacağınız belli görüşme sen de sinirin hiç bozulmaz

valla annen haklı akraba onlar....
arada bu düğün olmasaydıda herzaman senden ve ailenden önce gelirlerdi mutlaka...

belki de öyle ama, bundan sonra onun ailesini de benim ailemle bir tutmaları gerekiyor,
incelik nezaket bunu gerektirir, mesela benim annem ve babam onlardan yaşça büyükler ama 4 senedir bir bayram bize gelmediler,
eltimin ailesine gittiler, hiç bir ramasan da benim ailemi iftara çağıradılar ama onları bu ramazan ççağırdılar..gibi bir çok örnek gün içi gezmeleri saymıyorum onları sala zaten

ya bi de çok kafaya takma aileleri evinin huzuru var mı tamam, sizinkileri çağırmıyorsa senin ailen de onları çağırmaz uzak durur boşver resmiyet iyidir hem görmezden gel üzüldüğünü tartışma ortamı yaratmadan eşine söyle çok da kafaya takma

hımss kimse mükemmel değildir....

siz eltiniz için onun en mutlu anını mahveden birisiniz....

o sizin teyzeleriyle ne yaşadığınızı bilmez sadece aklında düğününü mahvedişiniz ve teyzesine hakaret edişiniz kalır...sonuçta o kızın ailesi ve siz eltisisiniz....

madem hoşlanmıyorsunuz o zaman bayramdaan bayrama,düğündeeeen düğüne görürsünüz....

ama ailesinin dengesizliklerini kız mal etmeyin....

esprinin ne oldugunu bilmeden saglikli bir yorum yapilamaz sanirim. cunku saka 1 kiloysa 250 grami ciddidir demisler ki bazi sakalar yapanin niyeti ne kadar iyi bile olsa yapilanin acik yarasina dokunabiliyor. o yuzden onemli.

Anneniz doğru söylemiş onlar akraba tabiki kendilerini kayıracaklar hayatın acı gerçeği maalesef
Boş verin siz seviyenizi bozmayın ileride her kez sizin nasıl biri olduğunuzu anlayacaklardır
Maalesef aileye akraba değilseniz hep istenmeyen gelin olursunuz bir çok kayınvalide böyle düşünüyor üzülmeyin benim gibi sizde zamanla alışırsınız

sizlerin de dediğiniz gibi ben mesafemi koruyorum, ama eltimin annesinin aptalca konuşmaları da sinirlerimi bozuyor,
her aynı ortama girişimizde annesi oturup beni inceliyor, hatta annemi bile inceliyor kadın,
ben yine güler yüzümü bozmamaya çalışıyorum ama sinirlerim bozuluyor,
bu denli kalitesiz hareketlere maruz kalacak bir şey yapmadığımı düşünüyorum ama malesef etrafınızdaki insanları seçemiyorsunuz..
basit basit hareketler basit basit tavırlar..ben kendimi çekip soğuk davranıyorum bu sefer de kayınvalidem ve kayınpederim bana cephe alıyor,
hepsi bir tuhaf..her oraya gidişimde akşam hatta bir kaç akşam sinirden uyuyamıyorum, resmen huzurumu bozuyorlar..

belki de öyle ama, bundan sonra onun ailesini de benim ailemle bir tutmaları gerekiyor,
incelik nezaket bunu gerektirir, mesela benim annem ve babam onlardan yaşça büyükler ama 4 senedir bir bayram bize gelmediler,
eltimin ailesine gittiler, hiç bir ramasan da benim ailemi iftara çağıradılar ama onları bu ramazan ççağırdılar..gibi bir çok örnek gün içi gezmeleri saymıyorum onları sala zaten

bence önemseme. ona kalırsa benim eltim de akraba ve eltimin babası daha yeni vefat etti sayılır, adam k.v.min üzerinde otorite sahibiydi; dayısı k.v.min düşünün. bense zavallı el kızı, babasız bir yetim:((boynu bükükleri dününün işte:)) neyse işte, ben hiç takmadım bu tarz şeyleri çünkü zaten annemle onların çok sık bir araya gelmemesi işime geliyor. benim sinirlerimi yeterince bozuyolar zaten, bi de anneminkini niye bozdurayım...
bence sen de bu pencereden bak, oluumlu düşün. yarın bigün onların samimiyeti biter araya nifak girer hiç merak etme. tecrübeyle sabit, sen ve ailen iyi olursunuz. takılacak bi mesele değil bence.

yaptiginiz espri önemli bence
basit bir espri dediniz ama sizin tanimadiginiz insanlar size
bu espri yüzünden "dangalak" diye hakaret edebilecek duruma geldi
ustune ustluk "mutsuzluklar" dilediler
cok basit gelmedi demekki o espri
tanimadiginiz insanlara karsi patavatsizmi davrandiniz acaba?

onlari kesinlikle savunmuyorum ne olursa olsun buyutmemeleri gerekti
ama gordugunuz gibi bilmediginiz insanlara karsi "basit espri"ler yapip
o dugunde rezalet cikmasina neden olabilirdiniz
eltiniz kendi tarafinda sizinle gorusmek istememekte hakli
objektif bakmiyor olaya sonucta
bunu ya kayinvalideniz yada esiniz hal edebilir bence
yada bir sekilde bu yanlis anlasilmayi duzeltmeniz gerekecek
ve tabiiki o teyzelerinde sizden ozur dilemesi gerekecek

sizi anlıyorum sanırım..bence bu tür şeylerle canınızı sıkmayın...aslında en önemlisi eşinize kesinlikle bir takım şeyler söylemeyin...şu şöyle yaptı bu böyle gibilerinden....şuan onlar çok taze bir de akrabalarmış bırakın kendi hallerine...siz eşiniz için ve Allah rızası için saygısızlık yapmayın...
ve konuş falan diyenler olmuş..kesinlikle konuşma..onu kaile alıp konuşma bence...sounuçta sen sana düşeni yapmışın aramışsın davet etmişsin...sakın üzerlerine gitmeyin..bence yogun bir işiniz var zaten bir de bunlarla ugraşmayın...
cool davranın...

Back