Elti sorunsalı🤷

1.Eltimin kızına bir elbise almıştım elbise almak çok saçma dedi günlük kıyafet alınmalı dedi.
2.Eltime ev hediyesi olarak tabak almıştım keşke çay tepsisi alsaydın dedi.
3.Eltimin doğumunda orkide yollamıştım hiç arayıp teşekkür etmedi.
4.Çocuklarına kıyafet almıştım hiç teşekkür etmedi.
5.Son görüşmemizde kızına bir paket çikolatalı incir verdim .Bunu geri al biz de aldık zaten dedi.(Bu arada kendisi bana ev ya da doğum hediyesi hiç almadı.)
Ben de bu tavırlarından rahatsız olduğumu ve çok kırıldığımı söyledim. Aşırı derecede negatif ve kırıcı bir insansın . Negatif ve insanın hayat enerjisini düşüren kişilere tahammül edemiyorum diye mesaj attım.Beni yanlış anladın teşekkür ederim anlamında geri al dedim diye cevap yazmış. Bu arada 8 yıllık eltiyiz bunlar en belirgin yaşadığım sorunlar ufak tefek laf sokma hasetlik ve kıskançlıkları saymıyorum bile.Siz olsanız ne yapardınız? düğün ve bayramlarda mecburen bir araya geliyoruz.Nasıl davranmalıyım sizce?
Kadın istemediğini daha nasıl anlatabilir size?

Bundan 6 ay önce bu konudan rahatsız olduğumu dile getirmiştim sonrasında o da kendini düzeltir gibi oldu ve bana çocuklarıma hediye aldı ben de herhalde pişman oldu diye yine kızına küçük bir hediye vermek istedim ama insan değişmiyor maalesef
Siz aynı evde falan mı yaşıyorsunuz? Yani mesafe koymak bu kadar zor olmamalı oturup elti için bunca dert edilir mi yani. İyi bir insan değil belli ki kendinizi yıpratmaya değmez

1.Eltimin kızına bir elbise almıştım elbise almak çok saçma dedi günlük kıyafet alınmalı dedi.
4.Çocuklarına kıyafet almıştım hiç teşekkür etmedi.
5.Son görüşmemizde kızına bir paket çikolatalı incir verdim .Bunu geri al biz de aldık zaten dedi.(Bu arada kendisi bana ev ya da doğum hediyesi hiç almadı.)
Ben de bu tavırlarından rahatsız olduğumu ve çok kırıldığımı söyledim. Aşırı derecede negatif ve kırıcı bir insansın . Negatif ve insanın hayat enerjisini düşüren kişilere tahammül edemiyorum diye mesaj attım.Beni yanlış anladın teşekkür ederim anlamında geri al dedim diye cevap yazmış. Bu arada 8 yıllık eltiyiz bunlar en belirgin yaşadığım sorunlar ufak tefek laf sokma hasetlik ve kıskançlıkları saymıyorum bile.Siz olsanız ne yapardınız? düğün ve bayramlarda mecburen bir araya geliyoruz.Nasıl davranmalıyım sizce?
Hala veren tarafta mısın gerçekten? Hediye almak zorunda değilsin alma yani hala almaya devam edersen bu saatten sonra ohooo. Görmezden gelin mesafe iyidir bari kuru kuru tebrik edersin hediye almayın 😅 o senidüşünmüyor bari siz de düşünmeyin 💐

Kadın istemediğini daha nasıl anlatabilir size?

Benim eltim yok. Ama kendi kardeşim ve çocukları dahil olmak üzere bana yapmadıkları iyilikleri ve hediyeyi kimseye yapmam. Bir kere hediye alırım ama onlar bana ve çocuklarıma ayni özeni göstermiyorsa boşuna para harcamam.
Aynı şey arkadaşlarım içinde geçerli. Bana kendimi değersiz hissettirmeye çalışan, enerjimi düşüren insanlardan uzak durmaya çalışıyorum. Ama bunu mesaj atarak değil ölü taklidi yaparak yapıyorum 😂

Siz neden hediye vermeye uğraşıyorsunuz anlamıyorum? Mesaj atmak gayet mantıksız ve kötü bir hareket olmuş.
Hediye vermeyi bırakmıştım aslında küçük kızı gün boyu gelip bana sarıldı ben de ayrılırken onu mutlu etmek istemiştim hepsi bu

Hala veren tarafta mısın gerçekten? Hediye almak zorunda değilsin alma yani hala almaya devam edersen bu saatten sonra ohooo. Görmezden gelin mesafe iyidir bari kuru kuru tebrik edersin hediye almayın 😅 o senidüşünmüyor bari siz de düşünmeyin 💐
Hediye almayı bırakmıştım aslında ama son görüşmemizde küçük kızı sürekli gelip bana sarıldı 5 yaşında ben de onu ayrılırken mutlu etmek istemiştim hepsi bu

Siz aynı evde falan mı yaşıyorsunuz? Yani mesafe koymak bu kadar zor olmamalı oturup elti için bunca dert edilir mi yani. İyi bir insan değil belli ki kendinizi yıpratmaya değmez
Dengesiz diyelim bazen çok iyi davranıyor ,bazen kötü ne yapacağımı şaşırmış durumdayım

Dengesiz diyelim bazen çok iyi davranıyor ,bazen kötü ne yapacağımı şaşırmış durumdayım
Ne yapacağınız belli mesafe koyun herhangi bir akraba gibi davranın geçin kimsenin size neden eltinle samimi değilsiniz diye dünyayı dar edecek hali yok Allah aşkına çok önemsiz bir durum değil mi sizce de

4.Çocuklarına kıyafet almıştım hiç teşekkür
etmedi.6 ay önce falan sen bana hiç hediye almadın dedi ben de aldıklarımı ve hediyelerime verdiği tepkileri söyledim .Bir nevi sinir krizi geçirdim.sonra kendini düzeltir gibi oldu o da sonrasında bana ve çocuklarıma bir kaç hediye aldı.Ben de herhalde düzeldi artık diye düşünerek;
5.Son görüşmemizde kızı sürekli gelip bana sarıldığı için mutlu etmek adına bir paket çikolatalı incir verdim .Bunu geri al biz de aldık zaten dedi.
E almayın hediye. Niye zorluyrosunuzki.

Ne yapacağınız belli mesafe koyun herhangi bir akraba gibi davranın geçin kimsenin size neden eltinle samimi değilsiniz diye dünyayı dar edecek hali yok Allah aşkına çok önemsiz bir durum değil mi sizce de
Bayramlarda 4 ya da 5 gün boyunca aynı evde kalmak zorundayız ,Köye gidiyoruz kayınvalide evine

Elti sizin arkadaşınız kardesiniiz dostunuz değil.Kader sizi iki kardeşle evlenen iki kadın yapmış.Misal onlarda kardeş birbirlerini severler sevmezler.Ama sizler mecburi elti dediğimiz sisteme bilmem kaç yıl sonra dahil olmuşsunuz.Siz hep adım atmışsınız o hep püskürtme yapmış.Bu aynı apartmanda oturmak zorunda olanların komşu olmak zorunda hissetmesi kadar garip bir şey.Zorunlu akrabasıniz diyelim birinizden biri ayrılırsa o eltilik de eski eş gibi eski eltimioluyor. Yada diğer kardeş tekrar evlenirse yeni gelende yeni elti oluyor 🙄Karisik işler bence merhaba güle güle den fazla konuşmayın kafayada takmayın yani iyi geçinmek sanatı bunu bilenle karşılıklı yapılır.Kabul edin geçin neden naz niyaz cekiyorsunuzki

Bana yapılmayan biseyi surdurebilir bi duruma asla getirmem
Kiymet bilmeyene bu kadar ozen niye olsun
Gerekeni yazmissiniz bayram dugun oldugunda da belli mesafe olur biter gider

X