Bisküvi - Kurabiye Tarifi Elmalı Kurabiyem (Resimli)

BEBEKKAFA

Yağmur'umu bekliyorumm:)
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2010
2.679
12
43
küçüklüğümde annem yapardı şimdi ben yapıyorum:)) yerken kendimden geçiyorum
annem bunubüyük rulo şeklinde yapıp piştikten sonra dilimlerdi,pasta gibi,öyle de yapabilirsiniz....

elmalar rendelenir,içine şeker ilave edilip10-15 dakika elma suyunu çekinceye kadar pişirilir...elmalar sulu değilse su da ekleyebilirsiniz çok az...ateşten alınca tarçın ve fındık eklenir..soğumaya bırakılır

1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
4 adet elma(elmanın büyüklüğüne göre 2-3de olabilir)
4 kaşık şeker(ne kadar elma o kadar şeker:)
1 paket kabartma tozu
1 silme kaşık tarçın(elmaya göre ayarlayın)
kıyılmış fındık
aldığı kadar un
üzeri için pudra şekeri

bir kaba yoğurt,yağ,kabartma tozu koyulup iyice karıştırılır..un ilave edilip kulak memesi kıvamında yapışmayan ve dağılmayan bir hamur yapılır....

hamurdan küçük parçalar alınıp açılır,içine elmalı karışımdan konur istenilen şekilde kapatılır....yağlanmış tepsiye dizilir...pembeleşene kadar pişirilir...

dediğim gibi isterseniz hamuru tek parça olarak kocaman açıp,elmalı harcı üzerine yayıp pasta gibi rulo da yapabilirsiniz...piştikten sonra dilimleyip üzerine pudra şekeri serpiyoruz

elinize sağlık. çok severim elmalı kurabiyeyi.
rulo yapıp dilimlememiştim hiç. onuda deneyeceğim.
teşekkürler

afiyet olsun arkadaşlar,şimdi olsada yesem canım istedi...cokacimcoook

elinize sağlık. çok severim elmalı kurabiyeyi.
rulo yapıp dilimlememiştim hiç. onuda deneyeceğim.
teşekkürler

dene mutlaka...rulo yaparken dikkatli ol ama hamur dağılabiliyor,daha doğrusu hamurun kıvamını ayarlamak önemli bir nokta rulo yaparken...o biraz zorladığı için ben kurabiye şeklinde yapmayı tercih ediyorum....ama rulo yapıp dilimleyincede görüntüsü değişik oluyor....

hıııımmmm ellerine sağlık gece gece canım çekti,ara sıra ben de yaparım bu kurabiyeyi hakikaten çok lezzetli oluyora.s.

ben bunun içine fındık yerine ceviz koyyorum öle de güzel oluyor.ben de bayılırım elmalı kurabiyeye hastasıyım desem yeridir eline saglık

ellerine sağlık en sevdiğim ve yapa yapa evdekileri bıktırdığım pastadır:) ama ben bıkmıyorum ayrıca ruloyu sevmiyorum görüntü süper ama hamur kısmı fazla oluyo ben ya gül ya nu şekile yapıyorum......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…