Bisküvi - Kurabiye Tarifi Elma Sepetleri(resimli)

kaya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2007
816
9
40
denemeye deger harika lezzeti var cünkü...

ic harcini kavuralim..

2 yemek kasigi margarin
1 cay bardagi sivi yag
4 yemek kasigi margarin
1 cay bardagi pudra sekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
aldigi kadar un
ic malzemesi
4 adet elma
1 kahve fincani toz seker
1 tatli kasigi toz tarcin
ceviz,fistik ici,kuru üzüm
üzeri icin pudra sekeri..

öncelikle elmayi soyup tavaya aliyoruz icine bi kahva fincani toz seker 1 tatli kasigi toz tarcin ve ceviz,fistik ici kuru üzüm koyup alti kisik derecede solduruyoruz..daha sonra hamurumuzu yoguruyoruz yumusak hamur elde edince muffin kaliplarimizi sivi yagla cok az yagliyoruz hamurdan cevizden biraz büyük parca koparip kaliblarinin icine yerlestriyoruz ortasi derin sekilde bos olcak elinizle iyice kenarlara bastirin daha sonra icine bir yemek kasigi elmali harcimizdan koyup üstnede hamurdan parcalar koparip serit seklinde yapiyoruz ve soguk firina koyp firinimizi önce 100 e getryoruz 15 dk öyle ici piscek daha sonra 200 e getrip 15-20 dk da üstü pembelesinceye kadar pisiryoruz..pistikten sonra soguyunca kaliplkardan cikarip üstne pudra sekeri döküp servis yapiyoruz...

pasta010.jpg

aaaaay canım çekmedi desem yalan olur vallaa. çook güzel görünüyooor. ellerine sağlık canım.

rica ederim canim gercekten cok güzel olyuorr himmm mis gbi valah..kaydirigubbakcemile2

bu kalıp yoksa başka neyle yapabiliriz bende yok da bu kalıptan evlenince bi tane alıyım barigeçen görmüştüm bi yerde napılırki demiştim

canim kalbin yoksa kücük yuvarlak firin isisina dayanikli cam kaselrin varmi oda olur ama bu muffin kaliplari cok güzel ben icinde muffinde yapiyorum kek karismi ile üstnede cikolata sosu yapiyorum..ondan sonra irmik tatlisi ypaip icinde donduruyorum yani herseyde kullanilir canim..

canim kalbin yoksa kücük yuvarlak firin isisina dayanikli cam kaselrin varmi oda olur ama bu muffin kaliplari cok güzel ben icinde muffinde yapiyorum kek karismi ile üstnede cikolata sosu yapiyorum..ondan sonra irmik tatlisi ypaip icinde donduruyorum yani herseyde kullanilir canim..

tmm canım en iyisi almak demi çeyiizme bitane alıyım ..dedim ya geçen gördüm ne işe yaarki diye almamıştım .fincan kekini biliyor musun? o keki bu kalıba döküp bunda pişirsek oluur mu sence çok mu ince ve küçük olur acaba.önceden böle şeylerle hiç ama hiç ilgilenmezdim yavaş yavaş ilgilenmeye başladım.az zaman var öğrenmem lazım yemek pasta falan

irmik tatlısını sadece çevirmek için şekil versin diye mi muffine döküyorsun yoksa irmiği bunda mı pişiriyorsun tam soramadım ama analmaya çalış tmm mıa.sa.s.

irmik tatlısını sadece çevirmek için şekil versin diye mi muffine döküyorsun yoksa irmiği bunda mı pişiriyorsun tam soramadım ama analmaya çalış tmm mıa.sa.s.
canim üstteki sorunada burdan cevap veriyorum evet lazim canim sen al her türlü mutfak esyasini yakinda bisimi var kiss hadi bakim hayirlisi canm valah bende bekarken annem alirken diyordum aman alma napcam falan iyikide almis hersey gerci ben bu muffin kalibini burdan yani almnydan aldim ama inan cok ise yariyor canim al kalsin..trde ne kadar byle kalibin fiati..
canim irmik tattlisini biliyorsun deglmi ocakta süt ve irmik sekerle oluyor bu kalibin icine döküyorum buzdolabinda bekletiyorum sonra ters cevirip sekil almis oluyor oki canm sorabilirsin sakin öyle düsünme ne olursa olsun sor tammi canm...a.s

kurban olurum ellerine saglik tatlisim harikalar döktürmüssün gene cok lezziz görünüyocokacimcoook

canim üstteki sorunada burdan cevap veriyorum evet lazim canim sen al her türlü mutfak esyasini yakinda bisimi var kiss hadi bakim hayirlisi canm valah bende bekarken annem alirken diyordum aman alma napcam falan iyikide almis hersey gerci ben bu muffin kalibini burdan yani almnydan aldim ama inan cok ise yariyor canim al kalsin..trde ne kadar byle kalibin fiati..
canim irmik tattlisini biliyorsun deglmi ocakta süt ve irmik sekerle oluyor bu kalibin icine döküyorum buzdolabinda bekletiyorum sonra ters cevirip sekil almis oluyor oki canm sorabilirsin sakin öyle düsünme ne olursa olsun sor tammi canm...a.s

ayy teşekkür ederim. ben nişanlıyım da önceden annemin her aldığına niye alıyon alma falan derdim senin gibi ama şimdi böle şeyler satan mağazalardan çıkmıyorm insan başına gelince anlıyomuş.burda fiyatı 7.5 falandı sanırım yaa .ben dddiğin irmik tatlıısnı biliyorum.sen muffini şekil olsun diye kullanıyossun irmik için yani şimdi anladım yani muffinde pişirmiyosun irmiği.cvp verdiğin için çok sağol canım yaaa.s.:1hug:

X