Merhabalar öncelikle kendimden birazcık bahsedeyim. Ben 22 yaşındayim. Kilom şuan 97. 2 ve boyum da 1.60. Uzun süredir diyet yapmaya çalışıyorum ama gerçekten de 1 verdiysem 1 hafta sonra dikkat etmediğim için çok daha fazlasını geri aldım ve bu süreç neredeyse 8,9 aydır devam ediyor. Bunalıma girdim, artık hayattan zevk almıyorum. Kendimi eve kapattım dışarıya dahi çıkmak istemiyordum. Oysa ki yaşıtlarım ne kadar da güzel elbiseler, pantolonlar giyip gezip dolaşıyorlardi. Bense yakında ki markete gitmemek için annemle tartışıyordum sırf dışarıya çıkmak istemediğimden. Daha sonra psikolojik olarak ablamın nişanlısı psikiyatrist olduğunda birkaç destek vererek tekrardan normal halime döndüm, eee normal halime döndüm ama o aldığım kilolar ne olacaktı. Şunu soyluyeyim 2 yıl öncesine kadar 110 kiloyla diyetisyene gittim, 98 kiloya kadar indim, daha sonra da diyetisyenim tayin alıp gidince bende farklı whatsapp diyet gruplarına girerek 91 kiloya kadar düştüm. Daha sonra da oradan da anlasamayarak kendimi daha da sıktım ve 85.9 a kadar indim. Ondan sonra anneannemin rahatsızlığından dolayı 3 hafta hastanede yatılı kaldım ve gelsin kilolarr, bu olaydan sonra da ablamin doğum süreci vs. derken ben hiç yememe dikkat etmedim hatta yememi geçtim aşırı yemek yeme bozukluğuna bile yakalandim. Affedersiniz ama kusana kadar, midemin patlamasından bile korkuyordum o kadar çok yiyordum ki en sonunda gak etti dedim bir tartıya cikayayim o ne göreyim 99 kilo olmuşsum, resmen yıkıldım. Dünyalar karardı ben ki 85.9 a kadar düşmüşken şimdi üzerine 14 kilo almışım. Nefesim kesildi. O an gerçekten şaka olsun istedim. Her neyse daha sonra bir çok diyet denedim, denedim derken de 3 ogun ve 3 ara ya da sadece 2 öğün vs. gibi baktım ki eskisi gibi veremiyorum, alıyorum da. Hatta yemekleri sınırlı alsam da yine kendimi tencere de buluyorum. Dedim ki ben normal yemek yiyerek, yemeklerden kısarak veremiyorum. Detoks yapmam lazım ki yemeklerin tadına bakmiyayim yoksa yine o 110 kilo halime geri dönecektim. İnternette araştırma yaptım ve elma diyetini buldum. Birçok sayfayı okudum iki gün boyunca kim ne kadar vermiş ne sürede geri alınıyor mu diye vs. Ve karar verdim 2 gün önce. Dün diyetumin ilk günüydü ve çok güzel geçti çok şükür. Bana lütfen tek besin beslenme, zararlı her vitamini, proteini al gibi şeyler söylemeyin, zaten sabah kahvaltımı yapıyorum, yumurtami, peynirimi yetirince yiyorum. Bende saglikciyim zaten, bu diyet diyetisyenlerde öneriyor ama en fazla 5 günlük ama benim hedefim zayıflayana kadar bunu devam ettirmek. 98.2 ile başladığım diyetle bugün 97.3 e düştüm. Yok sudan verdin kastan verdin gibi şeylere girmeyin de kendinizi yormayın. Hafta da bir su, yağ, kas, vs. gibi özel tartım var onlarla kendimi kontrol ediyorumm. Benimle birlikte başlayacak olursa her türlü yardım eder ve birbirimize destek oluruz
Bu yaz bizim yazımız olsun