Ellerinde Egzama olan var mı?

evet ya deniz suyu hiç aklımıza gelmedi.benimde eşiminde sol elinde var.dr un verdiği ilaçları kullanınınca geçiyor ama hemen tekrarlıyor.aktardanda almadığımız macun ve krem kalmadı ama yine tekrarlıyor.dr sıkıntıdanda olabilir demiş ama bilmiyoruz işteee...:1no2:allah herkeze şifa versin...

geçmiş olsun arkadaşlar,benim sağ ellimse var 1 senedir,kullanmadığım ilaç kalmadı o anda iyi 2 dk.sonra gene aynı kadınız tabiki tüm işler bize mecbur ellerimiz suda.annelee gittimmi 1 haftada ilaç kullanmadan geçiyor,ee orda hiç suya değdirmiyorlar,bende eşime geçmeden gemiycem diyorum ama madem evimiz geliyoruz,daha o akşam kuduruyor,ellimde hiç bir şey tutamıyorum düşüyor,hoca fikri hiçime yattı bir deneyim...

Kızlar egzamanın tektrar etmesinin sebebi ellerinizde ki doğal su ve yağ tabakasının ortadan kalkması.

Yani bu tabakalar olmadan sizin eliniz her zaman dış etkilere açıktır böylece durup durup tekrar eder. İyi bir dermatoloğa gidip bu tabakaları yapay olarak size sağlayacak bir krem almalı ya da özel hazırlatmalısınız. Ayrıca sabah-akşam ELİDEL krem çok işe yarar.

canım hemşire olarak tavsiyem hiç ilaç kullanma geçmiyor bendede var kullanmadıgım hap krem kalmadı tavsiyem hocalar bunu yazıyor duası var 3 çarşamba ögleden önce git yazdır hemen geçiyor benimki geçti geçmiş olsun

hemşireler bile böyle ilaçla olmuyor, hocaya git derse vay haline bu ülkenin..

merhaba,
Başlığı pek okumadım ama sorunları olanlara faydası olacak bi önerim var.
ben kendimi, bildim bileli egzamam var ve kullanmadığım ilaç, krem kalmamıştı. en sonunda Antalyada çok ünlü bir dermaloğa gittim. ve tavsiye ettiği krem ilk defa işe yaradı. Uriage markasının bariederm isimli kremi. Cildi yeniliyor ve koruyucu bi tabaka oluşturduğu için hassasiyet azalıyor. Benim egzamam sadece ellerimde kaldı. Bu kremi sürekli nemlendirici olarak kullanınca eller,m normale döndü. Fiyatı biraz fazla ama değer. Ben daha uygun olması için yurtdışından sipariş veriyorum.
çok memnunum herkese tavsiye ederim

kızlar benim de ellerimde egzama var..önceleri kaşınmadan sadece açtlar yarılır su değince çok canım yanardı..
bu sene kaşıntıyla başladı ve egzama olduğunu anladım..

dun saracaoğlunun dut kurune başladım hafata 3 kez yapılacak ,en fazla 2 haftada sonuç almazsanız bırakın diyor.2hafta yapıcam bakalım..

burada bir sürü krem ismi zikredilmiş hangisi iyi acaba..doktora gideceğim ama herkese aynı ilaçları yazıp yolluyor:KK43:

Son düzenleme:
kullandığın sabun, şampuan vs değitirmen gerekiyor. mümkün olduğu kadar marketlerde satılan markalar yerine bitkisel içerikli şeyler kullanmaya çalış. ellerde bence en büyük sorun elleri yıkamak oluyo bana doktorumun söylediği şey ellerini az yıka olmuştu. ben yine uriage'ın sabununu kullanıyorum. şampuan için yine papatya özlü bi şampuan kulllanıyorum. tabi elleri yıkarken ve duşa laırken sıcak su kullanmamak da önemli cildi kurutuyo çünkü.mümkün olduğu kadar ılık olacak... bunlar tabi benim yıllardır doktorlara git gel edindiğim tecrübeler...yine de tabi ki danışmak lazım

bu arada krem derken doktorun tavsiyesi tabiki en önemşisi ama benim yukarda yazdığım kremi nemlendirici olarak kullanıyorsun ve ciltte koruyocu tabaka oluşturduğu için tedaviye çoook faydası oluyor, geçmiş olsun

teşekkürler kızlar..az önce doktordan geldim dermovate krem verdi ..cildiye değil aile hekimi bakalım işe yarayacak mı benim elime su değidğinde mahvoluyor deterjan da daha kötü yapıyor..

dut kürüne başladım önceki gun ilkini yaptım hiçbir fark olmadı..bu akşam ikinc defa yapacam ..

arkadaşlar stres de çok önemli bir tetikleyici, mümkün olduğunca uzak durmaya çalışın, bir şeylere sinirlendiğim üzüldüğüm zaman anında egzamam azıyor

Elocon pomad kullandım o azaltarak kesti..Bir de bariyer krem kullandım..Şimdi yok..alyansım tahriş ederek egzamaya sebebiyet vermişti.

annemin ellerinde de o kadar kötü bir hal aldılar ki. parmaklarının kıvrılan yerleri resmen kuruyup yarılmış kıpkırmızı derisi gözüküyor. pek çok yerden su toplamış, sarımsı bir renk almış elleri. kemiklerinin üzeri nasır gibi sertleşmiş. inanın fotografını çekip koycaktım sizleri korkuturum diye vazgeçtim. doktor direk sen neye sıkıldın bu kadar diye sormuş...ne yapsak bilemedik. babam ve ben sıkmamak için çok titiz davranıyoruz ama sanırım artık yılların birikimi var... exipial ve elocon krem ile rupafin hap yazmış. hep kortizonlu. faydasını görür müyüz sizce? dut kürünü deneyeceğiz. ama lütfen akıl verin bize doktorun ilaç yazmaktan başka yaptığı birşey yok. bir de o kadar titiz bir kadın eldiven takıp yine deterjanlarla uğraşıyor. çok üzülüyorum annem için. içim parçalanıyor ellerine bakınca mafoldumben

güzel ülkemizin bir çok yerinde şifalı sular var. bunları araştırıp denemenizi tavsiye ederim. Ablam el ve ayaklarındaki egzema yüzünden hastanede yattı bir süre. balon balon olmuştu, denemedikleri ilaç kalmadı. Bahsettiğim şifalı sulardan bulup denedik, ellerini yıkadı çamurunu sürdü. doktorun ömür boyu geçmeyecek dediği egzemalar yok oldu gitti, ablam halen deterjanlara dikkat eder ama etmese bile çok şükür bir şey kalmadı. çok kötü kokmasına rağmen çok şifalı sular var bir çok yerde. adanada var bildiğim bir yer, sivasta vardı, malatyanın darende ilçesinde vardı. mutlaka çevrenizde bir yerde vardır. deneyin inş. şifa bulursunuz...

birde bayan olunca suya ellememek imkansız benim tek tavsiyem kesinlikle inanarak okutmak bunun başka çaresi yok.

Benim de sağ el ilk üç parmakta egzama var.Betacorton ve Fito krem kullandım geçmedi.Elocon pomad diye bir krem kullamaya başladım etkisini de görür gibiyim.Hoca demişler akadaşlar ben teyzeme yazdırdım ama işe yaramadı:S
Parmaklarım pul pul oldu,çatladı,kaşındı bazen kanadı ama iyi olur gibi...

Son düzenleme:
hemşire, sende bunu yaparsan artık başkaları ne yapsın ,hacı hoca dua nedir yapmayın allah aşkına yav.:sm_confused:

doktorlar kendileri diyorlar egzamanın tedavisi yok diye. o yüzden birde hocalara bakmak lazım. bende inanmıyordum ama okutturduktan sonra egzaması gecen cok kişi tanıyorum. bendede var bide onu deneyeceğim.okuyanlar hacı hoca gecinenler ama dua dan anlamayanlar olursa tabi işe yaramaz

kızlar doktor bana da egzama dedi ama ellerimde kaşıntı yok kuruluk da azcık var ama parmaklarımda minik minik su toplamaları var bu egzama deil mi şimdi?

merhaba arkadaşlar

bendede egzama sorunu var..

elocon pomad , kortizon içeriyor mu?

gebelik düşündüğüm için kortizonlu ilaç kullanmak istemiyorum

kortizon içermeyen bildiğiniz bir ilaç varmı?

X