Ellerinde Egzama olan var mı?

Canım benim oğlumda vardı kullanmadığımız merhem, gitmediğimiz doktor kalmadı en sonunda doğal yoldan hemde 1 haftada çözdük.
Arkadaşlarda anlatmış yanılmıyorsam Sayın Saraçoğlu'nun bir tarifi bu aynen yazıyorum mutlaka uygula faydasını göreceksin.
1/2 lt. suyu kaynatıp bir avuç beyaz dut kurusunu koyup ateşin altını kısıyorsun 7 dakika kısık ateşte kaynadıktan sonra ateşi kapatıp suyun ılınmasını bekliyorsun, sonra elini bu suyun içinde 10 dk bekletiyorsun, 1 saat hiç yıkamıyorsun 1 saat sonunda çeşme suyunun altında elini sabun falan kullanmadan yıkıyorsun, haftada 3 gün yapılacak.
Benim oğlum ilk haftanın sonunda ellerindeki egzamadan kurtuldu ve bir dahada yapmadı, kürü keseli 5 ay oldu ama elleri pamuk gibi hiçbir şeyi yok.
Denemeni şiddetle tavsiye ediyorum.

Güzelim biz 1 hafta yaptık yani 3 seans oldu, hemen düzelme gösterdi bir dahada yapmadık ama bunu mümkün olduğunca uzun süre yapmak lazımmış. Tam süresi nedir bende bilmiyorum

merhaba ellerimdeki egzamalardan bir türlü kurtulamıyorum .dermotave kullandım birde doktor kortizonlu iğne verdi geçer gibi oldular ama tamamen bitmedi fayda gördüğünüz yöntemler var mı

tatlımm burbukun kürünü uygula ama senin farklı bir durumun var sen bayansın temizlikle uğraşıp duruyorsun şu söylediğimide yap kesinlikle deterjana temas etme eldiven kullan ama eldiveni çıplak eline kullanma pamuklu bir iç eldiven dik ekndine onun üstüne eldiven giyy tamam mı canımmma.s.

hemşire, sende bunu yaparsan artık başkaları ne yapsın ,hacı hoca dua nedir yapmayın allah aşkına yav.:sm_confused:

bak konuşmalarına dikkat et ne dedigini biliyorsun ne de yazdıgını yazını iyice oku anla ondan sonra çık karşıma ne dmek hacı hoca dua nedir diyen sen degilmisin bu lafı söyleyen bir insanla hiç işim olmaz benim bir insan duasız nasıl yaşar nasıl mutlu olur bilmem ama böyle konuştuguna göre depresyonun eşiginde oldugun belli bir vhemşire dua edemezmi aklı başında hocaya gidemezmi ne demek hemşire sende bunları yaparsan başkası ne yapsın ne demek ya ondan sonra çıkıp yazdıgın şeyleri yutuyorsun sen degilmisin meslekle inancı çarptıran sana tavsiyem canım bol bol dua et duanın açmayacagı kapı şfa vermeyecegi hastalık yoktur

hemşire hanım
derdim tartışmak değil, yanlış anlıyosun beni ,herkesin inancı kendine kimseye de yargılamak düşmez,dua edilemezmi dedim hayır,sadece fikrimi söyledim sen de söyledin tamam.nerdeyse dinsiz ilan edeceksin, teşhis koymana da gerek yok, bu arada tavsiyene de ihtiyacım yok

canım hemşire olarak tavsiyem hiç ilaç kullanma geçmiyor bendede var kullanmadıgım hap krem kalmadı tavsiyem hocalar bunu yazıyor duası var 3 çarşamba ögleden önce git yazdır hemen geçiyor benimki geçti geçmiş olsun

hakket ya bende şaşırdım,gerçekten hocaya gidin lafını eden hemşireymiş!!!!CADIARZU
düşüünsenize hastaneye gidiyosunuz doktor çaresi biz değiliz hocaya gidin diyo çok abes geldi banada, sağlıkla ilgili durumda hocanın ne işi var anlayamadım daha neler duyacaz...CADIARZU

arkadaşın tecrübe ettiği bir şeyler varki sizinle paylaşmışşşşş ama işte maleseffffffff......
anlayan anlamıştır

bende meme kanserinden tedavi oldum bende bir hemşireyim ve aaaa hayret ya elhamdülüllah müslümanımda bak şimdi nolcakkkk bende çokkkk dua ettim nasıl biliyormusunuz

ALLAHIMMMM şifa yalnızca sendedir senden gelecek şifa için beni doğru aracılarla karşılaştır diye salavat i tefriciye okudum okudular hatimler indirildi ve ben ALLAH ın izniyle 4 yıldır yaşamaya devam ediyorum bu arada onkologlar beni öldürmüş kefenlemişşş üstümede toprağı kapatmışlardı dualarımın cevabını aldım doğru aracıyla doğru onkologla karşılaştımmm

yineee ben bir hemşire olarak ve cildiyedede uzunsüre çalışmış biri olarak daha önce bir tavside bulundummm neden o tavsiyem yorumlanmamışda diğer meslekdaşımın tümm ii niyetiyle yaptığı tavsiyeye böylesi atlanmışşşş anlayamadımm doğrusu:uhm:

Merhaba kızlar benim de elim ve ayaklarımda kaşınma oluyor ama yaz aylarında ayaklarım daha kötü elimde bi şey yok.sadece akşınıyor bazen .Ama ayaklarım ACAİB KAŞINIYOR SULANIYOR SONRADA ÜSTÜ YARA OLUYOR-KÜÇÜK KÜÇÜK SİVİLCE GİBİ.Bu sadece yaz aylarında oluyor..bu ne arakdaşlar acaba?bileniniz var mı?yardımçı olursanız sevinirim.nasıl geçire bilirim bunu.

canım o söylediğin egzama işte
cesitleri varmıs ama benim elimde olan da öyle oluyor
ve 11 yıldır gecmiyor
bircok ilaç kullandım
şimdi betnovate kullanıyorum
elimin bi yerinde geciyo öbür yerinde baslıyor
bir de cok ilginç ellerimde ki yaralar hep simetrik oluyor
annemin de kücükken olmus igne vermişler birdaha olmamıs

simdi yazılanları okuyunca cözdüm ben de:)
kısın 2 ayda ancak oluyordu simdi hep var

inançlara saygı duyun lütfen inancın meslekle ilgisi yoktur. ayrıca duanın açamayacağı kapı da yoktur. mesela siyil. hiçbir ilaçla geçmiyor. sadece inanarak okunan dua ile geçiyor. tecrübeyle sabit.

tşk canımm bir hemşire olark bende temrudan tüm yüzümü sarmıştı dua ile kurtulabildim
aynen tecrübeyle sabittir ben cildiyede çalışırken çankırıda doktorumuz yaktığı halde tekrarlayan yok edemediği siğilleride hocaya gönderirdi a.s.

benim egzamam orta son sınıfta basladı.ozaman sürekli doktora gidiyordum
bu 6yıl böyle sürdü.kafaya cok takıyordum niye gecmiyo diye
4 yıl önce falan baska bi doktora gittim.
'''bıktım artık niye tamamen gecmiyor geciyor tekrar baslıyor''' diye anlattım
'''ne güzel senin yaran arada geciyormus benim ne hastalarım var yaraları büyük bi bölgeyi kaplayıp hiç gecmiyor''' dedi
sonra '''bak benimki de seninki gibi'''diye elini gösterdi
'''krem sürüyorum geciyor sonra tekrar cıkıyor yine krem sürüyorum'''dedi
ve ondan sonra hiç eskisi gibi yaram olmadı.psikolojik büyük ihtimalle ve biraz da hassas ciltlerde oluyor.işte son 1 aydır yogun oda sıcaklardan mı yarın kpss ye girecegimden mi bilmiyorum:1rolleyes:

şu hoca tartısmasına birsey söylemek istiyorum
ben ve benim tanıdıklarım --hoca ya gitmek--- denildigi zaman
hani sahtekarlar var ya para için yapan
ya da dua yla falan alakası olmayan baska yöntemler kullanıp kendilerine hoca denilen
bir de baska ruhani varlıklarla ilişkisi olan

işte öyle insanlar geliyor aklımıza
ve ben cok sinir oluyorum
büyük ihtimalle arkadas böyle bi hoca anladıgı için öyle bir tepki verdi
yani dua nın yerini hicbirsey tutamaz tabi ki careyi herseyin sahibinden istiyorsunuz

o yüzden birbirimizi sadece kendi bildiklerimizle hemen yargılayıp etiket yapıstırmayalım
birazcık empati çözer bence

benim egzamam orta son sınıfta basladı.ozaman sürekli doktora gidiyordum
bu 6yıl böyle sürdü.kafaya cok takıyordum niye gecmiyo diye
4 yıl önce falan baska bi doktora gittim.
'''bıktım artık niye tamamen gecmiyor geciyor tekrar baslıyor''' diye anlattım
'''ne güzel senin yaran arada geciyormus benim ne hastalarım var yaraları büyük bi bölgeyi kaplayıp hiç gecmiyor''' dedi
sonra '''bak benimki de seninki gibi'''diye elini gösterdi
'''krem sürüyorum geciyor sonra tekrar cıkıyor yine krem sürüyorum'''dedi
ve ondan sonra hiç eskisi gibi yaram olmadı.psikolojik büyük ihtimalle ve biraz da hassas ciltlerde oluyor.işte son 1 aydır yogun oda sıcaklardan mı yarın kpss ye girecegimden mi bilmiyorum:1rolleyes:

psikolojinin en basit olanından tut en zor olan hastalığa kadar büyük etkisi var canımmm bu bilimsel olarak da kanıtlanmış bir olay o halde ruhsal olark sağlıklı kuvvetli olmalısınn zaten sağlık hem beden hem ruh olarak iyi olma halidir relax olll
KPSS dede başarılar dilerimmm inş.yaradan emeklerinizin karşılığını verecektira.s.

ya arkadaşlar tabıkı tıbbı tedavi yöntemlerini uygulayıp aynı zmanda arkadaşın dediği gibi dua da edersek rabbim şifasını verir inşallah şöyle bir söz vardır dünya duayla durmuş diye Allah herkese şifa versin

arkadaşın tecrübe ettiği bir şeyler varki sizinle paylaşmışşşşş

slm meslektaşım,öncelikle geçmiş olsun. anlıyorum sizi,tüm yazılanlarıda okudum bunu herhangi biri söylese acaba gitsek mi hocaya derler ama sağlıkla uğraşan kişi söyleyince birazcık ters kaçıyor yani bizden umudunu kes hocaya şu kadar gün git demek yanlış geldi banada , üstelik böyle bir şekilde bana sorulsa ben meslektaşımın verdiği agresif cevabı vermezdim kimseyi kınamazdım inancın yok , bana bak gibi, uslub sence doğrumu? hepimiz insanız hepimiz dua ederiz ama kimseyi yargılamak hele bu kadar sinirli olmaya gerek yok, yakışmaz değilmi , bak herkes fikrini paylaşıyor ne güzel işte. alternatif tıp diye zaten birşey var bunu tavsiye etmek gerekir,hoşgörü yü elden bırakmak bize yakışmaz,bak arkadaş tecrübeyle sınadım diyor peki farklı düşünen olunca neden saygı duyulmuyor o da ayrı konu, neyse umarım bu konu burda kapanır,uzatmaya gerek yok çünkü kalb kırmak gereksiz asıl önemli olanda insanları yanlış yönledirmemektir diyorum.

canım sana kesinlikle katılıyorummm ama arkadaşa hitap şekillerine dikkat lütfen sonderece saygısız incitici bir uslüp ben bunu kimseye yapmam yapanlarıda onaylayamam burada bir derdini paylaşmış arkadaş bir meslektaşımızda yardımcı olmaya çalışmışş benim aldığım terbiye ve eğitime göre katılmasan da tşk etmek düşer neticede kimse kimsenin beynine silah dayamıyor ayrıca hemşire lafının kullanılış şekline dikkat lütfen.....

Son düzenleme:
ikinizde mantıklı konuşuyosunuz ama aşkım rumuzlu hemşire gerçekten agresif,asıl depresyonda olan kişi bence o şimdi bana da bir laf söyler kesin,dinsiz de ilan eder valla,fikrine katılmadım ya..bu arada siğili olan arkadaşlar incir yaprağı dalının sütü siğile iyi geliyo bunun için hocaya gerek yok tecrübe ne de olsa.emel-i cihan haklısın hocalarla kötü örnekler çok zaten ondan karşı çıktım bende..

benim de anacığımda var 25 senedir, şu dut kürünü bir deneyelim belki yarar. teşekkürler.

X