Elle, Parmakla hamilelik testi

selam kizlar , bende burda okudum bu testi yaptim adetime 5 gun var ayaktada oturarak da parmagimla baktigimda , yusyuvarlak yumusak bisey var, tam yumusakta degil sertte degil..

yaa kızlar hamileliğin ilk zamnlarında da rahim sertleşiyo adet yaklaşıncada rahim sertleşiyo her ikisinde de ele sert bi şey gelmesi lazım değil mi ?

Benim geçen ay tarifteki gibi bir boşluk vardı ama regl oldum.
Bu ay yumuşaklığı hissediyorum yani aralarında fark olduğundan eminim, ama şundanda eminim boşluk vardı ve ben regl oldum.
Bu ay yumuşaklığı hissediyorum, tam tersi olabilirmi acaba?

Benim geçen ay tarifteki gibi bir boşluk vardı ama regl oldum.
Bu ay yumuşaklığı hissediyorum yani aralarında fark olduğundan eminim, ama şundanda eminim boşluk vardı ve ben regl oldum.
Bu ay yumuşaklığı hissediyorum, tam tersi olabilirmi acaba?

blmiyorum cnm ama bunu deneyimli biri ancak anlr bana tuhaf geliyo çünkü sertleşme hem hamilelikte hemde adet zamanında oluyo boşluk ne anlama geliyo ozamn boşluk oldugunda bayadr hamile oluyosun çnkü gebeliğin ilk zamanlarnda rahim sertleşerek kndini hazrlıyo. bunu deneyimli biri yaprsa belki doğruluk payı vrdır okuyunca bebek isteyenler bunu ypmadan gecemiyo biliyorum ama yapmamak daha mantıklı geliyo galiba boşluk olsa tmm hamileym deyip sevncez sertlik vrsa regl olcam die üzülcez gerek yok kendi kendimizi yıpratmaya tabi bencee herkesn görüşü farklıdr....

benimde adetime 3 4 gün kaldı bende yaptım :KK17: elime yumuşak balon gibi bişey geldi hadi hayırlısı bakalım :S

evet dogru muhtesem yuzyil dizisinde hurremi ebe muayane ederken elle yapiyordu sonra diyordu hamile oldugunu yani cok cok eskilere dayanan bir teknik diyelim bakin netten ne buldum :
Ultrasonun bu kadar yaygın kullanılmadığı ve gebelik testlerinin şimdiki gibi birkaç saatte değil günler sonra sonuçlandığı eski dönemlerde elle muayene gebeliğin anlaşılması açısından son derece önemliydi. Gebelikte rahim ağzında ortaya çıkan yumuşama, renk değişikliği ve rahimin muayenede normalden büyük olarak saptanması adet gecikmesi ile bir arada değerlendirildiğinde rahim içi bir gebeliğin saptanması için çoğu zaman yeterli olarak kabul edilmekteydi

Son düzenleme:
(BAŞKA SİTEDEN ALINTI )
slm kizlar gecenlerde siteleri gezerken kendisinin hemsire oldugunu soyleyen bi kadin
her ay kendisini test yaptigini ve yuzde yuz dogru ciktigini yazmis ve en az 10gun onceden bunu bildigini yazmis.
bunun icin elini iyice yikayip afedersiniz orta parmagini vajinasina sokuyormus,
eger parmagina sert bisey gelirse bu rahmiymis yani adet olacakmis,
eger sonsuz bi bosluk geliyosa rahmi yukarda yani hamile demekmis.
siz hic duydunuzmu bunu kadin cok emin konusuyodu..........

BENDE MERAK ETTİM VE SİZLE PAYLAŞMAK İSTEDİM YANLIŞ ANLAMAYIN

kesinlikle dogru ancak eger progesteron gibi bi ilac kullaniyosa bu kisi test dogru olmaz cunku bu ilaclar elledigi serviksi yumusatir
rahim deil rahim agzi o eline gelen yer....

kesinlikle dogru ancak eger progesteron gibi bi ilac kullaniyosa bu kisi test dogru olmaz cunku bu ilaclar elledigi serviksi yumusatir
rahim deil rahim agzi o eline gelen yer....

ayyy bunu yazarken dustum yine ama sormak istediginiz bi sey olursa yazarim kislarrr
uzmanlik alanim diim yani...:KK42:

fatoşcum bende test yaptım kan testi adetiminolması gereken günden beş gün sonra negatif çıktı ertesi gün doktora gittim ultrasonda bişey görmedi bugün 11 gün hala adet olmadım. acaba hamileydimde görünmedimi? hiç gecikmezdi benmki. 8 aylık evliyim takvim yöntemine göre korunuyorduk. cevaplarsan sevinirim canm

- Rahim ağzından gelen akıntının tipi ve miktarı değişir

Vajinada (hazne) çok kıvamlı olmayan, bol, şeffaf, kaygan ve iki parmak arasında uzayan bir akıntı olduğu günler (mukus uzaması), gebelik için elverişli günlerdir.

- Rahim ağzının biçimi ve kıvamı değişir

Adet günlerinin bitiminde sert olan rahim ağzı yumurtanın olgunlaşmasından 4 - 5 gün önce yumuşamaya başlar, parmakla dokunulmak istendiğinde vajinanın üst bölümünde hissedilir, yumurtlama olduğu günlerde rahim ağzı iyice yumuşar ve zor ulaşılacak derinliktedir.

Akıntının Niteliğini İzlemeye Dayalı Yöntem

Adet kanaması tam olarak bitince, birkaç gün vajinadan akıntı gelmez. Bu günler “KURU” günler sayılır.

Kuru günlerden sonra yapışkan, koyu kıvamlı ve pürtüklü az miktarda bir akıntı hissedilir. Rengi sarı ya da beyazdır. Bu akıntı bazen fark edilemeyebilir.
Yumurtlama günleri yaklaşırken akıntı artar, kıvamı incelir ve görünümü berraklaşır. İki parmak arasında uzayabilir. Vajinada “ISLAKLIK” olarak hissedilen bu ortamda spermler rahatlıkla 3 - 5 gün yaşayabilir, rahim içine geçer ve yumurtayı dölleyebilirler.
ISLAK GÜNLER DOĞURGAN GÜNLERDİR. GEBELİK İSTENİYORSA DÜZENLİ CİNSEL İLİŞKİDE BULUNULUR, İSTENMİYORSA İLİŞKİYE GİRİLMEZ.

kızlar böyle bir yazı buldum işinize yarar umarımm...

yani kızlarrr

adet döneminde rahım ağzı acılırr

yumurtlama ve hamilelikte yumuşak hale gelirr..adet bitiminde de sert olurmuşş..ben böyle anladım...

birde söyle bir sey var adet döneminde 3 veya 4. gün spiral takılıyor bunun sebebi hamileliğin kesin olmaması ve aynı zamanda rahim agzının acık olmasından dolayı..ksaılmalarla acıyı hissetmemekmii..yani boşluk olmsııı adet olacağızz demek ..

karıık bir konu ama anca bukadar anlayabldimm..inş..bi faydası olur..benim 2 cocuğum var elhamdülillah..ama olmayanlara hep dua ediyorumm..insan varken yokluğunu zor farkediyoo..Allah sabır versinn arkadaşlarr..

bu konuyu baştan sona okudum.ve benim adetime 4 gün var ve bende denemeyi düşüünüyorum.bu ay tedaviye başladık ve yumurtalıgımın 1 çalışmıştı.deneyeyim bir haber veririm

arkadaşlar hamile olanlardan rica ediyorum.ben yaptım çömelik şekilde yapınca sertlik geliyor ama yatarken yapıncada yumuşak bir doku ve parmagımın ucuna yumuşak birşey dokunuyor.lütfen aynı yöntemde deneyim ve yazın merakla bekliyorum.hamile olanlarda nasıl birşey oluyor lütfen yazarsanız sevinirim bekliyorum sizleri

kan testi yaptırdım ve hamileyim arkadaşlar tezinizi destekliyorum :KK71:

nefsim kullanıcısından alıntı
ben de denedim balon gibi yumuşak bişi deydi parmağıma. reglim 4 gün geçti aslında, bugün test yapıcam haber veririm. duruma göre tezinizi ya çürütür ya da desteklerim artık
kan testi yaptırdım ve hamileyim arkadaşlar tezinizi destekliyorum

merhaba bende denedim balon gibi şişlik oldu aynı sizin anlattığınız gibi adetim 7 gün geçti idrar testi yaptım çıkmadı yarına kadar bekleyecem artık kan tahlilide yaptırırım

benim adetim yarın gelecek aksilik olmazsa;bana da sertlik geldi,boşluk da yok.Adet gelecek anlamında değil mi acaba?

arkadaşlar yardımcı olabilir misinz?önceki aylarda adet öncesi gün ağrım olurdu,bugün yok hiç.gazım var çok.ama yaptığım el muayenesi adet olacağım anlamına geliyor,rahim sıkıydı.off ben mi yanlış yaptım acaba_

kızlar inanmayın bu testlere.bence hiç doğru çıkmıyo.zamanında ben ve topikten bir arkadaş aynı gün denemiştik.bu teste göre o hamile ben deilim çıkmıştım.halbuki o ay ben hamileymişim arkadaşım deil.aynı şekilde karbonat testtinide denemiştik.oda yanlış çıkmıştı.

X