Ella Sorunu

dmnte

Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2014
3
0
6
Antalya
Kızlar merhabalar.Erkek arkadaşımla 30 mayıs'da birlikte olduk korunmalı ve korunmasız onun sonucundada içime boşalma olmadı ama her ihtimale
karşı ELLA hapı aldık ve içtikten 1 hafta 10 gün içinde kanamam oldu. Adetimin bitmesinden sonra bir kaç gün içinde yani 13 haziranda tekrar korunmalı olarak birlikte olduk fakat prezervatif yırtılmıştı fakat erkek boşalmamıştım dedi zaten yırtıldığını çabuk farketti ve hemen çıkardı. Daha sonra her ihtimale karşı tekrar ELLA hapı aldık ve 48 saat olmadan ilacı içmiştim. Fakat 15 Hazirandan beri hala adet olmadım. Belirtilerini hissediyorum şişkinlik
kasık ağrısı felan ama hala olamadım. Nerdeyse 1 ayda 2 kere ella kullanmış olduğum için bu düzenlizlik olar mı. Beklemeliyim yoksa herhangi bir
test yaptırmalımıyım.
Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür edeim

Son düzenleme:
Büyük ihtimalle sorunlarınız aldığınız haplara bağlı. Ancak lütfen bunların hormon Olduğunu unutmayalım ve korunma yöntemi olarak devamlı kullanılmamalı.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

çok teşekkür ederim evet ynı hatayı bir daha yapmam.
Peki ne yapmamı önerirsiniz bu durumda

bende ella almak zorunda kaldım ama emziriyorum kaç gün emzirmemeliyim?

ella adet düzenini çok kötü bozuyor. bir korunma yöntemi olarak kullanılması çok sakıncalı. aşırı kullanımı kötü sonuçlar ortaya çıkarabilir. dmnte bence bir doktora görünmelisin. madem aktif bir cinsel hayatın var, artık düzenli olarak doktora görünme zamanın gelmiş. doğum kontrol hapı kullanmayı denemelisin, doktorun da önerecektir diye düşünüyorum.

burcu1012 sen de mi doktora sorsan acaba? ilaç kutusunu okudun mu? belki bu konuda bir şey diyordur.

canım ben doğum kont hapı kullanamam pıhtılaşma var kanımda prezervatif yırtılınca mecbur kaldım kullanmaya üzerinde 6 gün yazıyor ama çok uzun bebeğim zor dayanacak gibi

bende ella almak zorunda kaldım ama emziriyorum kaç gün emzirmemeliyim?
Bacim bende emziriyorum..
Hemsirem aksilik oldugunu farkedersen emzirme doneminde kullanilabilen ertesi gunu hapi var hemen al kullan demisti...
Simdiye kadar ihtiyacim olmadi sukur...
Aklinda bulunsun ;-)

canım ben doğum kont hapı kullanamam pıhtılaşma var kanımda prezervatif yırtılınca mecbur kaldım kullanmaya üzerinde 6 gün yazıyor ama çok uzun bebeğim zor dayanacak gibi

doğum kontrol hapını sana demedim canımcığım, öbür arkadaşa dedim. o yüzden iki ayrı paragraf olarak yazmıştım : )) sen tabii ki kullanamazsın. sütünü sağıyorsun değil mi yoksa bebek emmiyor diye süt kesilebilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…