Aile Planlaması Ella ertesi gun hapi

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
Merhaba,

Ben de bu korkunç hap mağdurlarındanım. Birkaç gündür yazılanları okuyorum ve tecrübemi paylaşmak istedim. Malesef eşimle henüz çocuk istemediğimiz için az kalsın patlayan kondom mağduru olacaktık ama umarım bir daha bu ilacı kullanmak zorunda kalmam.

Temmuz'un 9'unda aldım ella'yı, Hiç sekmeyen reglim 5 gün gecikti ve az önce muhteşem bir ağrıyla başladı. Son 10 gündür Karnımda inanılmaz bir şişkinlik oluştu(tartıda +4 kilo), hormonlarımın dengesizliğinden katil olabilecek hale geldim, inanılmaz bir agresyon halindeydim.

Dün akşam üzeri evde gebelik testi yaptım sonucu negatif çıkınca akşam büyük bir bardak kekik çayı içtim. Zannediyorum çayın etkisi oldu regl olmamda tavsiye edebilirim.

Fakat lütfen civanperçemi gibi, adet söktürücü ilaçlar gibi bir takım ilaç ve bitkileri hamile olmadığınızdan emin olduktan sonra kullanın çünkü bebeğe ve bünyenize fazlasıyla zararı olabilir.

Herkese hormonsuz, ellasız sağlıklı günler dilerim..

Benim de hiç sekmeyen reglim 4 gün geçikme ile dün itibari ile başladı .Bende başlamadan bir gün önce kekik çayı içtim sanırım buda etkili olabilir . Başlamadan önce ki belirtiler alt karnımda ve belimde ağrılar vardı ha oldum ha olucam derken bir türlü olamıyordum inanılmaz sinirliydim ve hiç bir şeyden mutlu olmuyordum tabi ilacın hormonları aşırı derece etkilediğini hepimiz biliyoruz birde buna gebelik ansiyetesi eklenince olaylar iyice karışıyor . Çok acil bir durum olmadıkça bu ilacı kullanmamak gerekmiş bunu anladım . Umarım herkesin gönlüne göre olur

Selam. Regl gecikmesi falan tamamdı da benim normalde 6 gün süren reglim 2 günde bitti. Böyle birşey yaşayan var mı acaba?
Hay içmez olaydım şunu..

Ellayi balayinda kullanmistim fakat bende bi ise yaramadi. Sonradan kustum. Bi daha da tovbe ettim O yuzden ilk kullanacaklara tavsiyem eger cocuk istemiyolarsa ve evli degillerse baska korunma yollarina basvursunlar. Her bunyede farkli olabiliyor. Ozelliklede benim gibi bunyesi zayif olanlara bi onerim olsun

Selam. Regl gecikmesi falan tamamdı da benim normalde 6 gün süren reglim 2 günde bitti. Böyle birşey yaşayan var mı acaba?
Hay içmez olaydım şunu..
Ben şuan 2. reglimi oluyorum. İlk gün yoğun olmasına rağmen 2. günde azalmaya başladı normalde benim de 3 gün yoğun olması gerekir. Bir önceki adetim de böyle oldu, 2 gün sürdü. Sanırım normal bir şey ben de anlayamadım.

İki adet arası ne kadar sürdü peki? Normalden erken mi oldunuz?

İki adet arası ne kadar sürdü peki? Normalden erken mi oldunuz?
İlk adetim 5 gün gecikti 5. günün sonunda oldum ikinci adetimi de ona göre hesapladım geçen seferki olduğum günle aynı günde oldum erken olmadım ama kanama az mesela bugün de yoğun olması gerekiyor ama azalmaya başladı. Sizin erken mi oldu?

Ben 9 Temmuz'da aldım ilacı 5 gün gecikti ama 2 gün sürdü ve bitti, henüz 2. Reglimi olacak kadar zaman gecmedi malesef. Şişkinliğim hala geçmedi. Garip bir ağrı var bugün de karnımda sanki devam edecekmiş gibi. Gercekten hamile kalsam bu kadar sıkıntı çekmezdim herhalde nefret ettim.

Ben ilacı 19 haziranda almıştım. Bu süre zarfında ne çektiğimi bir ben bir Allah bilir. 1 aydır bu ilaç yüzünden mide bulantısı, karın şişkinliği, bel ağrısı, sol tarafımda ağrı sonraki günler sağ tarafımda ağrılar çektim. 1 aydır yemek yiyemez oldum iştahım yoktu midem bulanıyordu ve aşırı kilo kaybım oldu... Bir de işin içine stres girince insan kafayı yiyor. Bu ilacı kullananlara Allah yardım etsin mahvediyor insanı. Etkisine bir şey diyemem tabi...

Bende de tam tersi gözümün önünden pastalar geçer oldu ama tuttum kendimi.. Tutmama rağmen bu karın şişkinliği hala geçmiş değil. Eczaneden Lifetime Q-Water PPC diye bir besin takviyesi aldım bugün ona başlayacağım ödem atmak için. Aynalara küstürdü sağolsun. Bakalım inşallah bari bu işe yarar yaz günü 6 aylık göbekle geziyorum..

Karın şişkinliği hala bende de var ilacı alalı 2 ay olacak neredeyse hala geçmedi. Karnım şişmesin diye günde 1 öğün zor yiyorum. Sizinki de kötüymüş bende iştah artması olsa hamileyim diye kafayı yerdim herhalde. İnşallah aldığınız ilaç işe yarar da bir an önce kurtulursunuz...

İki gün üst üste korunmasız ilişki sonrası ertesi gün ella aldım sizce hamile kalma ihtimali var mı çünkü iki küçük kızım var ası ile korunuyorum adet günlerinde ası yapıldıgı için bu ay ki asının zamanı henüz vardı malesef ki bi fikir verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler

Merhaba acaba bana da yardımcı olabilirmisiniz malesef korunmasız olarak iki gün üst üste ilişki sonrası ertesi gün ella aldım sizce hamile kalma ihtimali var mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…