Galiba teknoloji bizi fazlasıyla rahatlığa alıştırmış.Bakıyorum anlatım olunca hiç yorum yapılmamış.
Ben nacizane anlatmaya çalışayım.
Geçen yıl arkadaşlarımın vesilesiyle 50 kişilik bir gurupla Isparta 'ya gitmiştik.Isparta 'nın Barla kazasını ilk kez o zaman duydum ve gördüm.Çok etkilenmiştim.
Tek kelimeyle doğa harikası bir yer.Eğirdir Gölü'nün kıyı kenarı boyunca muhteşem görselliklerle ilerliyorsunuz.Dağın eteğinde kıyı kasabası.muhteşem güzellikte bir yer.
Hem gölü görüyorsunuz hem dağı görüyorsunuz.
Barla'ya girerken genelde iki katlı evlerden oluşan şirin yazlık evler dizilmiş.
İki yamaç arasında yüksek bir vadi oluşmuş
Yemyeşil bir kasaba .Bir botanik bahçesi var ki 300 çeşit bitki varmış.Adı Cennet Bahçesi.Tam bir renk armonisi ,bir yeşilin ,bir kırmızının kaç çeşit tonlarını görebilirsiniz.Hayranlığımızı anlatacak sözcükleri bulmakta zorlandık.
Bu doğa harikası yerin güzelliği yöre insanınada aksetmiş.İnsanları sakin,oldukça misafirperver.
Nerdeyse her kapıdan bir ikramda bulunuyorlar.
Kasabanın içinde yürürken etraftan çeşitli bitki kokuları yayılıyor.
Kasabanın çevresinde bir dağa tırmandık,zirveye çıktık.
Tırmanışta çeşit çeşit çam ağaçlarının görüntüsü ve yaydıkları enfes koku sizi zorlanmadan çıkmanızı sağlıyor. Oksijen rahatlatıyor.
Zirveden aşağısı Eğirdir Gölü ve yemyeşil alan.
Tahmin etmeye çalışın o manzarayı harikaaaaa.Mavi, yeşil ,kahverengi renklerinin uyumu ....
İnanın bu güzellikleri anlatmaya sözcükler kafi değil illa görmek lazım.
İnsan,bu manzaralar karşısında Cenabı Allahın büyüklüğünü , kudretini tekrar tekrar izleyip hayretler içinde kalıyorsun....
Bu harika yeri görme fırsatını bulduğum için şükrettim,çok güzeldi.
Döndükten sonra bu güzellikleri herkese anlatmaya çalıştım.
Birçok kişi benim gibi bu harika yerin adını hiç duymamışlardı.
Mutlaka görülmesi gereken bir cennet köşesi diye düşünüyorum....