Elini diliyle ıslatıp poşet veren tezgahtarlar.

DearMother

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
2
Puanlar
0
Yer
İstanbul
Merhaba arkadaşlar
bir konudaki rahatsızlığımı dile getireceğim .merak ediyorum sizde yaşıyormusunuz.sırf bu yüzden alışverişten soğudum.

Akşam ekmek almaya fırına gittim tezgahtar elini diliyle ıslattı o elle poşeti aldı ve ekmeği verdi inanın ne yapacağımı şaşırdım .tersleyecektim yada bırakıp gidecektim yapamadım.Markettede çok denk geliyorum poşeti diliyle ıslattığı eliyle veriyor iğreniyorum .eve gelince defalarca elimi yıkıyorum.iğrenmek bir tarafa hastalık bile kaparız Allah korusun.

sizede denk geliyor mu böyleleri.inanın o kadar bunalıyorum ki marketten bir şey almak istemiyorum .pazardanda sırf bu yüzden alışveriş yapmıyorum.zaten hijyen takımtım var üzerime üzerime geliyorlar gibiler

ben mi abartıyorum yoksa bu durum sizide rahatsız ediyor mu?

Böyle durumlarda yapılması gereken ilk şey nazik bir dille uyarmak ve market müdürüne isim vermeden rahatsız olduğunuz konuyu dile getirmek.

Bu tür durumlar hep devam eder; konuşmadıkça, şikayet etmedikçe, bildirmedikçe yazılı ya da sözlü..Her konuda ama her konuda bir şikayetim varsa mutlaka ya yazılı ya da sözlü mutlaka belirtirim.

.....

Benimde en büyük şikayetlerimden biri ; poşet eldiven kullananların, o poşetli eldiveni tekrar tekrar kullanmaları, sonra eldivenli elleriyle paraya, kasaya v.s dokunmaları.

evet düşünüyorum gittiğim marketlerdeki müdürlerle konuşacağım bu durumu. yani direkde diyemiyorum incinmesinler diye fakat hiçde hoş bir durum değil sonuçta.

Enn tiksindiğim durum!

O şeffaf eldiveni süs olsun diye takarlar ya..
'Bakın,elimde eldivenim var.gayet sterilim' süsü!
Halbuki o eldiveni ağzına sürerler,para alıp verirler..Bu ne ya??
Belki o insan hastalıklı!Mecbur muyuz biz o virüsü kapmaya..

Eşimle bir büfeden yiyecek alıyorduk.Çocuğun elinde eldiven yok!
Durumu fark edene kadar ben!!Ççocuk çoktan hazırlamaya başlamıştı..
Parmakları ekmeğin içinde dans ediyordu!Kusacağım..
Bende sizin gibi bıraktıramadım malesef..Utandım vs..ama ahtım var bir daha böyle birşey
görüyorsam almıyorum..Söylemektende utanmayacağım,ben utanacağıma onlar utansın!

hiç abartılacak bir durum değil ki niye öle düşündün..yada illle ttizlik hastası olmakta gerek yok..yani tek kelime ile yapılan ; İĞRENÇLİK...biraz şey olacak ama elini yıkamaya üşenip ekmeğe ona buna dokananda var mesela..bunlara dikkat etmek yapanıda uyarmak gerek..iğrençliğini düzeltsin yani..oldu olcak bende yüzüne tüküreyim yıkasın sıcakta iyi gelir ona:)))yaptığını buna benzetiyorum azcık:)

valla bizim buralarda kasiyerler poşeti sadece verir hatta bazen vermez bile biz alırız

Bende başımdan geçen benim için ilginç olayı paylaşmak istedim:büyük bir marketin zeytin reyonundan zeytin almak için tezgaha yanaştım ve gelen görevliye zeytin istediğimi söyledim o da poşeti güzelce çıplak elini içine sokarak açtı tam zeytini koyacakken uyardım ,lütfen o poşeti değiştirip temiz bir poşet alır mısınız die bana verdiği cevap : sanki bizde hastalık varda bulaşacak gibi saçma cevapla beni tersledi .bende müdürlerine giderek durumu izah ettim uyarıldı ama hala görüyorum o görevliyi beni görünce eldiven takıyo bi de ters ters bakıyo falan yine şikayet ettim ama demekki sonuçlanamıyo...Hele o halk pazarlarında taze taze bişeyler alıym diyorum satıcı hemen elini yalayarak poşet veriyo ya hemen ordan uzaklaşıyorum...uyarmaktan bıktım artık insanları ...bu durumlara ciddi bi çözüm bulmak gerekiyo aslında ....

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…