• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elimin ayarı kaçıyor

18Ekim

Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2014
21
3
8
31
Kızlar merhaba,
Derdim dert de sayılmaz aslında ama paylaşasım geldi sizlerle.
Konuya şöyle gireyim yemek yapmayı çok fazla bilmem ama hamur isinden anlarım. Ama gel gör ki biricik sevdicegime ne zaman birşey yapacak olsam elime yüzüme bulaşıyor. Adama bi kere çaylı kurabiye var belki bilirsiniz ondan yapayım dedim seker yerine karbonat atmışım. Bi de ben şekeri normalde fazla koyarim sonucu siz düşünün. Bir gün kek yapicam tuz atmışım boyle bocalama. Adam kek bekliyor yok. Dalga konusu oldum vallahi. Başkasına yapmak için yapsam muhteşem adama yaparken karbonatlar, tuzlar birbirine giriyor. Simdi bi de yemek yapmayı da bilmiyorum. Yapsamda kendime güvenmedigimden olmuyor. Böyle kurslara falan gişeniniz var mi ki hiç? Yoksa yemin ediyorum mutfağı kilitlenecek beni.

Yapacağınız yemeği google yaz sana resimi tarifli yemek tarifi veriyor ölçüsüne gore hamur ısinden tut tatlıya kadar yapmanız gereken biraz dikkat onceden hazırlayın malzemeleri masanın üzerine ölçekleri ile o sekilde yapın bu sekilde elinizin ayarını kacirmazsiniz

Uyyy heyecandan o:) bende sevdicegimin gunlercr bekledigi turkiyeden gelen mantiyi pisirirken suya tuz degil limon tuzu atmisim. Basta goruntusu bi sacma oldu sonra tadina bakilan bi kasik disinda hepsi cope:) o gun bugundur sekeri tuzu hepsini once bi check edip onaylayip sonra kullaniyorum:)

Anlattığına göre sendeki beceriksizlikten değil ayarsızlıktan olmuyormuş.kurslarda ayar dersi verilmiyor.tüm malzemeyi önceden hazırla öyle yapmayı dene.haaa yine de kötü olursa ayarsızlık değil beceriksizlik olur:KK45:

Tuzun, sekerin vs üstüne isimlerini yaz heyecanla karistiriyorsun belliki.. yemek yapmak okadar zor degil bir tarifi birkere yaptinmi birdahakisine daha kolay oluyor.. olmazsa bir arkadasinla arada bir damak zevkine göre birseyler dene acilirsin gerilmezsin.. olmazsa son olarak kursa gidersin.. onca para bosuna gitmesin

"Eltimin ayarı kaçıyor" diye okudum başlığı :D
Kurs sana işlemez bence de şekerle tuzu nasıl karıstırır insan tadına bak bari :P

hayecan yapmışsındır birşey olmaz...birdahakine yaz öyle baka baka yap..

önceden hazırla malzemeleri tadlarınada mutlaka bak :d gerçi bu seferde yakabilrsiniz fırının saatıni ayarlayın ... işin şakası zaman verin kendinize tarifleri okuyun ona göre yapın yapa yapa düzene girer...

Kursa hiç gerek yok cnm. Ben de bilmiyordum evlendigimde yemek yapmayi falan ama internette her turlu tarife ulasmak mumkun bunun için kursa gitmene gerek yok. Önceden malzemelerini (tatlarina bakarak :) hazirla sonra da derin bir nefes alarak sakin sakin yap. Eminim bundan sonrakilerde çok basarili seyler cikaricaksin

Kızlar merhaba,
Derdim dert de sayılmaz aslında ama paylaşasım geldi sizlerle.
Konuya şöyle gireyim yemek yapmayı çok fazla bilmem ama hamur isinden anlarım. Ama gel gör ki biricik sevdicegime ne zaman birşey yapacak olsam elime yüzüme bulaşıyor. Adama bi kere çaylı kurabiye var belki bilirsiniz ondan yapayım dedim seker yerine karbonat atmışım. Bi de ben şekeri normalde fazla koyarim sonucu siz düşünün. Bir gün kek yapicam tuz atmışım boyle bocalama. Adam kek bekliyor yok. Dalga konusu oldum vallahi. Başkasına yapmak için yapsam muhteşem adama yaparken karbonatlar, tuzlar birbirine giriyor. Simdi bi de yemek yapmayı da bilmiyorum. Yapsamda kendime güvenmedigimden olmuyor. Böyle kurslara falan gişeniniz var mi ki hiç? Yoksa yemin ediyorum mutfağı kilitlenecek beni.

Evet yemekten anlamayıp hamur işinden anladığın baya belli.

Umarım bizimle dalga geçmiyorsundur.

Şeker yerine karbonat atman: karbonat 50 gr lık falan satılır ve evlerimizde küçük kavanozlardadır. Şekerle karıştırman için ki imkansız zaten yapı farkını çocuk bile anlar şeker gibi şekerlikte olması lazım karbonatın. İnanmadım buna nedense.. Ya da fazla mübağla.

Şeker yerine tuz atman da aynen böyle.İnsan hiç bilmese kaplarından tanır. Onu da beceremeyen kapların üstüne yazar.

Evet yemekten anlamayıp hamur işinden anladığın baya belli.

Umarım bizimle dalga geçmiyorsundur.

Şeker yerine karbonat atman: karbonat 50 gr lık falan satılır ve evlerimizde küçük kavanozlardadır. Şekerle karıştırman için ki imkansız zaten yapı farkını çocuk bile anlar şeker gibi şekerlikte olması lazım karbonatın. İnanmadım buna nedense.. Ya da fazla mübağla.

Şeker yerine tuz atman da aynen böyle.İnsan hiç bilmese kaplarından tanır. Onu da beceremeyen kapların üstüne yazar.

Size katılıyorum. Karbonat daha ince yapılı üstelik şeker kokarken tuz kokmaz.
Yani bunları ayırt edemiyorsanız ben iyiyim diyemezsiniz bence.
Yada misafire yapıyormuş gibi yapın atın buzluğa. Adam en azından düzgün bir şey yesin
Yemek daha kolay olabilir salça yerine un falan atma şansınız daha az :KK53::KK53::KK53:

Size katılıyorum. Karbonat daha ince yapılı üstelik şeker kokarken tuz kokmaz.
Yani bunları ayırt edemiyorsanız ben iyiyim diyemezsiniz bence.
Yada misafire yapıyormuş gibi yapın atın buzluğa. Adam en azından düzgün bir şey yesin
Yemek daha kolay olabilir salça yerine un falan atma şansınız daha az :KK53::KK53::KK53:
yani bana son derece komik geldi. Karbonat dediğin az bir şey bulunur ya da bulunmaz evde. ama şekerle karışması için kilo ile alıp hayatında ikisini de hiç görmemesi lazım. Karbonat dolaplardan birinde durur, şeker kasede falan el altında durur. Karbonat kokar, onu da geçtim yapısı incedir, şeker kristalizedir.
Erkek bir üye mi ki diye düşündüm.

Elinin ayari kacmiyor dikkatsizen bence..tarifini iicr okuyup gerekirse her koydgn seyi tekrar bakarak koy..

Bende basligi okuyunca, kesin cocuklarini dovuyor, doverkende elinin ayari kaciyor diye dusundum :KK48: on yargi boyle bisey

Konu sahibi arazi ama ben yine de yazayım.

Şeker yerine tuz katsanız bir nebze anlarımda karbonatın dokusu bile farklı, kokusu farklı...bir de şeker kavanoz kavanoz saklanan bişey, karbonatı da öyle büyük kaplarda saklıyorsunuz?

Bir bayansanız hakkaten epey gönülsüzsünüz galiba mutfak işlerinde.

Kızlar yanlış bir anlaşılma olmuş sanırım seker dediğim pudra şekeri tabiki de. Heyecanlaniyor olmam salak olduğumu göstermiyor değil mi? Sadece konu sevdiğim adam olunca nedense hep birşey ters gidiyor. Neyse güzel tavsiyelerinize tesekkur ederim.

Back