Elime kına yaktım, bebeğimde kına lekesi olur mu?

kevsersoylu

İki prenses annesi❤️
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2011
4.322
2.303
Merhaba kızlar 21.haftalık kızıma hamileym dün sünnet kına gecesi vardı
elime kına yaktım sabah kaynanam gördüğünde çok kızdı ya dedi çocuğun biryerinde kına falan çıkarsa diye ya aklıma takıldı içim içimi yiyor sabahtan beri ağlıyorumm lütfen cvp vernn

ya sen takma kafana tamamen hurafe bunlar olurmu öyle şey.. üzme kendini de bebişinide.. olmaz öle şeylerden bebeğe bişi filan. banada ilk çocuğumda elini çenene koyup düşüncelere dalma yüzünde iz kalır, gül çiçek koklama bi yerinde gül lekesi olur filan dediler ama olmadı bişi.. sakiin ol huzurlu ol için rahat olsun...

ya sen takma kafana tamamen hurafe bunlar olurmu öyle şey.. üzme kendini de bebişinide.. olmaz öle şeylerden bebeğe bişi filan. banada ilk çocuğumda elini çenene koyup düşüncelere dalma yüzünde iz kalır, gül çiçek koklama bi yerinde gül lekesi olur filan dediler ama olmadı bişi.. sakiin ol huzurlu ol için rahat olsun...

saolll cnm ya anneme sordummm saçmalama dedi yok öle bişey dedi içime şüphe düştü

elime kına yaktım sabah kaynanam gördüğünde çok kızdı ya dedi çocuğun biryerinde kına falan çıkarsa diye ya aklıma takıldı içim içimi yiyor sabahtan beri ağlıyorumm lütfen cvp vernn

Bunun bilimsel bir karşılığı yok ki, neden ağlıyorsunuz? Batıl inanç bunlar.
Hamilelikte maalesef anne adayının başını böyle hurafelerle (özellikle yaşlılar) çok ağrıtıyorlar.
Şimdi anne olan bir arkadaşım hamileyken TV'de Cemil İpekçi'yi görüp "Hayranım bu adama, ne kadar kültürlü, ayrıca ne kadar güzel gözleri var" filan deyince kayınvalidesi ayılıp bayılmaya başlamış; "Ah bu gelin çok cahil, karnında oğlu var, kimlere hayran oluyor, benim torunumu eşcinsel yapacak" falan filan diye.:)) Şimdi anlatıyor herkese de kahkahalarla gülüyoruz.
Bırakın boş inanışları, boyalar dövmeler bebeğe zarar verebilir ama kına zaten doğal bir şey, ne zararı olacak bebeğe?:)

Son düzenleme:
Bunun bilimsel bir karşılığı yok ki, neden ağlıyorsunuz? Batıl inanç bunlar.
Hamilelikte maalesef anne adayının başını böyle hurafelerle (özellikle yaşlılar) çok ağrıtıyorlar.
Şimdi anne olan bir arkadaşım hamileyken TV'de Cemil İpekçi'yi görüp "Hayranım bu adamı, ne kadar kültürlü, ayrıca ne kadar güzel gözleri var" filan deyince kayınvalidesi ayılıp bayılmaya başlamış; "Ah bu gelin çok cahil, karnında oğlu var, kimlere hayran oluyor, benim torunumu eşcinsel yapacak" falan filan diye.:)) Şimdi anlatıyor herkese de kahkahalarla gülüyoruz.
Bırakın boş inanışları, boyalar dövmeler bebeğe zarar verebilir ama kına zaten doğal bir şey, ne zararı olacak bebeğe?:)

saol cnm bnde inanmıyorum ama öle bi söyledikin şüphe düşürdü

ya aman can sıkacaklar ya söylerler takma kafana.. manasız şeyler bunlar.. hamileliğinin tadını çıkartmaya bak sen..

bana da bu şekilde söylenen şeyler oldu, meyve yiyince elini yıkamadan bi yerine sürme çocuğun orasında meyvenin lekesi çıkarmış (annemlerin bi tanıdığı olur mu öle şey diyip sürmüş gerçekten de çocuğunda çıkmış sürdüğü yerde, görmüşler yani- tesadüf mü bilemicem artık) yok abidik kubidik şelere bakma, saatine denk gelir falan. korku filmindeki yaratıklara bile bakamaz oldum. hatta bunları duymadan cep telefonlarında program olur ya insanı komik komik yamuk yumuk gösterir onlarla çok uğraşmıştık kardeşlerimle, hatta kardeşim birinde çokk şeker ama uzaylı gibiydi ona böle çok bayıla bayıla bakmıştım defalarca, kaç gün aklımdan gitmedi sonra benzer mi ki diye. hatta olayı abartıp doktorum kız bebek annesinin güzelliğini alırmış senin hiç almamış dediğinde bile korktum, benden almadığına göre benzicek mi gerçekten diye, bi de herkes nazar boncuğu tak hamilelik çok yakışmış dedikçe. bakma elleme koklama diyenklerle konuşurken yok daha neler olur mu öle şey diyorum hep ama benim de içime kurt düşürmediler değil valla. aynen ben de kınaya gitmiştim ve nolur nolmaz diye kına sürmedim severim de aslında kınayı.

ama canım bu saatten sonra kendini de bebeğini de üzmeye değmez, olmaz bişi inş ama seni gerçekten çok ii anlıyorum, o kadar çok şey söylüyolar ki inanmasa da insanın içine kurt düşürüyolar

biraz uzun oldu ama inanmak istemesem de ben de çok muzdaribim bu konudan, içimdekileri yazmak istedim. insan gerçekten buraya yazınca rahatlıyomuş yaff :KK9:

bende çok korkuyorum bu konulardan olup olmadık yerinde benım yuzumden bişi çıkarmı diye.ciğer beni doğru ama kızlar ablamda da var. inş hiçbişi olmaz bebişlerimize

bende çok korkuyorum bu konulardan olup olmadık yerinde benım yuzumden bişi çıkarmı diye.ciğer beni doğru ama kızlar ablamda da var. inş hiçbişi olmaz bebişlerimize
ciğer beni ne oluyorki gül koklama saç kestirme falan duymuştumda ciğer benini duymadım

yaa ben anlamadım evet hep söylerler ama dini açıdan düşünce gül peygamber efendimizin terinin kokusu , kına ise cennetin kokusu diye biliyorum. ayrıca kına yakmak , gül koklayıp salavat getirmek , yeşile bakmak , akan suya bakmak böyle şeylerde sevap vardır. neden bebeğin bi tarafına bişey çıkarsın ki ? garip ama en önemlisi bir şeye inanmak eğer inanıyorsanız yapmayın çünkü insan inançları doğrultusunda yaşıyor bir şeye çok inanınca oluyor. belki ondandır...

bu hurafelere inanmayın lütfen kendinizide harap etmeyin ...yok zeytin eline sürünce leke çıkarmış , gizli saklı yemicekmişsin çocuğun eksik olurmuş felan filan bilimsel olmayan hiçbirşeye inanmayın dostlar

ne alaka canım salla kaynananı. valla ben gülde kokladım, saçımıda kestirdim hiçte kafaya takmadım. saçımı kestirmem mi belirlicek bebeğimin ömrünü. bunu ancak Allah bilir, O belirler. ha gül meselesi bazılarında oluyormuş sanırım ama ben inanmıyorum inanmadıgım içinde öyle bişey olmayacak Allah ın izniyle sen de inanma. kaldı ki kınayı hiç duymamıştım. bende yaktım bikaç ay önce. üzülme.

Arkadaşım sen eline kına yapmışsın ben ise saçlarıma yaptım. Üstelik ciğer de pişirdim. Tüm bunlara bakılırsa benim çocuğum çok garip bişey olacak. Boşver hiç canını sıkma sağlık olsunlar da ister benleri olsun ister lekeleri üzülme hiç.

merak ettim bebeğinizde kına lekesi var mı

Bunlar hurafe hepsi ben iki cocugumada hamileyken denedim birinde cilek birinde kara dut ikisindede hic bisey yok

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

ya çok ilginç bende bile bile yaptım ama ben şöyle duymuştum birinin evinde gizli bir şey yersen ve suyunu vücudunun bir yerine sürersen sürdüğün yerin aynısında leke olur bebekte diye duymuştum.öylede oldu. kızıma hamileyken kv gitmiştim ondan gizli meyve yiyip baldırıma sürdüm kızımın baldırında doğum lekesi var.çok ilginç ama ben denedim ve oldu.ayy görseniz çok şirin duruyo baldırında ters kalp şeklindee

Bazı şeyler olabiliyor.Annem ablama hamileyken zeytin yerken yanlışlıkla zeytinin çekirdeğinide yutmuş ve ablamın sırtında zeytin çekirdeği büyüklüğünden et beni varmış :) Artık tesadüf mü bilmem.Her şeye hurafe diyip geçmemek lazım,dikkatte edilmeli fikrimce.

Son düzenleme:
X