Elif afak-Ak (Anladklarmz Tartalm)

satrapi sağol emek verip bu mekaleleri buraya yazdığın için vereliniortak

hepsini okudum şeker alkisalkisalkis

kitabı okurken hissettiğim bir duyguma tercüman oldunuz...." yaradan içimde, kalbimde, her yerde işte. kurallardan,insanlardan bağımsız ve aracısız"
Kitap hakkında tahlil yapacak yetide değilim yazacaklarım belki çok alaksız ama okuduklarım çok hoşuma gitti bu topikte bende yazmak istedim..

kitaba başladığımda temmuzdu ... bol esintli bir akşam üzeri balkondaki koltuğa oturdum..yalnızdım evde....
Okudum okudukça ne oldu bilmiyorum ağlamaya başladım..ama öyle hıçkırarak değil sessizce ,dudakları titreyerek ağlar ya insan öyle ... utanç gibiydi hissettiğim şey, yüzleşme gibiydi....o kadar kıymetliyiz ki aslında ve bunu o kadar karatıyoruz ki en büyük zulmu kendimize yapıyoruz..özümüzle çelişiyoruz diye düşündüm sanırım ..Bunları hissederken bir yandan içim ferahladı, o aşkın bana göre en saf haline olan özlem, belki seni yaradana olan güveninin tazelendiği birk aç satır..bilmiyorum çok çok değişik şeyler hissetmiştim şu an yazarken kollarım titredi yine....

Çok güzle bir topik olmuş sevgili LıLLYUM, fikirinize,emeğinize sağlık....

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

ben bu tarz kitaplar hiç okumadım
mevlana hakkında hiç bilgim yok
ama bu kitaptan sonra öğrenmek istedim
şems-i tebriz-i ye hayran kaldım..
ve şu sözleri çakılı kaldı

şeriat der ki
seninki senin, benimki benim
tarikat derki
seninki senin , benimk de senin
marifet der ki
ne benimki var ne seninki
hakikat der ki
ne sen varsın, ne ben...

bi aptal kitapçı iki kişi arasındaki büyük aşkı anlatıyo demişti
bende öyle aşk meşk kitaplarını sevmem
gerçeği burdan öğrendim
teşekkür ederim sizlere ilk fırsatta alıcamopuyorumnanaktan

ilginçtir ben eşim okuduktan sonra okudum ... kimi arkadaşım anlatım agır dedi kimi arkadaşım yer mekan yanlışlıkları var dedi hepisi dogru ama şu var kitabın sevilir yada sevilen olması için insanın içinden geçen duygularına hitap etmesi lazım işte bu kitapta bende böyle duygular uyandırdı günümüz aşkkı degil ilgim çeken...... manevi aşk ..allah aşkı oldu şekilden madiyattan soyutlamış kişilerin kendi eksiklerini tamamlıyan can dostu için nice degerlerden vazgeçtigini okudum ... ve esas olan allah sevğisi oldugunu ..bu romanda okudum..... emek sarf eden sevğili elif şafaga çok tşk ederim...
.Birde şöyle güzel bir söz var kitapta .ya aşkın dışında etrafında yada içinde merkezindedir ....
marifet nediyor...ne seninki var ne benimki
hakikat neder... ne sen varsın ne ben..... güzel olanda bu... başarılar arkadaşlar

Kitabın anlatımı,mekanı gibi hususlarına değilde ozüne,bana hissettirdiklerine değinmek istiyorum...Aşk bana gerçekten Aşkın ne kadar kıymetli olduğunu hatırlattı.Evet kitapta ilahi aşk ve bunun çevresinde gelişen bir beşeri aşk anlatılıyor ama bazen hayat koşuşturmacısına oyle kapılıyoruz ki beşeri aşkı bile unuturuyoruz.Bazen de beşeri aşklara kendimizi oylesine kaptırıyoruz ki aşkların en yücesini,en temizini unuturuyoruz.En azından kendi adıma syleyebilirim bunu.Şems'in,Mevlana'ın o ılahi Aşka bağlılıklarına hayran kaldım,ben niye byle olamıyorum diye de utandım mafoldumben.

şunu söylemeliyim okuduğum en muhteşem kitaplardan biriydi. hala etkisinden kurtulamadım bir ay önce okudum.
Şemsi tebrize büyük bir hayranlık besliyorum, belki hayali belki tamamen gerçek

"Yaradanı hangi kelimelerle tanımladığımız, kendimizi nasıl gördüğümüze ayna tutar. Şayet Tanrı dendi mi öncelikle korkulacak, utanılacak bir varlık geliyorsa aklına, demek ki sen de korku ve utanç içindesin çoğunlukla. Yok eğer, Tanrı dendin mi evvela aşk, merhamet ve şefkat anlıyorsan, sende de bu vasıflardan bolca mevcut demektir."

Kitaptaki 40 kuraldan 1. kural.. Beni çok etkiledi..Kitabın sonu benim beklediğim gibi bitmedi,ben daha farklı bir son beklerdim.Ancak 40 kural beni benden aldı,adeta huzur verdi.
Elif Şafak-Baba ve Piç kitabını da herkese tavsiye ederim..

"Yaradanı hangi kelimelerle tanımladığımız, kendimizi nasıl gördüğümüze ayna tutar. Şayet Tanrı dendi mi öncelikle korkulacak, utanılacak bir varlık geliyorsa aklına, demek ki sen de korku ve utanç içindesin çoğunlukla. Yok eğer, Tanrı dendin mi evvela aşk, merhamet ve şefkat anlıyorsan, sende de bu vasıflardan bolca mevcut demektir."

Kitaptaki 40 kuraldan 1. kural.. Beni çok etkiledi..Kitabın sonu benim beklediğim gibi bitmedi,ben daha farklı bir son beklerdim.Ancak 40 kural beni benden aldı,adeta huzur verdi.
Elif Şafak-Baba ve Piç kitabını da herkese tavsiye ederim..

ben daha kitabın başındayım inş vakit bulup bitirebilirim ama içindekiler güzel gibi

Okurken hem huzur bulduğum hemde maneviyat hakkında beni düşünmeye iten bi kitap.Dine farklı bi açıdan bakmayı sağlıyor bence.din sadece bizden öncekilerden öğrendiğimiz şeyleri taklit etmek değil onları gerçekten hissedebilmektir.Şekil olarak değil kalben inanmaktır.Bunları anlatan güzel bir kitaptı.

okurken büyük keyif aldığım kitaplardan biri AŞK .Bunun yanısıra birçok şey öğrendim dili ve anlatımı ancak bu kadar açık olabilir bir kitabın hele o 40 kural beni derinden etkiledi çok doğru tespitler

kitabın güzel olduğunu duydum ama okumadım çünkü aynı yazarın siyah süt adlı kitabını sıkıcı buldum sarmadı okuma çalışıcam öneri için tşk

Beni etkileyen kitaplardan biriydi. daha öncede benzeri kitaplar okumuştum, ama bunun anlatımı ve dokunuşu, insanda hayranlık uyandırdığı kadar, kendi yaşamına da yansıyor... yani insanları eleştirirken ya da davranışlarımızda durup bi kez daha düşünmeye sevk edio... ayrıca ilahi aşkın ne demek olduğuda bu yoldan geçmesi... kısacası keşke herkes bu kitabı okuyabilse ve kendilerine biraz pay çıkarabilse...

dili bana da ağır gelmedi ..

zira nazan bekiroğlu ve iskender pala hayranlarındanım..

onlaın dilinden sonra bu elif şafak'ın en ağır kitabıydı kendince..

aır değildi aksine çok güzeldi bimesini istemediğim kitaplardan dı ...

bana ne verdi ;

ilahi aşk'ı..

Yaradan'ı..

günaha gittiğimizi sandığımız birçok olayda bile Yaradan'ı anımsamayı ..

merhaba konu ilgimi çekti yazmak istedim bende aşkı okudum ve gerçekten çook beğendim başucu kitapalrımdan biri olucak ama öncesinde kimya hatunuda okumuştum ve şunu söylüyorum kimya hatunu okurken çok ağlamıştım sonrasında aşkı okuyunca anladım hepsi bi acıtasyondan ibaretmiş şems gibi yüce bi insana çok büyük bir ithamda bulunulmuş araştırdım ve gördümki şemsle mevlana arasındaki aşk gibi aşk herkeze nasip olmazmış bize burda düşen tasavuf gözünden hayata bakabilmek çünkü kitaptan anladığım tasavuf asıl yaşam biçimi islami yaşam biçimiz olması gerektiği bölece hayatımız daha farklı olucak ve herşeyden önce yaradanı nasıl gördüğümü anladım bu kitapta o yüzden yazarına elif safağa çook teşekkür ederim nacizane benşm kitap anladığım bunlar :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…