Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
"Yaradanı hangi kelimelerle tanımladığımız, kendimizi nasıl gördüğümüze ayna tutar. Şayet Tanrı dendi mi öncelikle korkulacak, utanılacak bir varlık geliyorsa aklına, demek ki sen de korku ve utanç içindesin çoğunlukla. Yok eğer, Tanrı dendin mi evvela aşk, merhamet ve şefkat anlıyorsan, sende de bu vasıflardan bolca mevcut demektir."
Bu kuraldan sonra düşünemye başladım gerçekten Yaradanı hangi kelimelerle tanımlıyoruz?
http://www.kadinlarkulubu.com/kitap-tavsiyeleri/254314-elif-350afak-a351k-18.html
şöyle bir başlık varmış ayrıca,umarım kilitlenmez konunuz..
Anlatım dilini çok ağır buluyorum ben
beni rahatlatmıyor da yoruyor sanki
kitabın ortalarına gelmeden bıraktım kitabı anlatımı ağır geldi banaa..:hulya:
kafamçokkarıştı
ne oldu bacım yasakkelime
beğenmedim bana uygun değil şakkıdı benim adamım canan tan :jeyyar:
anlatım dili ni ağır bulmadım doğrusuda sanki bu kitabın söylediklerini anlamak için daha önceden bir bilgi donanımı gerektirdiğini düşündüm
birşeylere ortadan başlamışım hissi uyandırdı CADIARZU
üstüne kimya hatunuda okudum mevlananın hareminde yaşayan üvey kızı kimya
şems kızın güzelliğine aşık olur onda ilahi aşkı bulacağını düşünür ve mevlanadan kızı ister
sonuç aşkının gerçek olmadığını yanıldığını anlar ama kızı kıskançlıkları ve dayaklarıyla öldürür kafamçokkarıştı
bu kitapı aşkı tam çözümleyemeden okumak hataydı sanırım :umursamaz:
tasavvuftan anlayan bir arkadaş bulsaydık keşke bu konuyu bize bir anlatsaydı fisfisfis
ben bi çırpıda okudum kitapı ağır falan da gelmedi doğrusu
aradaki bu aşk her kula nasip olmaz
birde benzetmem yanlış olurmu bılmıyorum ama
allahda peygamber efendımıze olan sevgisinden yaratmadımı dünyayı
şems ile mevlana arasındaki de öyle
yüce birşey
değişik bir bakış açısııı buyrunnnnnnnnn
ama kitap ta anlatılmak istene n iki insanın birbirine olan aşkıysa garip değilmi fisfisfis
birbirlerinin suluetinde allahı görmekmiydiki asıl amaç fisfisfis
şemss mevlananın dergahtaki ders vermelerine engel olmak için geldi bence bunu başardıda mevlanayı kopardı çıkardı ders verdiği medreselerden kendiyle bir kapattı niçin ama neden fisfisfis
onun şiir yazmasınımı istedi yıllar boyu tüm dünyayı saracak kalp gözünümü açtı ne yaptıı
üff yaaa kafamçokkarıştı
kitapda aşkından öldü kimya o başka biyerde okumuş şimsin dayakla ve kıskançlıkla öldürdüğünü efsunefe
değişik bir bakış açısııı buyrunnnnnnnnn
ama kitap ta anlatılmak istene n iki insanın birbirine olan aşkıysa garip değilmi fisfisfis
birbirlerinin suluetinde allahı görmekmiydiki asıl amaç fisfisfis
şemss mevlananın dergahtaki ders vermelerine engel olmak için geldi bence bunu başardıda mevlanayı kopardı çıkardı ders verdiği medreselerden kendiyle bir kapattı niçin ama neden fisfisfis
onun şiir yazmasınımı istedi yıllar boyu tüm dünyayı saracak kalp gözünümü açtı ne yaptıı
üff yaaa kafamçokkarıştı
sanırım okuduğum kadarıyla şems kimyayla evliliği bir formaliteydi.
o yüzden elini bile sürmedi .büyük aşk duyan başından beri kimyaydı.
ayrıca şemsin kimyaya şiddet uyguladığını sanmıyorum.
kimya leyla gibi aşkından öldü.yanlışsam düzeltin beni
kitabı çünkü 2 kere okudum .