Elenatal 2yi gebeliğini öğrenir öğrenmez alan var mı?

SekerPortakali__

Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2023
101
18
18
Merhaba kızlar, ben gebeliğimi yeni öğrendim 6 gün oldu henüz 4 gün de adetim gecikti. Doktora gittiğimizde herhangi bir folik asit alıyor musun dediğinde eczacı bana elenatal 2 yi tavsiye etmişti bende onu kullanmaya başladım dedim ve birşey demedi, kullan yada kullanma gibi. Ama herkes ileriki haftalarda kullanmaya başlamış ben başta kullandığım için zarar falan verir mi acaba? Vitamin olduğu için kullanırken çekinmemiştim açıkcası ama geç kullananları öğrenince benim doktorum neden birşey demedi acaba dedim. Sizce ne yapmalıyım?

İlk 3 ay 400mq folik asit alınması gerekiyor sizin ilacınızın folik asit değeri kac

0.4 mg alınır günlük evet elenatalin içeriğide 400 ug ama benim endişelendiğim folik asit değilde a vitamini oldu biraz fazlası düşük yaptığı için.
A vitamini düşük yapar mı bilmiyorum ama a vitaminin fazlası bebekte cilt lekesi yapıyor ciğer yedim çocuk doğdu lekesi var olayı oradan geliyor aslinda

Merhaba kızlar, ben gebeliğimi yeni öğrendim 6 gün oldu henüz 4 gün de adetim gecikti. Doktora gittiğimizde herhangi bir folik asit alıyor musun dediğinde eczacı bana elenatal 2 yi tavsiye etmişti bende onu kullanmaya başladım dedim ve birşey demedi, kullan yada kullanma gibi. Ama herkes ileriki haftalarda kullanmaya başlamış ben başta kullandığım için zarar falan verir mi acaba? Vitamin olduğu için kullanırken çekinmemiştim açıkcası ama geç kullananları öğrenince benim doktorum neden birşey demedi acaba dedim. Sizce ne yapmalıyım?
Merhaba konunun üzerinde biraz geçmiş ama sormak istedim. Bende 5 haftalık hamileyim elenatal 2 kullanmaya başladım. Doktorunuzla görüştünüzmü bi sakıncası varmıymış

Merhaba konunun üzerinde biraz geçmiş ama sormak istedim. Bende 5 haftalık hamileyim elenatal 2 kullanmaya başladım. Doktorunuzla görüştünüzmü bi sakıncası varmıymış
Evet elenatal 2 ye başladım dediğimde ona devam etme dedi ve regemesis verdi bende merak ettim iki ilacın içeriğini karşılaştırdım elenatelde a vitamini var regemesis te yok fazla a vitamini gebelikte gerçekten zararlıymış o yüzden regemesis öneriyorum ve çok memnunum

Back
X