• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elektronik sigara kullanan var mı?

elektronik sigara olarak bunu buldum verdim bir adet sipariş bakalım duurma göre sizi de bilgilendirirm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam. 22 yıllık tiryakiyim. Günde 1.5-2 paket. Son üç yılda bırakmak için her yolu denedim olmadı. Nikotin sakızı ve bandı, sigara bıraktıran iki ilaç (biri etkili olmadı, diğeri etkili ama bende çok şiddetli bulantı ve kusmaya neden oldu). Sonunda çözüm elektronik sigara ile geldi. Aldığım esigara en yaygın ve ucuz olanı. Bence asıl önemli olan makina değil size sigarayı aratmayacak olan likiti bulmak. Ben şanslıydım 2-3 denemede likitimi de buldum. Sigarayı özlemeyeceğim hiç aklıma gelmemişti ama oldu işte. Evde paketlerce sigara var, içme diyen yok ama canım istemiyor.

Selam. 22 yıllık tiryakiyim. Günde 1.5-2 paket. Son üç yılda bırakmak için her yolu denedim olmadı. Nikotin sakızı ve bandı, sigara bıraktıran iki ilaç (biri etkili olmadı, diğeri etkili ama bende çok şiddetli bulantı ve kusmaya neden oldu). Sonunda çözüm elektronik sigara ile geldi. Almadan önce lehine ve aleyhine yazılan herşeyi okudum. Beni dehşete düşürecek, "aman Allah'ım bu sigaradan daha zararlı" diyeceğim bişey bulamadım. İtirazların çoğunun içi boş, diğerleri ise maruz kaldığımızın çoook üstünde miktarlarda zarar veriyor ki hiçbiri de tütün içinde soluduğumuz maddelerin zararı ile kıyaslanamaz. Aldığım esigara en yaygın ve ucuz olanı. Bence asıl önemli olan makina değil size sigarayı aratmayacak olan likiti bulmak. Herkesin ağız tadı başka. Ben şanslıydım 2-3 denemede likitimi de buldum. Sigarayı özlemeyeceğim hiç aklıma gelmemişti ama oldu işte. Evde paketlerce sigara var, içme diyen yok ama canım istemiyor. Unutmadan söyleyeyim, likite 24 mg yani en yüksek nikotin oranı ile başladım. Az içecem diye hiiç kendimi kasmadım. Bir ay sonra 18 mg denedim. Hiç fena değil. 2 ay geçsin (15 gün kaldı..) 11 mg deneyeceğim, az gelirse 18 mg ile karıştırarak kullanacağım. Böylece kendimi sıkmadan, ev ahalisini de benimle strese boğmadan bırakmayı planlıyorum. Haa ola ki bırakamadım yine problem yok. En azından kokmuyorum, zehirlenmiyorum ve zehirlemiyorum. Varsın tek derdim nikotin bağımlılığı olsun.. Bu arada e- sigara Avrupa Birliğine sigarayı bırakmada yerine koyma tedavilerinden biri olsun diye öneride bulunulmuş. Reddedilmiş. Red sebebi; sigara kullanmayanlar ve çocuklar için özendirici olma ihtimali.. Yani zararlı ya da kanserojen olduğu için değil, insanlar sigara yerine e-sigaraya başlarlar diye reddetmiş Avrupa Birliği..

Sigarayi gercekten birakmak isteyenler icin bende birseylet soylemek istiyorum benim esim sigarayi ergenlik doneminden bu yana iciyor birakmak icin her yolu denemesine ragmen en fazla 3 gun dayanabilirdi daha oncede elektronik sigarayla birakmayi drnemisti joyotech kalem seklinde olandi hic memnun kalmadi simdi ise e grip diye bir elektro sigara aldi bir haftadir kullaniyor ve mukkemnel gidiyor inanin hic sigara lafini etmiyor sadece henuz istedigi ligud bulmus degil hepsini deniyor tek korkum sigara gibi bununda bagimlilik yapmasi cunku gorumcemin esi 2 yildir kullaniyor resmen simdide bunun bagimlisi oldu ilerleyen gunlerde isterseniz yine sonucu yazarim insallah hepimiz bu illetten bir an once kurtuluruz

Bende o da var :) Denemediğim birtek akupunktur kaldı sanırım.
Bir müddet ona bağımlı yaşadım.tek artısı kokmuyor.ama ciğerime çektiğim şey sigaradan daha mı az zararlı, daha mı çok hiç bilemedim.Astım krizine benzer birşeyler yaşadım elektronik kullanırken.Ve bu beni korkuttu.Elektronik sigaranızı yanınıza almayı unuttuğunuzda, sigaranız bozulduğunda vb ilk iş bir sigara yakacağınıza garanti veririm.Sıvısını sürekli tedarik etmek de bir sıkıntı, öyle sigara gibi her bakkalda markette bulunmuyor sonuçta.Ben kendi tecrübemden yola çıkarak tavsiye etmiyorum.

o kadar sigar kulln arkadasım bu yüzden sigarayı bıraktı ::)

Merhabalar, en son bir yıl önce yazılmış buraya, ben geç farkettim elektronik sigarayı, eşim bulmuş almış, mutfak çakmağı gibi koca bir metal, sonra metal kalem gibi bi şey daha aldı geldi, likitlerden burda yaşadığımız terden bir şey aldı, berbattı, boğazımı yaktı, midemi bulandırdı, eşimin dudağına çok az değmiş şişti vs, hemen ithal amerikadan bi ürün aldı, kapuçinolu vs onlar daha iyiydi.
Gelelim sigaranın yerini tutuyormu kısmına, tutmuyor, ben ince hafif nikotinli bir sigaradan maksimum 10 adet içtim günde, 5 yıl içmemiştim hamile olduğumu öğrenip bırakmıştım, 5 yıl hiç içmeyip başladım bi buhran anında, tiryaki bağımlı bırakınca bi kerecik nasılsa bıraktım içmem demiycekmişsin.Neyse, sigarayla aynı zevki, tadı tabiki alamıyorsunuz ama bu sizi yıldırmasın neden, ilkin hiç sevmedim, kullanmayı reddettim, sonra alıştım bari arada bunu kullanayım azaltırım dedim öyle yapınca tercih hep sigara oluyor, amaç sigarayı bırakmaksa, kuru kuru dişinizi sıkacağınıza çok canınız çektiğinde nikotin krizini bununla aşmak olmalı, idare ettirecek sizi. Ben 3 gündür hiç sigara içmedim, canım istedi ama bununla idare ettim, bi süre sonra bunu kabulleniyorsunuz.Açık ortamlarda millet tuhaf tuhaf yada alaycı alaycı bakmasa daha kolay olurdu ama o bakışlar yok mu sinir bozucu.Deneyin, eşimin deyimiyle sık dişini, bitir işini.

arkadaşlar alıp kullanan var mı?böyle bırakan var mı?sipariş verip vermemekte kararsızım

ben kullanmadım ama bir arkadaşım kullanıyor, bir iki fırt çekmişliğimde var... eğer el tiryakisi isen işe yarar...he sinemada falan da işebiliyorsun

Bende aldım esigara daha bugün başladım ileriki günlerde tekrar yazarım bakalım yararlı olucakmı

Açıkcası ben 8 aydır kullaniyorum. 20 yıl sonra tütünü bırakabilecegim aklımın ucundan geçmiyordu.
internet üzerinden güvenilir siteler var. sahte ve kalitesi satan ürünlerde var. adında bir siteden
aliyorum likitleri ve ürünleri açıkcası cocuklar başarılı. çok dikkat edilmesi gerek. sigaradan uzaklaşalım diyere
saglıgımızdan olmayalim. bu sırada 1 tek dal bile içme geregi dıuymadım çok şükür.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X