elektrikli mutfak eşyaları hakkında

kycno

Guru
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2012
2.620
146
363
Hayırlı pazarlar kızlar,

Size bir sorum olacak, ben ne yapmam gerektiği konusunda epey kararsiz kaldım. Sizlerin fikrini almadan karar vermek istemedim.
Şimdi malumunuz bu elektrikli mutfak eşyaları ufak tefekler ama toplamda da epey para tutuyorlar ne yazık ki. İnsan birini piyasa değerinin 50 tl altında alsa havalara uçuyor kar ettim diye.

Benim kararsız kaldığım husus şu; elektrikli mutfak eşyalarım için para biriktirip hepsini ya da bir kısmını güzel indirim yapılan zamanlarda (sevgililer günü, anneler günü vs) gibi zamanlarda mı almalıyım yoksa yavaş yavaş almaya başlayayım mı?

Toplamda;
fırın, elektrikli süpürge, şarjlı el süpürgesi, ütü, tost makinası, blender seti, narenciye sıkacağı alacağım. Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Ne dersiniz? Bunlar için para biriktirip o zaman mı almalıyım yoksa şimdiden azar azar alayım mı?
Bu arada, Allah nasip ederse 2013 yaz gelini olacağım inşallah...

Sabırla okuyup, cevap yazan tüm arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

canım sonuçta bir seneden az kalmış, yerinde varsa eğer, önce hangi modelleri alacağına karar ver, uygun gördükçe de al. kampanya fln varsa kaçırma derim, sonra daha pahalıya almaktansa böylesi daha iyi olur.
ama elektrikli narenciye sıkacağına ihtiyaç olurmu ki bilemedim. belki daha sonra meye suyu sıkacağı alırsın onun yerine :34:.

şimdiden hayırlı olsun, Allah mesut etsin..

2013 Mayısta anneler günü. biz tost makınesi, narencıye sıkacağı, blendırı uygun fıyata almıştık, ama sen ınternetten kontrol et arada , belki ındırim olur yıne, sevgılıler gununde bıle olabılır hatta normal zamanda da oluyor. hayırlı olsun.

canım topiğin hayrlı olsun :93: ben kendim nasıl yaptığmı anlatyım sana belki fikir olur sakaryada yaşıyorum burda züccaciye magzası gıbi biyer var dışardan baksan içine girmezsin ama üst katta hazine bulmus gibi oldum normal esyalarımı aldım yemek takımı bardk tkımı kahvaltı seti tencere seti vs vs elektronikte satıyolardı bnde biraz pahalı dedim internette ucuz dedim adam dediki aslında zaten o fiyat sizden daha cok kar ediyolar internet uzerınde kira ödemedikleri için (bunu niye anlattım bilmiyorum :15: ) ben size getiryim dedi bende internetten bulduğum en ucu fiyatları yazdım ve ürün kodlarını farklı farklı markalardan onun uzerinden indirim bile yaptı :77: cok uyguna geldi hepsi sende öyle biyer bulabilirsen al yoksa peşin alıp öyle yerlerden pazarlık yap çok indiriyolar fiyatı toplu alınca :1: ayy ne çok konuştum :17:

canım sonuçta bir seneden az kalmış, yerinde varsa eğer, önce hangi modelleri alacağına karar ver, uygun gördükçe de al. kampanya fln varsa kaçırma derim, sonra daha pahalıya almaktansa böylesi daha iyi olur.
ama elektrikli narenciye sıkacağına ihtiyaç olurmu ki bilemedim. belki daha sonra meye suyu sıkacağı alırsın onun yerine :34:.

şimdiden hayırlı olsun, Allah mesut etsin..

Narenciye sıkacağı meyve suyu için kullanılmıyor mu :) Cahilim bu konuda, kusura bakma canım :)
İstediğim, soğuk kış günlerinde taze sıkılmış meyve suyu yapmak işte ;) Hangi makina yapıyorsa onu almam lazım...
İndirimleri takip edeyim o zaman... En azından büyük parçaları sona bırakayım...
Aslında almak istediklerime karar verdim;
Ütü- Philips Azur GC4870 ya da annemin ısrarıyla philips kazanlı ütü
Süpürge- Philips Marathon Autoclean
El Süpürgesi - Philips GC6161
Tost makinası - Kenwood HG400 ya da Korkmaz Tostkolik
Blender - Braun

Bu markalar nasıl bileniniz, kullananız var mı acep?

Teşekkürler lillac...

2013 Mayısta anneler günü. biz tost makınesi, narencıye sıkacağı, blendırı uygun fıyata almıştık, ama sen ınternetten kontrol et arada , belki ındırim olur yıne, sevgılıler gununde bıle olabılır hatta normal zamanda da oluyor. hayırlı olsun.

Evet aslıcım haklısın, ama mayısa kadar sabretmek de öyle zor ki :) İnsan şu çeyiz işlerine başlayınca kendini birşey almamak için zor tutuyormuş resmen :)

canım topiğin hayrlı olsun :93: ben kendim nasıl yaptığmı anlatyım sana belki fikir olur sakaryada yaşıyorum burda züccaciye magzası gıbi biyer var dışardan baksan içine girmezsin ama üst katta hazine bulmus gibi oldum normal esyalarımı aldım yemek takımı bardk tkımı kahvaltı seti tencere seti vs vs elektronikte satıyolardı bnde biraz pahalı dedim internette ucuz dedim adam dediki aslında zaten o fiyat sizden daha cok kar ediyolar internet uzerınde kira ödemedikleri için (bunu niye anlattım bilmiyorum :15: ) ben size getiryim dedi bende internetten bulduğum en ucu fiyatları yazdım ve ürün kodlarını farklı farklı markalardan onun uzerinden indirim bile yaptı :77: cok uyguna geldi hepsi sende öyle biyer bulabilirsen al yoksa peşin alıp öyle yerlerden pazarlık yap çok indiriyolar fiyatı toplu alınca :1: ayy ne çok konuştum :17:

Canım haklısın ama nerede bulacağım öyle yer ben koskoca istanbulda... Hem hafta içi çalışıyorum, haftasonu çıkıp gezmek lazım aslında... Ama sarıyer'de oturuyorum, öyle üşeniyorum ki kalkıp ta Eminönü'ne Fatih'e gitmeye...

Narenciye sıkacağı meyve suyu için kullanılmıyor mu :) Cahilim bu konuda, kusura bakma canım :)
İstediğim, soğuk kış günlerinde taze sıkılmış meyve suyu yapmak işte ;) Hangi makina yapıyorsa onu almam lazım...
İndirimleri takip edeyim o zaman... En azından büyük parçaları sona bırakayım...
Blender - Braun

Teşekkürler lillac...

Ben geçen eve Braun'un blenderını aldım gayet güzel çeyizime de ondan almayı düşünüyorum. Şarjlı el süpürgesi olarak da biz de boschun var diğerleine göre şarjı acayip uzun gidiyor ve çekim gücü çok iyi daha önce arçelik ardı 1 dk sürmeden şarjı bitiyordu öyle ahım şahı mda çekmiyordu şarjlı el süpürgesinde wattının kuvvetili olmasına bakın derim.

Ben geçen eve Braun'un blenderını aldım gayet güzel çeyizime de ondan almayı düşünüyorum. Şarjlı el süpürgesi olarak da biz de boschun var diğerleine göre şarjı acayip uzun gidiyor ve çekim gücü çok iyi daha önce arçelik ardı 1 dk sürmeden şarjı bitiyordu öyle ahım şahı mda çekmiyordu şarjlı el süpürgesinde wattının kuvvetili olmasına bakın derim.

Tamam canım, alacağım zaman wattına mutlaka dikkat edeceğim... Sağolasın....

Blender - Braun

Teşekkürler lillac...

Braun u tavsiye ederim. Nişanlım saç kurutma makinasını ordan almıştı çok memnun + bende blendır setimi braundan aldım çok iyi (multiquik 5) . Epilasyon aletim vardı Braun 7 sene sonunda bozuldu yine braun aldım. Ben de bütün elektrikli aletleri braun almayı düşünüyorum.

Braun u tavsiye ederim. Nişanlım saç kurutma makinasını ordan almıştı çok memnun + bende blendır setimi braundan aldım çok iyi (multiquik 5) . Epilasyon aletim vardı Braun 7 sene sonunda bozuldu yine braun aldım. Ben de bütün elektrikli aletleri braun almayı düşünüyorum.

benimde blenderm multiquick 7 katı meyva skacagım multiquick 5 bde saç kurtma makinm var braun ama daha fazla çeşidi yok braunun bde aldığım yerdeki adam her markanın bi uzmanlık alanı var bakın dedı mesela ütde philips caycıda tefal blenderde braun demişti araştırın derim ben

Canım haklısın ama nerede bulacağım öyle yer ben koskoca istanbulda... Hem hafta içi çalışıyorum, haftasonu çıkıp gezmek lazım aslında... Ama sarıyer'de oturuyorum, öyle üşeniyorum ki kalkıp ta Eminönü'ne Fatih'e gitmeye...

canm araştırmadan bulamazsın zaten benim ayaklarıma kara sular indi diyebilirim :) küçük gibi gözüküyolar ama çok tutuyo bn simdiden mutfağımın esyalarına 4500 harcadım ve daha ıvır zıvır var sadce ana esyaları aldım gez bence mutlaka bulursun :2:

benimde blenderm multiquick 7 katı meyva skacagım multiquick 5 bde saç kurtma makinm var braun ama daha fazla çeşidi yok braunun bde aldığım yerdeki adam her markanın bi uzmanlık alanı var bakın dedı mesela ütde philips caycıda tefal blenderde braun demişti araştırın derim ben

Blendır da ben de multiquik 7 yani şarjlı alıcaktım. Orada çalışanlar tavsiye etmedi. Şarjlıların bi süre sonra performansı düşüyormuş.Benim nişanlımın çalıştığı yerde media markt var. Orda da arkadaşları var. Birşey alıncağı zaman tüm markaların + ve eksilerini , müşteri memnuniyet ve geri dönüşlerini söylüyorlar, beyaz eşya olsun elektrikli aletler olsun. Braun ' un tüm aletlerini tavsiye ettiler.

Blender - Braun

Teşekkürler lillac...

narenciye sıkacağı ile portakal, limon fln sıkarsın ama katı meyve sıkacağı ile hepsi sıkılıyor. benimki sinbo, memnunum açıkçası..

tost makinası için tefali tavsiye ederim.
anneminki tefal, ben philips aldım. hemen teflonu çizildi, elimde yıkadığım halde :(
ama tefalin teflonu iyi..

cnm paran varsa kampanyalardan al derim kettle yerine çaycılar var hem suyunu ısıtır hem çayını yaparsın bir tane aletten kurtulmuş olursun. rondosu el blendrı falan ayrı ayrı alma setlerden al çünkü kkda çoğu kızlar ayrı ayrı almışlar hiç gerek yok hem yer kaplıyor hemde daha fazla masraf oluyor.ütüdür elektrik süpürgesidir falan beyaz eşya alınan yerlerden hediye verildiğini duydum ben öyle yapmayı düşünüyorum zaten beyaz eşyalardan kat kat kar sağlıyolar bari ufak eşyalarımızı bedavaya getirelim dimi ama:9::9:

Öncelikle hayırlı olsun
Bende 2013 geliniyim kısmetse
Senin gibi kararsızdım düşünüyordum ne yapsam diye
Fakat ufaktan başladım
Çünkü küçük ev aletleri diyorsun ama bayagı para tutuyor
Bende hepsini bir alırım diyordum ama okadar çok şey çıkıyor ki
Sonraya bırakmamaya kara verdim
Mesela blender- Essenso
Tost makina - King
Çaycı -Tefal
Mikrodalga - Samsung
Mini el Süperge -Fantom
Şimdilik aldıklarım bunlar
Kimini kampanyadan kimini normal aldım koydum kenara
En azından gözümde büyümelerine engel oldum diyebilirim
Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Ben şöyle yaptım cebimizde para oldukça annemle tek tek aldık tamamladık indirimleri falan çok takip etmedim açıkçası

Bir gelinin çeyizinde bulunması gereken en önemli şey ACTİFRY! Çalışan bi bayansanız,eşinizle birlikte mide rahatsızlıklarınız varsa,kızartma olsun da çamurdan olsun diyorsanız,o pişsin bana haber etsin beni oyalamasın diyenlerdenseniz kesinlikle almalısınız.Kızartma dünyadaki en sağlıksız yiyecekmiş.Ama actifry ile kızaranları buna dahil etmemişler sanırım.Pişman olmazsınız emin olun ;)

bende cok tereddütte kalarak actifry aldım kımısı cok memnun kımısı cok pişman:) bende 2013 gelınıyım artık kullandıktan snra anlıcaz:) en azından 1 kasık yagla kızardıgı ıcın sağlıklı olacagı kesın

Bir gelinin çeyizinde bulunması gereken en önemli şey ACTİFRY! Çalışan bi bayansanız,eşinizle birlikte mide rahatsızlıklarınız varsa,kızartma olsun da çamurdan olsun diyorsanız,o pişsin bana haber etsin beni oyalamasın diyenlerdenseniz kesinlikle almalısınız.Kızartma dünyadaki en sağlıksız yiyecekmiş.Ama actifry ile kızaranları buna dahil etmemişler sanırım.Pişman olmazsınız emin olun ;)

Canim bnde ceyizime philips actifryer aldim tefali teyzem philipsi suan kullaniyoruz oyuzden ikisinide gorme sansim oluyo tefal hassas yemekleri dagitiyo dondurerek pisirdigi icin bide icndeki parcayi cikartinca tavukta falan yagi alt tarafa kaciyo delikten tabi sulu yemekte yapilmiyo kizartmadada yiyecekler teflona trmas ettigi icin sagliksiz diye dusunuyorum philips dundurmuyo sulu yemek yapiliyo vede sifir yagla bile harika patates kizartiyo tek dezavantaji pisirirken 1 kere karistrmk gerekyo oda kolundan tutup sallayinca karisiyo bde tefaldeki gibi kizartmalar temas etmiyo telin icine koyuyosun tabi birazda zamanda daha cabuk

Blendır da ben de multiquik 7 yani şarjlı alıcaktım. Orada çalışanlar tavsiye etmedi. Şarjlıların bi süre sonra performansı düşüyormuş.Benim nişanlımın çalıştığı yerde media markt var. Orda da arkadaşları var. Birşey alıncağı zaman tüm markaların + ve eksilerini , müşteri memnuniyet ve geri dönüşlerini söylüyorlar, beyaz eşya olsun elektrikli aletler olsun. Braun ' un tüm aletlerini tavsiye ettiler.

Canim simdi sen soyleyince emin olamadim braun iyi demisler ya bundada olcakmi o sarjlilarda olan performans olayi bde olsada garanti kapsamina girmiyomu. Bde bnde hepsini braun istiyodum ama cok urunu yok tabi ben hepsini siyah istedgm icin. Bnde caycimi tefal ekmk kizartma mk. tost mk. Narenciye sikacagini frutozumu yani actifryerimi philipsten aldim elektrikli spurgemide ihlas aura cleanmax aldim evdede kullandgmz ve memnun oldgmuz icin

Back
X