• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elde titreme ve guc kaybi...

papyonkilikli

kulillah summe zerhum....
Kayıtlı Üye
29 Şubat 2012
7.898
15.457
298
Yaklasik 1 aydir yasiyorum bunu. Artik agrilarim da var. 2 bebegim var birakacak birini bulur bulmaz gidicem dr a ama zaman kaybetmemek icin hem yasayan tecrube eden var mi hem de hangi dr a bransa gorunebilirim acaba? Konum azicik kiyida kosede dursun valla cok zararsiz bir konu.

Geçmiş olsun, nörolojiye görünmelisiniz.

Mesela doktora ne dersiniz? Bir nürolojiye gitmeyi deneyebilirsiniz. El titremesi birçok şeyden kaynaklanıyor olabilir,ne desek yalan olur.

Mesela doktora ne dersiniz? Bir nürolojiye gitmeyi deneyebilirsiniz. El titremesi birçok şeyden kaynaklanıyor olabilir,ne desek yalan olur.
Ya aslina bakarsaniz ben hep yorgunluga verdim 32 aylik ve 16 aylik bebeklerim var. Kucuk olan pek uykuya duskun degil ama esim cok pinpirikli.
Doktora ne derim; ellerim titriyor, bebekleri birakin telefonu tutarken bile yoruluyorum. Hatta diz kapaklarim bile agriyor derim sanirim. Ama once dedigim gibi bebelere gonullu bakacak 2 kisi bulmaliyim.

Ya aslina bakarsaniz ben hep yorgunluga verdim 32 aylik ve 16 aylik bebeklerim var. Kucuk olan pek uykuya duskun degil ama esim cok pinpirikli.
Doktora ne derim; ellerim titriyor, bebekleri birakin telefonu tutarken bile yoruluyorum. Hatta diz kapaklarim bile agriyor derim sanirim. Ama once dedigim gibi bebelere gonullu bakacak 2 kisi bulmaliyim.
Eşimde böyle oluyor.
Mesela yeteri kadar kalsiyum tüketmediğinde "vücudundaki depolar tükenmeye başladığında (diyeyim)" elleri titrer bazen bardağı bile tutamaz hale geliyor. Biz doktora gittiğimizde bize bunun birçok sebebi olabileceğini (beyindeki tümörden tutunda beyin felcine kadar) araştırılması gerektiğini söylemişti. Testlerin sonucunda hem stres hemde vitamin eksikliği çıkmıştı. Ha bizimkinin nedeni basit olabilir ama sizinki belki basit değildir ama ben günlük koşuşturmacanın ve beslenmenin sizi etkilediğini düşünüyorum.
Doktor bize bir fizik testi yapmıştı mesela sizde evde uygulayabilirsiniz böylece sorunun beyinden kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlayabiliyoruz demişti. "Mesela eşiniz ellerini açıp sizin göğüs hizanıza 30 cm aralıklarla tutuyor sizde ellerini yumruk yapıp onun ellerini itmeye çalışıyorsunuz daha sonra aynı şekilde dizlerinize baskı uyguluyor onu itmeye çalışıyorsunuz,parmağını sağa sola götürüp getirerek eşiniz kendi parmağını takip etmenizi isteyecek ve son olarakta gülümseme,eğer sizden istendiği zaman gülümseyebiliyorsanız 2 kolunuzu bacağınızı istediğiniz zaman havaya kaldırıp hareket ettirebiliyorsanız sorununuzun önemli birşey olmadığını anlayabilirsiniz. (Bize bunu doktor öğretti,ani beyin travmalarında da işe yarıyor)"

Ortopedik bi durumda olabilir. Sinir sıkışması,kist falan olabilir. Umarım önemli bir durum değildir. Çok geçmiş olsun.

Ben de de 2,5 yaş aralıklı iki kuzu var. İkinci bebekten sonra ellerim de dizlerimde güçsüzlük ve ağrı oldu. Dizlerindeki ağrıdsn yürüyemiyordum. Hemen doktora gittim. Hamileliklerde ki hormonal değişiklikler kıkırdakları etkiliyormuş. Kolumda ise tenisçi dirseği denen yıpranma ve zorlanmaya. Ağlı bir hastalık oluşmuş. Bence sende kuzularını babaya bırakıp bir an önce doktora git. Şimdiden geçmiş olsun.

Bebekten dolayı. Emzirmekten, taşımaktan benim de öyle oluyor sol kolum. Ama mesela kucağıma almayıp dinlendiğim zaman ki şu an dinleniyorum annemlerdeyim onlar alıyor kucaklarına ve kolum hiç uyuşmadı güç kaybı olmadı. Ama tabiki yine gidin.

Sinir sıkışması olabilir yüksek ihtimal ya da boyun düzleşmesi
Ortopediye sonrada Beyin ve Sinir cerrahına muayene olun.
Geçmiş olsun ;)

Magnezyum eksikliği güç kaybına sebep olabiliyor. Dahiliyeye gidip değerlerinizin ölçülmesini isteyin. Emzirme dönemi de geçirmişseniz vitamin takviyesine ihtiyaç duyuyor olabilirsiniz. Hemen en kötüsünü düşünmeyin.

Back