• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ortopedi Elde sinir sıkışması

ispanakliborek

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2012
10.762
12.403
298
Kızlar aranızda sinir sıkışması problemi yaşayan var mı?

Babam aradı az önce. Bugün eli şişmiş ve morarmış. 3 hafta önce elini vurmuş ama geçmiş hemen. 3 hafta sonra aynı el şişince ona bağlayıp devlet hastanesine acile gitmiş. Röntgen çektirmiş. Kemiklerde bir şey çıkmamış. Sabah beyin cerrahına git demiş doktor. Sinir sıkışması olabilirmiş. Sabah atlayıp yanıma gelicek. Doktora gidicez. Kendi beceremez zaten. Bir de panik olmuş.

Annem sinir sıkışmasıdır diyip önemsemiyor. Sinir sıkışmasında el morarır ve şişer mi. Uyuşukluk yokmuş. Sadece çok şiddetli ağrı varmış.İnternette okuyorum soruyorum. Belirtiler benzemiyor sanki. E kırık çatlak ezik hiçbir şey yok. Ben çok panik oldum.

Bir de sol eli. Bu adam daha önce 2 kalp krizi geçirmiş. sol koluna vurur hep. Ama ele de vurmaz dimi? Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Cevap gelmedi ama gelişmeleri bildirmek istedim.

Babam bugün yanıma geldi. Beyin sinir cerrahisine gidicektik. Ama önce babamın yıllardır gittiği kalp doktoruna danışmak istedik. Kalp doktoru kalpten gelen damarın sol ele uzandığını söyledi. Zaten hepimizin bildiği yüzük parmağı ve kalp damarı hikayesi var ya bugün onun doğru olduğunu doktordan öğrendim en azından :)

Kalp doktoruçok emin konuşamadı. Ya da anladı da yapacak bir şey yok sanırım. KAlp hastalarında böyle şeyler olabiliyormuş galiba. Adam hep lafı ağzında geveledi. Babamın 15 yıldır gittiği profesör çok güvendiğimiz bir insan aynı zamanda. Bir şey yok takmayın kafanızı beyin cerrahının bakıcağı bir şey değil, sinir sıkışması da değil dedi. Vickse ovala babanın kolunu dedi bana da :) Babamın da işine geldi. O oturuyo annemle ben kolunu ovuyoruz. Ama gelişme yok. sol eli şiş ve avuç içi mosmor özellikle sol yüzük parmağına doğru.

Daha önce böyle bir şey tecrübe eden varsa bir şeyler söyleyebilirse seviniriz. Söylemiştim babam 2 kalp krizi geçirdi. 3. artık tehlikeli biliyorsunuz. Kalpten önümüzdeki günlerde bir şey çıkıcak diye korkuyoruz :(

Ben burayı babamın el morarma günlüğü yaptım. :))))

Bugün ortopediste gitti yine. Yumuşak doku zedelenmesi diyip göndermiş. Enteresan oldu bu da. Ağrı kesici vermiş sadece.

Sonuç: El hala şiş mosmor ve oynatamıyor.

uyurken elini kalp hizasından yüksekte tutmalı, kolunun altına bir yastık koyabilir. ve buz uygulaması yapmalısınız saatte 15 dk. halen şişlik geçmiyorsa bi ortopedi polikliniğine gitmelisiniz

uyurken elini kalp hizasından yüksekte tutmalı, kolunun altına bir yastık koyabilir. ve buz uygulaması yapmalısınız saatte 15 dk. halen şişlik geçmiyorsa bi ortopedi polikliniğine gitmelisiniz

Canım teşekkür ederim cevabın için..

Konuyu açtığımdan beri hiçbir sonuç alamadım. Ortopediye de gidildi ama kafamız karıştı.. Daha 3 gün önce cerrahpaşa beyin ve sinir cerrahisine gitti. Beyinle, sinirlerle ilgili olmadığını söylemiş. Yapı olarak çok sinirli artık psikolojik diye düşünmeye başladık. Ayrıca yavaş yavaş açıldı eli, morluk ve şişlik de azalıyor.. Dediğin gibi yüksekte tutuyoruz bakalım geçer ve bir daha tekrarlanmaz umarım.

Bu arada doktorumonline denen bir site var. Oraya yazdım. Ortopediye gitmem söylendi orada da senin dediğin gibi. Küçük bir operasyon gereklidir yazmışlar. Neyse devam ederse daha iyi bir ortopedi doktoru bulup gidicez artık..

Son düzenleme:
Canım teşekkür ederim cevabın için..

Konuyu açtığımdan beri hiçbir sonuç alamadım. Ortopediye de gidildi ama kafamız karıştı.. Daha 3 gün önce cerrahpaşa beyin ve sinir cerrahisine gitti. Beyinle, sinirlerle ilgili olmadığını söylemiş. Yapı olarak çok sinirli artık psikolojik diye düşünmeye başladık. Ayrıca yavaş yavaş açıldı eli, morluk ve şişlik de azalıyor.. Dediğin gibi yüksekte tutuyoruz bakalım geçer ve bir daha tekrarlanmaz umarım.

Bu arada doktorumonline denen bir site var. Oraya yazdım. Ortopediye gitmem söylendi orada da senin dediğin gibi. Küçük bir operasyon gereklidir yazmışlar. Neyse devam ederse daha iyi bir ortopedi doktoru bulup gidicez artık..

çok geçmiş olsun

Konu hakkındaki son gelişmeyi paylaşmak istedim. Babam dün bir devlet hastanesinde önce ortopediye daha sonra ortopedinin sevki üzerine nörolojiye gitti. Ve çözümsüz.

Onun üzerine babam bir tanıdığımız aracılığıyla özel bir nöoroloji profesörüne gitti. Emg çekilmiş. Ve sinir sıkışması tespit edilmiş. Küçük bir operasyonu varmış ama şimdilik cep telefonu ve bilgisayardan uzak durarak beklicek. Ve de sinirlerine hakim olucak. Babam ya pc başındadır ya da elinde telefon bişeyler okur.

Bilgisayar başında elin daha rahat etmesi için güzel bir mouse pad önermiş destekli falan.

Neyse ne olduğunu öğrendik ya içimiz rahat etti artık.

Böyle basit ve sık rastlanan bir rahatsızlığa hiçbir doktor kesin teşhis koyamadığı için yazıklar olsun diyorum sadece. İlk gittiği çeşmedeki acil doktoru haklı çıktı. :)

Son düzenleme:
Konu hakkındaki son gelişmeyi paylaşmak istedim. Babam dün bir devlet hastanesinde önce ortopediye daha sonra ortopedinin sevki üzerine nörolojiye gitti. Ve çözümsüz.

Onun üzerine babam bir tanıdığımız aracılığıyla özel bir nöoroloji profesörüne gitti. Emg çekilmiş. Ve sinir sıkışması tespit edilmiş. Küçük bir operasyonu varmış ama şimdilik cep telefonu ve bilgisayardan uzak durarak beklicek. Ve de sinirlerine hakim olucak. Babam ya pc başındadır ya da elinde telefon bişeyler okur.

Bilgisayar başında elin daha rahat etmesi için güzel bir mouse pad önermiş destekli falan.

Neyse ne olduğunu öğrendik ya içimiz rahat etti artık.

Böyle basit ve sık rastlanan bir rahatsızlığa hiçbir doktor kesin teşhis koyamadığı için yazıklar olsun diyorum sadece. İlk gittiği çeşmedeki acil doktoru haklı çıktı. :)

merhaba ben bişey öğrenmek istiyodum babanızın sinir sıkışması amaliyatı nasıl oldu nasıl geçti tamamen iyleşme oldumu ve hangi hastanede hangi doktor amaliyat etti

merhaba ben bişey öğrenmek istiyodum babanızın sinir sıkışması amaliyatı nasıl oldu nasıl geçti tamamen iyleşme oldumu ve hangi hastanede hangi doktor amaliyat etti

Ameliyat olmadi canim. Sinir ilaci kullaniyor. Bileklik takiyor. Cep telefonu ve bilgisayardan uzak duruyor. Agrilari gecti ama ilacini icmeyince kotu oluyor..

Back