• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

El titremesi sorunu

pinklady16

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2019
160
131
33
35
Doktora öğrencisiyim. Yakında tezime başlayacağım. Deney yapmam, laboratuvarda çalışmam gerekiyor. Ancak şöyle bir problemim var. Deney yaparken yanlış birşeyler yapacağımı düşünüyorum ve ellerim zangır zangır titremeye başlıyor. Bu durum özgüvenimi zedeliyor. Bu durumu nasıl aşabilirim? Önerileriniz nelerdir?

Doktora öğrencisiyim. Yakında tezime başlayacağım. Deney yapmam, laboratuvarda çalışmam gerekiyor. Ancak şöyle bir problemim var. Deney yaparken yanlış birşeyler yapacağımı düşünüyorum ve ellerim zangır zangır titremeye başlıyor. Bu durum özgüvenimi zedeliyor. Bu durumu nasıl aşabilirim? Önerileriniz nelerdir?
Sakinleştirici almak acaba işe yarar mı Dr kontrolünde. Bende misafire çay verirken elim titriyor ne hikmetse 🥴

Yanlış bir şey yaparsanız ne olur? Laboratuar mı Patlar?
Dalga geçmek için sormuyorum, insanız, hata yaparız, yanlış da yaparsanız baştan yaparsınız.
Telafi edilmeyecek bir durum olma ihtimali var mi?
Şöyle laboratuvarda kullandığımız bazı maddeler zor elde ediliyor, pahalı ve deney yaparken çok hassas olmak gerekiyor. Telafisi olmayacak bir durum değil ama maddi götürüsü çok fazla.

Şöyle laboratuvarda kullandığımız bazı maddeler zor elde ediliyor, pahalı ve deney yaparken çok hassas olmak gerekiyor. Telafisi olmayacak bir durum değil ama maddi götürüsü çok fazla.

Sizden kiymetli degil sonucta.
Ben kendimi böyle rahatlatiyorum genelde, hep vardigim sonuç, benden kıymetli değil ya napalim 🤷🏻‍♀️
Rahat biriyim de zaten, iyice saldım😅
Saka bir yana, kendinize bir telafi bütçesi ayırın.
Inşallah ihtiyacınız kalmaz ama varlığı sizi rahatlatır.
Hata insan için, hata yapma konusunda panik olursanız hata yapma ihtimaliniz de artar.
Bir kere en başta kötüyü çağırmayın.
Halledemeyeceginiz bir şey değil, üstesinden geleceksiniz zaten, bunu siz de biliyorsunuz;)

Kullandım Dideral. Bir işe yaramadı ama 😭
Bence sakinleştirici çözüm değil sizi sadece o an için kurtarır. Bende de el titremesi sorunu gergin olduğum sevmediğim insanların yanında. Özellikle biri ben birşey yaparken dikkatli bakarsa. Hamile kaldığımdan beri çok azaldı ama ilerde bebeğime mama yedirirken kalabalık ortamda yine titrerse diye korkuyorum 😔

Hata yapmak dünyanın sonu değil. Hele siz pozitif bilimle ilgileniyorsunuz. Birçok icatın deneme yanılma yöntemi ile çıktığını biliyorsunuz. Gerçi alanınıza çok uzağım muhtemelen ve illa ki birçok zorlukla karşılaşıyorsunuzdur ama bunları da aşmanız gerekiyor. Doktora aşamasından ben de geçtim nasıl bir şey olduğunu biliyorum fakat birçok kişi yapıyorsa siz de yapabilirsiniz bence.

Karabaş otu el ayak titremesine iyi geliyormuş sabah akşam dört beş er tane demle üstünü kapa ılınınca iç

Bence sakinleştirici çözüm değil sizi sadece o an için kurtarır. Bende de el titremesi sorunu gergin olduğum sevmediğim insanların yanında. Özellikle biri ben birşey yaparken dikkatli bakarsa. Hamile kaldığımdan beri çok azaldı ama ilerde bebeğime mama yedirirken kalabalık ortamda yine titrerse diye korkuyorum 😔
Hamilelikte böyle sorunlar azalıyor yada bitiyor..İnşallah benm hamileliğimdede tamamen biter...bende el titreme şeklinde değil ama sanki bütin vücudum sarsılıyor gibi oluyor oda aynı sebepten yani kaygıdan...şu anksiyeteden kaygıdan çektiğim kadar hiçbişeyden çekmedim...Eskiden iş beceremeyenle dalga geçerdim elim çabuktu becerikliydim..Hala öyleyim ama biri beni izliyosa neyi nereye koyucağımı şaşırıyorum resmen saçmalıyorum...

Hamilelikte böyle sorunlar azalıyor yada bitiyor..İnşallah benm hamileliğimdede tamamen biter...bende el titreme şeklinde değil ama sanki bütin vücudum sarsılıyor gibi oluyor oda aynı sebepten yani kaygıdan...şu anksiyeteden kaygıdan çektiğim kadar hiçbişeyden çekmedim...Eskiden iş beceremeyenle dalga geçerdim elim çabuktu becerikliydim..Hala öyleyim ama biri beni izliyosa neyi nereye koyucağımı şaşırıyorum resmen saçmalıyorum...
Yalnız olmadığımı bilmek bir nebze rahatlıyor Allah yardımcımız olsun. Bende de anksiyete var. Çay kahve içerken çaya şeker atarken toplum içinde çok stres oluyorum. Hele evime misafir gelsin gerim gerim geriliyorum. Baya hafifledi tüm bu bahsettiklerim umarım tekrarlamaz. Herşey beyinde başlayıp beyinde bitiyor cidden. Ne kadar titreyecek mi diye düşünüp korksam o kadar titriyordu.
Bir yerde okumuştum çocukken yüksek sesle azarlanan kişilerde anksiyete daha yaygın oluyormuş. Çocuklarımıza bağırmayalım, korkutmayalım, ani tepkiler vermeyelim, onların yanında tartışmayalım hanımlar🙏💐

Yalnız olmadığımı bilmek bir nebze rahatlıyor Allah yardımcımız olsun. Bende de anksiyete var. Çay kahve içerken çaya şeker atarken toplum içinde çok stres oluyorum. Hele evime misafir gelsin gerim gerim geriliyorum. Baya hafifledi tüm bu bahsettiklerim umarım tekrarlamaz. Herşey beyinde başlayıp beyinde bitiyor cidden. Ne kadar titreyecek mi diye düşünüp korksam o kadar titriyordu.
Bir yerde okumuştum çocukken yüksek sesle azarlanan kişilerde anksiyete daha yaygın oluyormuş. Çocuklarımıza bağırmayalım, korkutmayalım, ani tepkiler vermeyelim, onların yanında tartışmayalım hanımlar🙏💐
Kesinlikle...Benimde çocukluktan geliyor biliyorum...Allaha şükür harika bi ailem var ama bazen bilinçsiz davranılabiliyor onları eleştirmek istemem ama neyin sebep olduğunu belli yaştan sonra anlayabiliyorsunuz..Elimden geldiğince naif olmaya çalışıcam çocuğuma allah nasip ederse...Tabi bazen elde olmuyor o kadar da olur önemli olan aşırıya kaçmamak...Sizinde umarım kalıcı olur..

Back