• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

El parmaklarında sertleşme

shot

Hüseyin Şevki Topuz Fan Club
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2014
10.690
26.447
548
Merhaba,

Yaptığım spordan ötürü iki elimin, ama özellikle sağ elimin baş parmağının yan tarafı gittikçe sertleşiyor. Önce uzun süre su topladı, sonra derisi gitti, sonra da oradaki deri sertleşti başladı.
Bir hafta ara verdim diye biraz yumuşamıştı, bugün yine su toplayıp sertleşti.

Şimdi, sertleşmesi işime geliyor çünkü o zaman su toplamıyor. Ama ileride bu sertleşme nasıra döner mi? Nasırlaşmasını nasıl engelleyebilirim? Sonuçta el parmaklarımda nasır olmasını istemem.

Merhaba,

Yaptığım spordan ötürü iki elimin, ama özellikle sağ elimin baş parmağının yan tarafı gittikçe sertleşiyor. Önce uzun süre su topladı, sonra derisi gitti, sonra da oradaki deri sertleşti başladı.
Bir hafta ara verdim diye biraz yumuşamıştı, bugün yine su toplayıp sertleşti.

Şimdi, sertleşmesi işime geliyor çünkü o zaman su toplamıyor. Ama ileride bu sertleşme nasıra döner mi? Nasırlaşmasını nasıl engelleyebilirim? Sonuçta el parmaklarımda nasır olmasını istemem.

haltercimisiniz?

Spor yaparken su eldivenlerden kullanabilirsiniz;
10121517.jpg

Ben dumbell calistigimda kullaniyorum, mutlaka nasir vs. olmasin diye. Sanirim isinizi gorur...

Spor yaparken su eldivenlerden kullanabilirsin;
10121517.jpg

Ben dumbell calistigimda kullaniyorum, mutlaka nasir vs. olmasin diye. Sanirim isini gorur...
Ara ara deri eldiven kullanıyorum ama devamlı sürtünmeden dolayı yine etkiliyor orayı.
Problem eldiven kullanımından dolayı değil, devamlı parmaklarımda yer etmesinden dolayı sanıyorum.

Ara ara deri eldiven kullanıyorum ama devamlı sürtünmeden dolayı yine etkiliyor orayı.
Problem eldiven kullanımından dolayı değil, devamlı parmaklarımda yer etmesinden dolayı sanıyorum.
Tam etkilenen yerleri ince bandajlarla sarabilirsin, hem direkt o kisimlari korumus olursun...

Tam etkilenen yerleri ince bandajlarla sarabilirsin, hem direkt o kisimlari korumus olursun...
Yara bandı denedim ama ince bandaj da deneyeyim madem.
Yani büyük bir problem değil tabii ki ama ileride öyle nasır oluşsun istemem. El sonuçta : )

Ben body yapiyordum agirlik eldiveni almistim direk ellerim sertlesiyor diye her sporun kendine has kilik kiyafeti araci gereci var bence yaptiginiz sporu arastirirsaniz cozumu bulursunuz

Ben body yapiyordum agirlik eldiveni almistim direk ellerim sertlesiyor diye her sporun kendine has kilik kiyafeti araci gereci var bence yaptiginiz sporu arastirirsaniz cozumu bulursunuz
Deri eldiven kullanılıyor ama o sertleşmeyi önlemekten ziyade ele gelen darbelerin etkisini azaltmak için. Çünkü hemen herkesin aynı şekilde nasırlaşıyor oraları yer ettikçe.

Ağırlık eldivenine bakayım bir.

Yara bandı denedim ama ince bandaj da deneyeyim madem.
Yani büyük bir problem değil tabii ki ama ileride öyle nasır oluşsun istemem. El sonuçta : )
Haklisin, kadin eline de hic yakismaz hakikaten :KK51: Ince bandaj ise yarar gibi geldi bana...

Benim de direkt aklima geldi de ses etmedim:KK53:
Kesin kremi, losyonu falan da vardir, ona da bakin bu arada:KK66:
Komik ama hak veriyorum onlara, ben de alay ederdim :KK53:

Tamam bakayım bir de onlara, teşekkürler.

Back