- 13 Ağustos 2015
- 636
- 243
- 23
- Konu Sahibi aabbcc1122
-
bizde daha el opme olayı olmadı yakında olucak annem hazırlamıs gidicekleri ama sanırım iki taraf farklı seyler goturuyormus bende bilemedim hic anlamam böle seylerden bir bilene sorayım dedimValla biz oyle detayli el opme yapmadık.
Sadece ailelere gidildi. Benim babaannem de babamdaydi hatta oyle gorduk. Baska gezmedik.
Onda da lokum goturduk valla biz. Kahveyi ve lokumu iki aile de cok sever diye. Bohca muhabbetine sadece kendimize yapmak icin girmistik. Kimseye bir sey alinmadi.
Ama sen boyle bir sey istemiyorsun sanırım.
Kendi akrabalarina ne goturuyorsan esininkilere de onu gotur?
bizde daha el opme olayı olmadı yakında olucak annem hazırlamıs gidicekleri ama sanırım iki taraf farklı seyler goturuyormus bende bilemedim hic anlamam böle seylerden bir bilene sorayım dedim
Biz bohcayı düğün sonrasına bırakmıstık el opmesine giderken goturmek icin benimde merak ettim bu. erkek tarafı anne baba hala teyze vs bunlara ne gotururErkek tarafı Nişanda (Öncesinde Yada sonrasında) kız tarafına Bohça getirir.(anane,babanne,hala,teyze,yengeler,aile) kız tarafı da düğün bitip el öpmelere giderken götürür bohçaları
bencede gereksiz o kadar sölememe rağmen ama bir kere yapılmaya kalktı düşünmeside bize kaldı :)Canım çok eskilerde kaldı o adet bence. Dini bir çevreniz var ise genelde seccade tesbih, erkeğe gömlek iç çamaşarı bayana tülbent havlu vs. konuluyor bir nevi bohça gibi sarıp. Yerinde olsam hiç kasmam giderken iyi bir pastaneden pasta, tatlı gibi bir şeyler alırım :)
bencede gereksiz o kadar sölememe rağmen ama bir kere yapılmaya kalktı düşünmeside bize kaldı :)
İşte erkek tarafının hepsine bohça yaparsınız. Ne koyacağınız size bağlı ama genelde. Havlu,tülbent,erkek gömlek,patik Yada çorap,seccade. Aklıma şimdilik bunlar geliyor yaBiz bohcayı düğün sonrasına bırakmıstık el opmesine giderken goturmek icin benimde merak ettim bu. erkek tarafı anne baba hala teyze vs bunlara ne goturur
İşte erkek tarafının hepsine bohça yaparsınız. Ne koyacağınız size bağlı ama genelde. Havlu,tülbent,erkek gömlek,patik Yada çorap,seccade. Aklıma şimdilik bunlar geliyor ya
Yazık günah bir de, zaten dünyanın borcunun altına giriyorsunuz. Birde böyle masraflar çıkıyor. Dandiri moktan bir bohça bile şimdilerde 20 tl... Sadece bohçada gitmediğine göre :))))
Ahh bacım ahh nasıl geçmişiz o yollardan nasıl bulmuşuz o zaamanlar o paraları anlamıyorum...
Sana tavsiyem bol bol birikim yap, kendine eşin bile bilmesin. İyi günün oluyor kötü günün oluyor. Kimseciklere muhtaç olma
Aynı seyleri onlar da koyuyor ama diyorum ya canım onlar nişan zamanı getirecektibiz hazırladık ama erkek tarafı ne koyuyor
bu daha guzelmis valla:)Biz el öpmeye gidince bize harçlık verdiler biz bişey götürmedik :)
Kızlar merhababisey sormak istiyorum dügünden sonra akrabalara el öpmeye ziyarete giderken kız tarafının alacagı seyler bellidir(kv kp görümce hala teyze amca dayıya) ancak erkek tarafı kız tarafının akrabalarına ne götürür bilen varsa yardımcı olabilir mi zira zaman daraldı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?