• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

El öpmesi

aabbcc1122

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2015
636
243
23
Kızlar merhababisey sormak istiyorum dügünden sonra akrabalara el öpmeye ziyarete giderken kız tarafının alacagı seyler bellidir(kv kp görümce hala teyze amca dayıya) ancak erkek tarafı kız tarafının akrabalarına ne götürür bilen varsa yardımcı olabilir mi zira zaman daraldı :(

Valla biz oyle detayli el opme yapmadık.
Sadece ailelere gidildi. Benim babaannem de babamdaydi hatta oyle gorduk. Baska gezmedik.
Onda da lokum goturduk valla biz. Kahveyi ve lokumu iki aile de cok sever diye. Bohca muhabbetine sadece kendimize yapmak icin girmistik. Kimseye bir sey alinmadi.

Ama sen boyle bir sey istemiyorsun sanırım.

Kendi akrabalarina ne goturuyorsan esininkilere de onu gotur?

Valla biz oyle detayli el opme yapmadık.
Sadece ailelere gidildi. Benim babaannem de babamdaydi hatta oyle gorduk. Baska gezmedik.
Onda da lokum goturduk valla biz. Kahveyi ve lokumu iki aile de cok sever diye. Bohca muhabbetine sadece kendimize yapmak icin girmistik. Kimseye bir sey alinmadi.

Ama sen boyle bir sey istemiyorsun sanırım.

Kendi akrabalarina ne goturuyorsan esininkilere de onu gotur?
bizde daha el opme olayı olmadı yakında olucak annem hazırlamıs gidicekleri ama sanırım iki taraf farklı seyler goturuyormus bende bilemedim hic anlamam böle seylerden bir bilene sorayım dedim

bizde daha el opme olayı olmadı yakında olucak annem hazırlamıs gidicekleri ama sanırım iki taraf farklı seyler goturuyormus bende bilemedim hic anlamam böle seylerden bir bilene sorayım dedim

Senin annen hazirladiysa esinin annesine soyle o da hazirlasin? O geldi su an aklima da.

Erkek tarafı Nişanda (Öncesinde Yada sonrasında) kız tarafına Bohça getirir.(anane,babanne,hala,teyze,yengeler,aile) kız tarafı da düğün bitip el öpmelere giderken götürür bohçaları

• Beğen
Reactions: H M
Erkek tarafı Nişanda (Öncesinde Yada sonrasında) kız tarafına Bohça getirir.(anane,babanne,hala,teyze,yengeler,aile) kız tarafı da düğün bitip el öpmelere giderken götürür bohçaları
Biz bohcayı düğün sonrasına bırakmıstık el opmesine giderken goturmek icin benimde merak ettim bu. erkek tarafı anne baba hala teyze vs bunlara ne goturur

Canım çok eskilerde kaldı o adet bence. Dini bir çevreniz var ise genelde seccade tesbih, erkeğe gömlek iç çamaşarı bayana tülbent havlu vs. konuluyor bir nevi bohça gibi sarıp. Yerinde olsam hiç kasmam giderken iyi bir pastaneden pasta, tatlı gibi bir şeyler alırım :)

Canım çok eskilerde kaldı o adet bence. Dini bir çevreniz var ise genelde seccade tesbih, erkeğe gömlek iç çamaşarı bayana tülbent havlu vs. konuluyor bir nevi bohça gibi sarıp. Yerinde olsam hiç kasmam giderken iyi bir pastaneden pasta, tatlı gibi bir şeyler alırım :)
bencede gereksiz o kadar sölememe rağmen ama bir kere yapılmaya kalktı düşünmeside bize kaldı :)

bencede gereksiz o kadar sölememe rağmen ama bir kere yapılmaya kalktı düşünmeside bize kaldı :)

Yazık günah bir de, zaten dünyanın borcunun altına giriyorsunuz. Birde böyle masraflar çıkıyor. Dandiri moktan bir bohça bile şimdilerde 20 tl... Sadece bohçada gitmediğine göre :))))

Ahh bacım ahh nasıl geçmişiz o yollardan nasıl bulmuşuz o zaamanlar o paraları anlamıyorum...
Sana tavsiyem bol bol birikim yap, kendine eşin bile bilmesin. İyi günün oluyor kötü günün oluyor. Kimseciklere muhtaç olma :KK68:

Biz bohcayı düğün sonrasına bırakmıstık el opmesine giderken goturmek icin benimde merak ettim bu. erkek tarafı anne baba hala teyze vs bunlara ne goturur
İşte erkek tarafının hepsine bohça yaparsınız. Ne koyacağınız size bağlı ama genelde. Havlu,tülbent,erkek gömlek,patik Yada çorap,seccade. Aklıma şimdilik bunlar geliyor ya

Yazık günah bir de, zaten dünyanın borcunun altına giriyorsunuz. Birde böyle masraflar çıkıyor. Dandiri moktan bir bohça bile şimdilerde 20 tl... Sadece bohçada gitmediğine göre :))))

Ahh bacım ahh nasıl geçmişiz o yollardan nasıl bulmuşuz o zaamanlar o paraları anlamıyorum...
Sana tavsiyem bol bol birikim yap, kendine eşin bile bilmesin. İyi günün oluyor kötü günün oluyor. Kimseciklere muhtaç olma :KK68:

Allah kimseyi muhtac etmesin baskalarına...

Peki erkek tarafının gelin tarafına yaptığı akraba bohcası nasıl oluyor bilen yapmıs olan yok mu

Kızlar merhababisey sormak istiyorum dügünden sonra akrabalara el öpmeye ziyarete giderken kız tarafının alacagı seyler bellidir(kv kp görümce hala teyze amca dayıya) ancak erkek tarafı kız tarafının akrabalarına ne götürür bilen varsa yardımcı olabilir mi zira zaman daraldı :KK43:

Biz valla el mel öpmedik, çok da şeyapmayın bence :)

karşılıklı gibi düşünün erkek tarafı ne getirirse kadın tarafıda onu götürür...

Aman ben sevmem ama ailem düşkündür böyle şeylere, karşı taraf yapsa da yapmasa da bize bu yakışır derler
Annemle ablam özendi bezendi bohçalar yaptı , damat bohçası ve ailesine nişanda yapmıştık. Ayrıca amcasına, dayısına, halasına, teyzesine bilmem kime.. El öpmede verdik..
Erkek tarafı sadece bana ve aileme nişanda yapmıştı onun dışında akrabalarıma yapmadı, ben sandım adetleri yok önem de vermem zaten öyle şeylere

Ama bikaç yıl sonra görümcem sözlendi ve damat tarafına dediler ki açık açık ' bohça ister misiniz , gerçi isterseniz bize de yapmanız gerekecek eh o yüzden gerek yok '
Şok oldum

Back