• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

El ayak koordinasyonum mu yok? (araba kullanmak)

Ben dün akşam tek elle kullanırken vites düşürüyordum ki farkedip kendi kendime kız sen dönüşlerde eli ayağına dolanırken usta şöför mü oldun diye kendi kendimi gazladım :halay: evet bazen kendimle konuşuyorum

zamanla oluyor, ben de çok sert kullanıyordum. Bence araca kimseye almadan ( sert duruslarda falan onları da tedirgin etmeden, kimseye mahcup olmadan) kendiniz biraz pratik yapın. Zamanla alışırsınız. Kendinizi yapamıyorum, beceremiyorum diye diye aşağı çekmeyin. Çekin besmelenizi, pratikle zamanla miss gibi olur
Ya kendi kendime konuşmayı bende yapıyorum.Hatta geçen kocaman jeep geliyor ben geçerim bence sen de korkunç gözüküyorsun ama dedim döndüm.Bi abla vardı içinde sigara içerek oynayarak geliyordu.Kardeşim kadın seni sallamadı bile dedi :-)
Kardeşim psikolog hiç yorum yapmıyor.Ama annemi bir kere aldım daha 2. kullanışımda ani fren yapıyorsun ani gaza basıyorsun hopluyoruz dedi hemen.Hiç araba kullanmamış biri olarak talimatlar verdi :confused: Almayı düşünmüyorum onu bir süre zaten oda binmek istemiyor sanırım biraz kardeşim uyardı.

Yaklasık 10 seneden fazladır kullanmiyordum.Cocuklar okula gidince yan yolda kullandim e5 ve minubus yol arasi gibi dusun.Arkamdan kufur edenler beni mobinge ugratanlar hep hemcinslerimdi :) sabirsizlar..

1 ay gibi bir sure sonra baktimki tek sorunum cesaretmis.Pratik cok onemli bos yerlerde muhakkak calis.Gaz fren hep yumusak bas heyecandan ayagin titrer kramp bile girer hatta popo kasların acir bi bakmissin :) bir kac ay sonra daha iyi hakim olacaksin ama lutfen yogun trafikte yapma bu pratigi.

Yanında bagiran eş kisisi yoksa zaten bunlar corap sokugu gibi olacaktir ( o nedemekse :)

Arkadaşlar merhaba öncelikle.Yaklaşık 10 yıllık aradan sonra babamın vefatıyla beraber araba ihtiyacımızın olduğu aşikardı keza rahatsız bir annem ve kardeşim var.Herkes araba kullanmasın gibi bir linç yemek istemiyorum.Kadınlar araba kullanmasın cümlesinden nefret ediyorum erkek yok çünkü ailemizde.(Napak ölek mi? :) Tavsiyelere ihtiyacım var şöyle ki arabayı geçen hafta aldım otomatik vites bayram dışında her gün çıkmaya çalıştım(4 gün kadar) Arabayı park ederken gaza çok mu basıyorum beceremeyip sonra bi anda panik oluyorum frene basıyorum zınk diye duruyor milleti zıplatıyorum. :) Bu oturacak mı arkadaşlar ben niye ağır ağır durup kalkamıyorum.Hem direksiyonu yönlendirip hem fren gaz ayarını yapamıyorum.El ayak koordinasyonum mu yok benim.Bakıyorum insanlar nasıl yumuşak yumuşak kullanıyor park ediyor.Bilginize,deneyiminize ihtiyacım var.

Zamanla sen de öyle olcaksın merak etme..bol bol pratik..

Ben düşünüyorum da ilk kullanmaya basladıgımda park ettıgım yere dualarla giderdim kımse önüne arkasına park etmemiş olsun diye 😂 su an da girip cıkamayacagım hiç bir yer cok şükür 😘

Yaklasık 10 seneden fazladır kullanmiyordum.Cocuklar okula gidince yan yolda kullandim e5 ve minubus yol arasi gibi dusun.Arkamdan kufur edenler beni mobinge ugratanlar hep hemcinslerimdi :) sabirsizlar..

1 ay gibi bir sure sonra baktimki tek sorunum cesaretmis.Pratik cok onemli bos yerlerde muhakkak calis.Gaz fren hep yumusak bas heyecandan ayagin titrer kramp bile girer hatta popo kasların acir bi bakmissin :) bir kac ay sonra daha iyi hakim olacaksin ama lutfen yogun trafikte yapma bu pratigi.

Yanında bagiran eş kisisi yoksa zaten bunlar corap sokugu gibi olacaktir ( o nedemekse :)
Aynen dediğin gibi sabah eve geldim sağ elimin tüm damarları fırlamış sıktım herhalde kendimi.
Bağıran kişiyi arabama sokmamaya çalışıyorum genelde :KK51:

Aynen dediğin gibi sabah eve geldim sağ elimin tüm damarları fırlamış sıktım herhalde kendimi.
Bağıran kişiyi arabama sokmamaya çalışıyorum genelde :KK51:
Bizdeki de şans canısı :işsiz: esi arabadan atamadım...Ne zaman ben tek kullansam dondügümde araba kontrolune iniyor cöp atma bahanesiyle :))

Benden sana altin tavsiye.Direksiyonu guclu tut arabaya hakim ol.Hakimiyet kayiplarinda direksiyonu sakın salma sakın !

4 günde ustalık mı bekliyorsunuz kendinizden?Kullandıkça alışacaksınız
bir yerde okumuştum ustalık için 100000 km yol yapmak gerekirmiş.ilk zamanlar için söylediğiniz şeyler oldukça normal sonra zaten kullandıkça kendinizi geliştirirsiniz. ilk zaman bende bir ders almıştım eğitmen bana 1 sene boyunca sağdan sağdan yavaş yavaş dikkatli dikkatli kullanmamı tembih etti. zamanla kullana kullana güvenim alttı.benimde size tavsiyem dikkatli bir şekilde kullanın.

Zamanla sen de öyle olcaksın merak etme..bol bol pratik..

Ben düşünüyorum da ilk kullanmaya basladıgımda park ettıgım yere dualarla giderdim kımse önüne arkasına park etmemiş olsun diye 😂 su an da girip cıkamayacagım hiç bir yer cok şükür 😘
Ya ben de öyle umarım kimse girmemiştir çıktığım yere diyorum.Kafamda planlıyorum youtube da izliyorum.Eve çıkıp balkondan bakıyorum kafamda kuruyorum.Bugün nasıl çekmişim bakayım dedim ana bi baktım kaldırıma paralel kocaman yer varmış yanımda ben gittim dikine zorladım.:işsiz:

ben ilk kullanmaya başladığımda öyle sıkıyordum ki kendimi ali rıza bey gibi kalıyordum aynı inince :KK53: :KK53: :KK53:

hele arabayı ilk kaldırışımı hatırlıyorum da sjsjakskd aşırı komik. alnımın sol tarafını üst panele çarpmıştım emniyet kemerim olmasına rağmen. düşün öyle durdurdum arabayı. 1 hafta kapalı gözle gezdim yumruk yemiş gibi :olamaz:

bol bol pratik yap korkacak hiçbi şey yok evelallah :KK51:

Arkadaşlar merhaba öncelikle.Yaklaşık 10 yıllık aradan sonra babamın vefatıyla beraber araba ihtiyacımızın olduğu aşikardı keza rahatsız bir annem ve kardeşim var.Herkes araba kullanmasın gibi bir linç yemek istemiyorum.Kadınlar araba kullanmasın cümlesinden nefret ediyorum erkek yok çünkü ailemizde.(Napak ölek mi? :) Tavsiyelere ihtiyacım var şöyle ki arabayı geçen hafta aldım otomatik vites bayram dışında her gün çıkmaya çalıştım(4 gün kadar) Arabayı park ederken gaza çok mu basıyorum beceremeyip sonra bi anda panik oluyorum frene basıyorum zınk diye duruyor milleti zıplatıyorum. :) Bu oturacak mı arkadaşlar ben niye ağır ağır durup kalkamıyorum.Hem direksiyonu yönlendirip hem fren gaz ayarını yapamıyorum.El ayak koordinasyonum mu yok benim.Bakıyorum insanlar nasıl yumuşak yumuşak kullanıyor park ediyor.Bilginize,deneyiminize ihtiyacım var.
Ben de ilk kullandigimda duruken bi sarsiyodum herkesi duzeliyo takilmayin.otomatik vitesi kullanamak diye bisi yok zaten.tek ihtiyac prayik otururur zamanla

ben ilk kullanmaya başladığımda öyle sıkıyordum ki kendimi ali rıza bey gibi kalıyordum aynı inince :KK53: :KK53: :KK53:

hele arabayı ilk kaldırışımı hatırlıyorum da sjsjakskd aşırı komik. alnımın sol tarafını üst panele çarpmıştım emniyet kemerim olmasına rağmen. düşün öyle durdurdum arabayı. 1 hafta kapalı gözle gezdim yumruk yemiş gibi :olamaz:

bol bol pratik yap korkacak hiçbi şey yok evelallah :KK51:
Çok güldüm benim yanımda bir komşumuz vardı.Park ettim onun heyecanıyla vitesi N'ye almamışım.Kaydı araba hemen el frenini çektim.İlk katta da arkadaşın annesi oturuyor Fatma'nın kucağında buluyorduk kendimizi dedi çok güldük :D

Ya ben de öyle umarım kimse girmemiştir çıktığım yere diyorum.Kafamda planlıyorum youtube da izliyorum.Eve çıkıp balkondan bakıyorum kafamda kuruyorum.Bugün nasıl çekmişim bakayım dedim ana bi baktım kaldırıma paralel kocaman yer varmış yanımda ben gittim dikine zorladım.:işsiz:
Ben de güzel park etmıssem fotoğrafını cekerdım herkese yollardım, nasılım ama diye 😂

Bi kac yıl sonra bu yazdıklarınızı okuduğunuzda gülüp geçeceksiniz.. Bi de size cesaret verecek insanlarla pratik yapın hep.. Kendınize güvenin, gerisi çorap söküğü gibi gelcek.. 🙏🏻

Back
X