• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

El ayak koordinasyonum mu yok? (araba kullanmak)

Daha öncede yazmıştım bunu. Araba beyincikten yönetiliyor. Beyinden değil. Yani bisiklet sürmek gibi ,yüzmek gibi. Nasıl ki bu aktiviteleri zamanla öğreniyorsanız arabayı da zamanla öğreneceksiniz. Ayağınızı hangi açıda tutmanız gerektiğini beyinciğiniz öğrenecek . 2 yıl aktif araba kullanın düşünmeyeceksiniz bile. Bisiklet sürerken evet şimdi sağ ayağımı kaldırıyorum ,itiyorum,ileri şimdi sol falan diye düşünmüyor değil mi insan. Aynı şekilde. Pratik yapın, bolca zıplayın, az basın, fazla basın,durun kalkın , öğrenirsiniz. Park işi de biraz daha sıkıntı. Youtubedan size uygun video bulup pratik yapın. Benim mesela 12 yıldır arabam var. Hala sol tarafta park etmekten hoşlanmam. Sağ kolayıma geliyor. Eşim hala paralel parktan hoşlanmaz 36 yaşında adam. Normal yani böyle şeyler.

Ozel ders almadan trafige cikmayin bence.Ben 12 saatlik ozel ders alip cikmistim.Hoca sehrin en merkezi yerlerinde,carsisinda,hizli akan guzergahlarda 6 gun boyunca kullandirtti.Kesinlikle almanizi tavsiye ederim

Arkadaşlar merhaba öncelikle.Yaklaşık 10 yıllık aradan sonra babamın vefatıyla beraber araba ihtiyacımızın olduğu aşikardı keza rahatsız bir annem ve kardeşim var.Herkes araba kullanmasın gibi bir linç yemek istemiyorum.Kadınlar araba kullanmasın cümlesinden nefret ediyorum erkek yok çünkü ailemizde.(Napak ölek mi? :) Tavsiyelere ihtiyacım var şöyle ki arabayı geçen hafta aldım otomatik vites bayram dışında her gün çıkmaya çalıştım(4 gün kadar) Arabayı park ederken gaza çok mu basıyorum beceremeyip sonra bi anda panik oluyorum frene basıyorum zınk diye duruyor milleti zıplatıyorum. :) Bu oturacak mı arkadaşlar ben niye ağır ağır durup kalkamıyorum.Hem direksiyonu yönlendirip hem fren gaz ayarını yapamıyorum.El ayak koordinasyonum mu yok benim.Bakıyorum insanlar nasıl yumuşak yumuşak kullanıyor park ediyor.Bilginize,deneyiminize ihtiyacım var.
Asıl kadınlar araba kullanmalı. Acil bir işimiz olsa bile belli bir saatten sonra sokağa çıkmaya korkar olduk. Toplu taşımalarda bile tacizleri duyuyoruz artık. Evdeki araba da kadının önceliği olmalı bana göre..

Sizin durumunuzu da pratik yapmak çözer. Dur kalk çalışın bol bol. Arabayı da daha iyi tanırsınız zaman geçtikçe. Önce kendinize inananın ama. Sonra serçe parmağınızla bile yumuşacık park edersiniz merak etmeyin:KK66:

Anlaşılan çok da yeni değilsiniz. Sadece park ve geri geri gitmek konusunda ders alın. 3/5 saatte hallolur. Yeni başlarken uzak boş yerlere park edin. En zor gelişen park kısmı zaten.

Boş avm park alanı- boş market park alanı. park çalışmaya en uygun yerler. Kapanış sonrası özellikle. Park, hareket, yan alana park. Daha sonra yavaş yavaş kalabalık saatlerde gidip park.

Ne demek herkes araba kullanmasın linci, ne demek kadınlar kullanmasın? Siz önce kendinize inanır mısınız lütfen. Dediğiniz gibi bir linç yapılamaz aksine kadın veya erkek ayırt edilmeden herkes bu mereti bilmeli. Araba artık bizim hayatımızın bir zorunluluğu, lüks değil.
Tek sorununuz bence biraz güven eksikliği gibi geldi bana. Elbette ilk başta olacak bu bahsettikleriniz, hatta ufak tefek sürteceksiniz bile. Sakin olun, temkinli olun ve gelişmeye çalışın. Park için çok güzel videolar var YouTubeda bunlari izleyin.
Ben 10 seneyi aşkındır araç kullanıyorum İstanbul trafiğinde. İlk başlarda otoyoldaki şeritleri takip etmekte zorlanıyordum. Gideceğim yere daha gitmeden park konusunu düşünüyordum. Şimdi hepsi geçti, zamanla her şey reflekse dönüşüyor. Ama hala eşimin arabasının direksiyonuna geçmem gerekirse arabayı hoplatıyorum ilk etapta çünkü gaz fren her araçta farklı, kendiminkine alışık frene basma şeklim vs alışma meselesi tamamen. 200 metre gidince bir bakıyorum o araca göre devam edebiliyorum yoluma. Hepsi zamanla oturacak dediğim gibi, kazasız belasız kullanın aracınızı ve güvenin kendinize.
Teşekkür ederim verdiğiniz cesaret için bol pratik ve panik yapmamakla zamanla oturacak anladığım kadarıyla.

Arkadaşlar merhaba öncelikle.Yaklaşık 10 yıllık aradan sonra babamın vefatıyla beraber araba ihtiyacımızın olduğu aşikardı keza rahatsız bir annem ve kardeşim var.Herkes araba kullanmasın gibi bir linç yemek istemiyorum.Kadınlar araba kullanmasın cümlesinden nefret ediyorum erkek yok çünkü ailemizde.(Napak ölek mi? :) Tavsiyelere ihtiyacım var şöyle ki arabayı geçen hafta aldım otomatik vites bayram dışında her gün çıkmaya çalıştım(4 gün kadar) Arabayı park ederken gaza çok mu basıyorum beceremeyip sonra bi anda panik oluyorum frene basıyorum zınk diye duruyor milleti zıplatıyorum. :) Bu oturacak mı arkadaşlar ben niye ağır ağır durup kalkamıyorum.Hem direksiyonu yönlendirip hem fren gaz ayarını yapamıyorum.El ayak koordinasyonum mu yok benim.Bakıyorum insanlar nasıl yumuşak yumuşak kullanıyor park ediyor.Bilginize,deneyiminize ihtiyacım var.
Yavaş yavaş olucak. Tek başınıza çıkıp deneyin. Ne kadar çok pratik yaparsanız okadar iyi. Başından beri manuel kullanıyorum. Uzun yolada gitmişliğim var. Doğumdan sonra ara verdim 5-6 ay kadar. İlk zamanlar çok zorlandım. Yoldan çıkacakmışım gibi gelirdi ama pratik yapa yapa düzeldi artık.

2 senedir araba kullanıyorum hala park edemiyorum :)) hatta daha dün gittigim yerde park edemedigim için birinsen yardım istedim
Lütfen yılmayın. Bol çalışmayla kesinlikle oturacaktır.
Hayırlı olsun arabanız bu arada güzel günlerde kullanın hep.guzel yerlere gidin inşallah:)
Teşekkür ederim.Ben birinden de yardım isteyemem bide.Almışsın altına arabayı becer diyecekler diye. Artık kalırım herhalde orada :KK51:

Anlaşılan çok da yeni değilsiniz. Sadece park ve geri geri gitmek konusunda ders alın. 3/5 saatte hallolur. Yeni başlarken uzak boş yerlere park edin. En zor gelişen park kısmı zaten.
Araba kullananları dikkatli izlerim genelde.Birde ehliyeti ilk aldığım dönemler kendi aracımızla ufak ufak kullanmışlığım var.Teşekkür ederim tavsiyeniz için.

Yıllardır araba kullanırım. Ama kendi arabamdan başka bir araba kullanırken bile böyle oluyor benim de. Sizin bi de yıllar geçmiş üstünden. Merak etmeyin zamanla oturacaktır arabayı tanıyacaksınız ve alışacaksınız.

Park ederken çok gazlık bişey yok. Ayağınızı frenden kaldırırken zaten araç gitmeye başlıyor. Geriye alırken ben sadece frenle hallediyorum ön taraf içinde gaza hafif dokunmak yetiyor.

Daha öncede yazmıştım bunu. Araba beyincikten yönetiliyor. Beyinden değil. Yani bisiklet sürmek gibi ,yüzmek gibi. Nasıl ki bu aktiviteleri zamanla öğreniyorsanız arabayı da zamanla öğreneceksiniz. Ayağınızı hangi açıda tutmanız gerektiğini beyinciğiniz öğrenecek . 2 yıl aktif araba kullanın düşünmeyeceksiniz bile. Bisiklet sürerken evet şimdi sağ ayağımı kaldırıyorum ,itiyorum,ileri şimdi sol falan diye düşünmüyor değil mi insan. Aynı şekilde. Pratik yapın, bolca zıplayın, az basın, fazla basın,durun kalkın , öğrenirsiniz. Park işi de biraz daha sıkıntı. Youtubedan size uygun video bulup pratik yapın. Benim mesela 12 yıldır arabam var. Hala sol tarafta park etmekten hoşlanmam. Sağ kolayıma geliyor. Eşim hala paralel parktan hoşlanmaz 36 yaşında adam. Normal yani böyle şeyler.
Aynen yani bende oturacak bu bir yerde diyorum ama.Hatta bende kendi tarafımdan park etmeyi daha kolay yapıyorum.Kendimce yöntemler geliştireceğim galiba.

Asıl kadınlar araba kullanmalı. Acil bir işimiz olsa bile belli bir saatten sonra sokağa çıkmaya korkar olduk. Toplu taşımalarda bile tacizleri duyuyoruz artık. Evdeki araba da kadının önceliği olmalı bana göre..

Sizin durumunuzu da pratik yapmak çözer. Dur kalk çalışın bol bol. Arabayı da daha iyi tanırsınız zaman geçtikçe. Önce kendinize inananın ama. Sonra serçe parmağınızla bile yumuşacık park edersiniz merak etmeyin:KK66:
Teşekkür ederim gözlerim doldu yazdıklarınıza birebir dile getirdiniz düşündüklerimi gerçekten keyfiyetten çıktı çünkü. Hoppa

Yok zaten beklemiyorum da biraz destek sözlerine ihtiyacım var galiba :) Karamsarlığa kapılıyorum.
Sakin sokaklarda bol bol dur kalk pratiği yapın. Manuel olsa zıplatmak normal ama otomatikte minimumda olmalı zira gaz ,fren ikilisi kullanılıyor sadece. Park ederken zaten gaza hafifçe basmalısınız,minik minik ilerlemeli araba,durmanız gereken yerde de yavaşça frene başmalısınız. Bu pratiği yapmanız trafik ışıklarında da dur kalk yaparken işinize yarayacak zaten. İstanbuldaysanız trafik dur kalk şeklinde zaten adım adım.
Tabi ki herkes gibi sizde yapabilirsiniz,acemiliği atana kadar sakin yerlerde pratik yapmanız gerekiyor,kalabalık caddelerde korna sesleri ile panikleyebilirsiniz.

Bu saydığıniz şeyler zamanla oturacak elleriniz ve ayaginiz o ayara zamanla alışacak 4 gün çok çok az bı sure fazlaca pratik yapın trafik olmayan yerlerde

Ben dün akşam tek elle kullanırken vites düşürüyordum ki farkedip kendi kendime kız sen dönüşlerde eli ayağına dolanırken usta şöför mü oldun diye kendi kendimi gazladım :halay: evet bazen kendimle konuşuyorum

zamanla oluyor, ben de çok sert kullanıyordum. Bence araca kimseye almadan ( sert duruslarda falan onları da tedirgin etmeden, kimseye mahcup olmadan) kendiniz biraz pratik yapın. Zamanla alışırsınız. Kendinizi yapamıyorum, beceremiyorum diye diye aşağı çekmeyin. Çekin besmelenizi, pratikle zamanla miss gibi olur

Yumuşak kalkış, fren yapmak arabaya alışmakla alakalı. İyi şoför bile başka arabaya geçince bocalayabilir alışana kadar. Her arabanın fren gaz sertliği başka oluyor. Benzinli gazlı olması da değiştiriyor. Siz park edebiliyor musunuz yolda gidiyor musunuz ona bakın. Gerisi yavaş yavaş olur.

El ayak koordinasyonunuz olmasaydı park edemezdiniz arabayı. Ne zaman direksiyonu çevirip gaza basacağınızı ayarlayabiliyorsunuz demek ki park edebildiğinize göre.

Bu yüzden Manuel araba kullanmayi tavsiye ederim ben. Ne kadar inkar etsekte biz kadınlarda bu koordinasyon zayıf ( usta kadın şoförleri tenzih ediyorum). Manuel arabada gaza fazla basmamak için debriyaj ayarları yapabiliyosun ama otomatikte yanlışlıkla fren yerine gaza basmak telafisiz oluyor. Dubalarla çalışabilirsin.

Back
X