• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları El Ayak Ağız

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Coconutoil

lucky i like feeling shit, my stamina can take it
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2016
3.335
10.503
208
Konum bi süre taşınmazsa çok memnun olurum. İlgili başlıktan hiç yanıt alamadım.

Kızım 10 gün sonra 1 yaşına girecek. Dün 40 derece ateşle doktora götürdük boğaz ve kulakta kızarıklık var ama antibiyotikten önce biraz bekleyelim dedi. Nitekim bugün döküntü dökmeye başladı ve el ayak ağız hastalığı teşhisi kondu. Çocuğu bu hastalığı geçiren anneler veya yetişkinler ne kadar sürede atlattınız hastalığın seyri nasıldı?
Biraz morale ihtiyacım var ilk çocuğum ve ilk kez hastalanıyor.
:(

Bulaşıcı olduğunu,kendi kendine iyileştiğini duymuştum,antibiyotik kullanılmıyor bu durumda.Vücutta döküntüyle birlikte hastalık kendi kendine geçiyor,hijyenine çok dikkat etmelisiniz,çok geçmiş olsun.

Konum bi süre taşınmazsa çok memnun olurum. İlgili başlıktan hiç yanıt alamadım.

Kızım 10 gün sonra 1 yaşına girecek. Dün 40 derece ateşle doktora götürdük boğaz ve kulakta kızarıklık var ama antibiyotikten önce biraz bekleyelim dedi. Nitekim bugün döküntü dökmeye başladı ve el ayak ağız hastalığı teşhisi kondu. Çocuğu bu hastalığı geçiren anneler veya yetişkinler ne kadar sürede atlattınız hastalığın seyri nasıldı?
:KK43:
Öncelikle geçmiş olsun.1 hafta önce 9 aylık oğlum geçirdi bu hastalığı.Öncesinde grip gibi bişey oldu sonra kızarıklık oldu.1 günde tüm vücuda yayıldı.Hemen doktora götürdük ilaç yazmadı.Kendiliğinden geçer dedi.Antibiyotik kullanmayın ateşlenirse calpol verin ılık su ile banyo önerdi.Lifleme kese felan olmayacak ama.süngerle haif yıkayın dedi.3 günde söndü yaraları.Bu arada tırnaklarda düşme de olur korkmayın dedi doktor.Geçmiş olsun.

:KK43:
Canım merak etme , kısa sürede geçiyor, kendi kendine atlatacak, hiç tehlikeli bir durum değil. Çok zorda kalırsan ateş düşürücü ver , emziriyorsan anne sütü en güzel ilaç.
Geçmiş olsun , sıkma canını , çocukluk hastalıkları bunlar, olacak mecbur

Canım merak etme , kısa sürede geçiyor, kendi kendine atlatacak, hiç tehlikeli bir durum değil. Çok zorda kalırsan ateş düşürücü ver , emziriyorsan anne sütü en güzel ilaç.
Geçmiş olsun , sıkma canını , çocukluk hastalıkları bunlar, olacak mecbur
Teşekkür ederim bana moral oldu yazdıkların.

Öncelikle geçmiş olsun.1 hafta önce 9 aylık oğlum geçirdi bu hastalığı.Öncesinde grip gibi bişey oldu sonra kızarıklık oldu.1 günde tüm vücuda yayıldı.Hemen doktora götürdük ilaç yazmadı.Kendiliğinden geçer dedi.Antibiyotik kullanmayın ateşlenirse calpol verin ılık su ile banyo önerdi.Lifleme kese felan olmayacak ama.süngerle haif yıkayın dedi.3 günde söndü yaraları.Bu arada tırnaklarda düşme de olur korkmayın dedi doktor.Geçmiş olsun.
Bize de aynılarını söyledi doktor, bugün tekrar götürdük. Senin oğlan yemek yemede problem yaşadı mı? Benimkinin ağzının içinde ve hatta küçük dilinde aft çıkmış:( hiçbir sey yiyemiyor maalesef sadece süt.
Ateş kaç gün sürdü? Döküntüler ateşle beraber mi çıkmıştı? İshal var mıydı?

Bulaşıcı olduğunu,kendi kendine iyileştiğini duymuştum,antibiyotik kullanılmıyor bu durumda.Vücutta döküntüyle birlikte hastalık kendi kendine geçiyor,hijyenine çok dikkat etmelisiniz,çok geçmiş olsun.
Çok teşekkür ederim umarım en kısa zamanda atlatır.

Bize de aynılarını söyledi doktor, bugün tekrar götürdük. Senin oğlan yemek yemede problem yaşadı mı? Benimkinin ağzının içinde ve hatta küçük dilinde aft çıkmış:KK43: hiçbir sey yiyemiyor maalesef sadece süt.
Ateş kaç gün sürdü? Döküntüler ateşle beraber mi çıkmıştı? İshal var mıydı?
Az ishal sözkonusuydu.Ateş bizde çok olmadı 2 gün sadece geceleri.Uyumada sıkıntı vardı.Sürekli uyanıyordu.Yemek olayı bitmişti emiyordu ve bol su içiyordu.Bu arada doktorda bol su içsin demişti.Boğaz dil ağız çevresi felan hep kızarmıştı.Elleri felan hafif su toplamıştı.Ayak altında bile çıkmıştı.1 haftaya geçiyor.Zaten ilk grip gibi 1 haftayı geçirdiyseniz son 1 hafta döküntüler başlıyor.Birde doktor ağız içinde olduğundan hafif soğuk önerdi.Ben dondurma felan verdim.Komposto az şekerli,su,az taneli hafif soğuk sütlaç,süt,soğuk yoğurt çorbası verdim.İnşallah çabucak geçer merak etmeyin annesi.
Sanırım siz şimdi ilk 1. haftadasınız.

Az ishal sözkonusuydu.Ateş bizde çok olmadı 2 gün sadece geceleri.Uyumada sıkıntı vardı.Sürekli uyanıyordu.Yemek olayı bitmişti emiyordu ve bol su içiyordu.Bu arada doktorda bol su içsin demişti.Boğaz dil ağız çevresi felan hep kızarmıştı.Elleri felan hafif su toplamıştı.Ayak altında bile çıkmıştı.1 haftaya geçiyor.Zaten ilk grip gibi 1 haftayı geçirdiyseniz son 1 hafta döküntüler başlıyor.Birde doktor ağız içinde olduğundan hafif soğuk önerdi.Ben dondurma felan verdim.Komposto az şekerli,su,az taneli hafif soğuk sütlaç,süt,soğuk yoğurt çorbası verdim.İnşallah çabucak geçer merak etmeyin annesi.
Sanırım siz şimdi ilk 1. haftadasınız.
Bugün döküntülerin 3. günü. Ateş konusunda çok sıkıntı çektik. 40'ın üstünü gördüm acil doktora gittik zaten orada anlaşıldı. Dondurmayı ben de vereyim tüm bilgiler ve önerilerin için teşekkürler.

Bugün döküntülerin 3. günü. Ateş konusunda çok sıkıntı çektik. 40'ın üstünü gördüm acil doktora gittik zaten orada anlaşıldı. Dondurmayı ben de vereyim tüm bilgiler ve önerilerin için teşekkürler.
rica ederim ne demek.çok olmamak kaydıyla verin.Bu arada keçisütlü sade maraş dondurması çok güzel ve besleyici.

:(
Merhaba, oğlum 8 aylık ve el ayak ağız hastalığına yakalandı. Ağzındaki yaralardan dolayı oğlum maalesef süt ememiyor. Sizin hastalığınız nasıl oldu? Geçti mi? Emememe gibi bir problem yaşadınız mı?

Yakın zamanda yeğenime de bu teşhis konuldu, kendiliğinden geçtiğini söylemişti doktor. Bir haftaya kalmadan iyileşti.

Merhaba, oğlum 8 aylık ve el ayak ağız hastalığına yakalandı. Ağzındaki yaralardan dolayı oğlum maalesef süt ememiyor. Sizin hastalığınız nasıl oldu? Geçti mi? Emememe gibi bir problem yaşadınız mı?
Geçti tabi ki :) Üzülme seninki de geçecek. 1 hafta sürmez. Maalesef biraz zayıflıyorlar tabi ama sonradan telafi ediyorlar.

Benimki de hiçbir şey yiyemiyordu. Azıcık mama içiyordu o kadar. Soğuk gıdalar tercih edebilirsin. Yoğurtlu dondurma tarifleri var. Karadut şurubu ve birkaç kaşık soda önermişti bize doktor. Sen de bi sor istersen.

Ateşini kontrol altında tutmak ve ağrılarını azaltmaya çalışmak haricinde bir tedavi yok maalesef. Tek ilacı zaman. Birkaç güne daha iyi olur inşallah endişelenme.

Geçti tabi ki :) Üzülme seninki de geçecek. 1 hafta sürmez. Maalesef biraz zayıflıyorlar tabi ama sonradan telafi ediyorlar.

Benimki de hiçbir şey yiyemiyordu. Azıcık mama içiyordu o kadar. Soğuk gıdalar tercih edebilirsin. Yoğurtlu dondurma tarifleri var. Karadut şurubu ve birkaç kaşık soda önermişti bize doktor. Sen de bi sor istersen.

Ateşini kontrol altında tutmak ve ağrılarını azaltmaya çalışmak haricinde bir tedavi yok maalesef. Tek ilacı zaman. Birkaç güne daha iyi olur inşallah endişelenme.
Çok teşekkürler, artık iyileşiyoruz sadece lekelerimizin geçmesini bekliyoruz şuan.

İlk bu hastalığı bir arkadaşımdan duydum, bursada yaşıyorum 1 ay önce sağlık ocağından aradılar salgın var sizde durum nedir diye, sağlık ocağının ertesi günü haberlere konu oldu, sosyal medyada küçük çocuğu olan herkesin sayfasında bu hastalığa dikkat başlıklı yazılarla sıkça karşılaşmaya başladım ve bilinçaltıma öyle işlendiki paranoyak oldum bi ara. Derken dün gece üstünü değiştirirken karın bölgesinde kızarıklık gördüm havalar çok sıcak yumurtayı keseyim bir kaç gün diye düşündüm, yatırdım uyuttum gece saat 2 gibi huzursuz uyandı 19 aylık oğlum köpek dişlerini bekliyoruz bu arada fazla sıcak geldi ateş 38.3 hemen ateş düşürücü verdim. Sabah 7ye kadar rahattı sabah tekrar ateşi ölçmek için kalktığımda derece henüz ateş ölçümünü tamamlamadan bu işte bir iş var diye kattım eşimi önüme doğru doktora 38,8i gördük dahada yükseliyordu ateş. Evden çıktım eşime ilk söylediğim aklıma gelen yalandır umarım oldu ama aklıma gelen doğru oldu. Neyseki sadece ateş ve karın bacak bölgesinde kızarıklık var şimdilik başka hiç bir şikayetimiz yoktu. El ayak ağız tahlili görelim ona göre yol çizelim demezmi doktor erken gittiğimiz için şanslıydık sanırım yani doktorun demesi bu yönde. Çok çok başında farkedip gittik bu 3 gün önemli ateşi baskılayalım 38 in üzerine çıkmasına izin vermeyelim ağıza Boğaz'a sıçramadan atlatırız Allah'ın izni ile 3 saatte 1 ateş yükselecek ama dedi gerçekten eve geldiğimden beri 3 saatte bir ateş 38e dayandı. 3 gün ateşin sonunda döküntüler başlayacak o aşamadan korkmayın dedi doktorumuz. Bakalım ilk gecemiz bu gece teşhis konulalı umarım minimum sancı ile atlatırız. Yalnız biz yaklaşık 3 saat geçirdik bugün gittiğimiz hastahanede en az 20 çocuk gördük ateşli sanırım salgın hastalıklar erken baş göstermeye başladı. Allah hepimizin yavrusuna şifa versin

Slm kıLar benim 25 aylık oğlumda el ayak hastalığı oldu bu gün 10 .gün diğer çocuklarla ne zaman görüştürmeliyim sizce ,bilgisi olan varmı,kardeşiminde çocuğu var ve hamile onunla ne zaman görüşmeliyim

Slm kıLar benim 25 aylık oğlumda el ayak hastalığı oldu bu gün 10 .gün diğer çocuklarla ne zaman görüştürmeliyim sizce ,bilgisi olan varmı,kardeşiminde çocuğu var ve hamile onunla ne zaman görüşmeliyim
Selam canım. Bizi doktor özellikle tembihlemişti ilk 10 gün bu hastalığın bulaşıcı özelliği devam eder kesinlikle başka çocuklarla bir araya getirmeyin diye. Ben garantiye alıp 15 gün yapmıştım o süreyi berbat birşey malum. Bir iki gün daha bekle istersen işin içine birde hamile girince çünkü riske atmamak gerek diye düşündüm. Çok çok geçmiş olsun sevgiler

Kızlar berber durumdayım tatilde bu mikrobu bız de kaptık hem ben hem kızım doktora gittik tabı ama yapacak bir şey yok diyor. Kızım da su an dokuntu bana gore az ben feci sekilde doktum bildiğiniz su cıcegı gıbı oyle de arıyor ki meret sanki yanık hem de kasınıyor yavrum hafif atlatsa barı ben dayanamıyorum o nasıl dayansın. Tavsiyeleriniz var mı tecrubelerınıze dayanarak

Kızlar berber durumdayım tatilde bu mikrobu bız de kaptık hem ben hem kızım doktora gittik tabı ama yapacak bir şey yok diyor. Kızım da su an dokuntu bana gore az ben feci sekilde doktum bildiğiniz su cıcegı gıbı oyle de arıyor ki meret sanki yanık hem de kasınıyor yavrum hafif atlatsa barı ben dayanamıyorum o nasıl dayansın. Tavsiyeleriniz var mı tecrubelerınıze dayanarak

5 6 yas sonrasinda el ayak hastaligi gorulmez diye biliyorum. Sizinki kesin teshis mi. ?

Kantaron yagi muhtesem iksir gibi 2 gunde söndürür.

Ayrica yikama banyosuja papatya suyu eklerseniz hem antiseptik olur hem de kasintiyi alir. Sonrasinda nemlendirmej amacli kantaron sürün rahatlatir.

5 6 yas sonrasinda el ayak hastaligi gorulmez diye biliyorum. Sizinki kesin teshis mi. ?

Kantaron yagi muhtesem iksir gibi 2 gunde söndürür.

Ayrica yikama banyosuja papatya suyu eklerseniz hem antiseptik olur hem de kasintiyi alir. Sonrasinda nemlendirmej amacli kantaron sürün rahatlatir.
Cok tesekkurler Kesin teshis maalesef bagısıklık sistemi dustugunde yetıskınlerde de goruluyormus perisan bir haldeyım

Back