Ektopik Gebelik,Dış Gebelik sonrası yeniden hamilelik YAŞAYAN ANNELER, UMUT OLUN :))

Canim merhaba. 2015 kasım da diş gebelik gecirmistim. Sağ tüpümü kaybettim. Sonra eylul 2016 da hag çektirdim diğer tüp normal devam et dedi dr um. Nitekim ekim 2016 da tekrar dis gebelik yaşadım bu sefer metotreksat ignesi ile sonlandirildi. Artık o noktadan sonra doğal yollarla deneyemezdik. 2017 mart ayında tup bebek tedavisine basladim. 4 embriyom oluştu 1 ı transfer edildi. Ama tutmadı. Çok uzulduk. Gectigimiz 24 temmuzda tekrar transfer oldum bu sefer 2 embriyo konuldu. Çok şükür hamileyim. Inşallah bu cuma da keselerini gorucem. Umarım sağlıklı bir gebelik olur. Yanı diyecegim su ki asla pes etmemek lazım. Ben de çok isyan ettim çok üzüldüm. Yumurtamiz sağlam spermimiz sağlam ama bebek rahme dusemeden tupe tutunuyor. Allah kimsenin başına vermesin. Dis gebelik çok zor com tehlikeli.

Kizlar hsg cektirdim bes ay önce. Tuplerim bogum bogum tespih gibiymis. Tup bebek onerdiler :/. Var mi boyle durum yasayan
Canim hidrosalpeks senin dediğin durumun adi. Öyle durumlarda tup bebek tedavisi başarısını sağlamak için tüpleri alıyorlar ki oradan rahme akan sıvı tutunmayı etkilemesin. Oyu araştır tek doktor a bağlı kalma

Rahim filminde açık görünüyor ama tüpler sıvı geçişi olmuştu yani.hidrosalpenkste açık görünür mu? Kesin olmaz diyemem ama dis gebelik riski yüksek dedi. 3 doktora gittim dedigin gibi canim. Sag olasin

Allah kucağına almayı nasip etsin inşallah canım Yok rabbim ne demiş o bakalım ne olacak bizim daha yeni beş altı ay doktor korunma verdi aydan aya da görünmek istiyorum çok korkuyorum tek tüpüm kaldı Allah bana da nasip eder inşallah

Kizlar merhaba bende 10 haziranda dis gebeligin tupu yirtmasi sonucu ic kanamadan acil ameliyata alindim sag tupum alindi acik aneliyat yapildi sezeryan gibi doktorum diger tupun ve yumurtaliklarin saglam oldugunu soyledi ilk basta 3 ay korunma vermisti esime oyle soylemis kontrolde 6 ay dedi bana 2. Kez patoloji sonucumu gostermeye gittigimde baska bir doktora denk geldim icin temizlenmis guzel dedi korunmayida ideal 6 ay ama isteyen ciftler icin 4 ay diyoruz 4. Aydan sonra birakabilirsin korunmayi dedi ayni zamanda polikistik over hastasiyim adetlerim duzensiz ve ameliyattan beri hic adet olmadim sikinti yapma normaldede duzensizmis zaten dedi hsg ye de gerek yok dedi sadece 1 2 kilo vermen yeterli olur dedi polikistikte kilo cok onemliymis ins rabbim bizede tekrardan saglikli bi gebelik nasip eder polikistik yuzunden hamile kalmakta zorluk yasaniyor 10 ay korunmasiz iliski sonrasinda hamile kalmistim ama dis gebelikle sonuclandi ins bu sefer uzun surmez bizde biran once cennet kokulu yavrularimizi kucaklarimiza aliriz

Mrb cnm siteyi gezerken grdum masalh olmus yavrun bnm merak ettgm rahim filmi cektrp mi kaldin gerek gormedinmi

Cnm mrb suan hamilesin gruorum saglicakla al kucagina insallah neler yaptin hsg cekildinmi gereklimi ne kadar surede gebe kaldn beni bilgilendirswn.

Cnm mrb suan hamilesin gruorum saglicakla al kucagina insallah neler yaptin hsg cekildinmi gereklimi ne kadar surede gebe kaldn beni bilgilendirswn.
Canim merhaba,rahim filmi cektirmistim evet filmde bana tuplerin sorunlu oldugu ama sonradan acildigi soylenmsti. Bog bogum denmisti. Rahim filminden sonra da 4 ay kalamadim en son gittigim doktor da tup bebek onerdi dış gebelik riskin yüksek olsa da dedi. Son kez bu ay klomen deneyelim demisti. Ve klomen + catlatma ignesiyle kendiliginden oldu şükür. Dış gebeligi sag tupte yasamistim bu tesadufen sol tarafta yumurta gelismis demisti doktor ona bagliyorum rahime ilerleyebilmesini. Ben de daha bebegimi gormedim ins saglikla ilerler

ınşallah canım sağlıkla sıhhatle kucağına al ınşallah bende rahım fılmı cektırmedımde kafam karışık duşük hcg li dış gebelıklerde cok gerek yok dıe okudum fazla hasar bırakmamıştr dıye boş yere radyasyon alıp ılaç yollatmak ıstemıorum vucuduma o yuzden sorum Rabbım kucağında ağlama seslerını duyursun ınşallah sana :)

İnsallah canim sana da kisa zamanda nasip etsin. Benim tüplerin ikisi de çocukluktan kalma sekli bozukmus canım. O yüzden iyi ki çektirdim en azından acılmis oldu sekli hala bozuk olsa da. Bu arada çektirmeden de denedik biz 5 ay olmamıştı sonradan cektirdim.

Merhabalar, Bana Bhcg değerimin 1350 den 2200'e yükselmesi, kahverengi akıntıyı takip eden kırmızı kanama ve kesenin rahim içinde görülmemesiyle dış gebelik teshisi kondu. Kesenin sol tüpe yerleştiği ve 13 mm olduğu tespit edilince de hastaneye yatırıldım. Rahim duvarım kanamam olduğu için 4mm ye kadar incelmişti fakat prosedür gereği dış gebelikten yatırılan tüm hastalara iğneyi vurmadan önce kürtaj uygulandığı için kürtaj oldum. (aslında amaç vucutta hamilelikle kalınlaşan rahimi incelterek bhcgyi düşürmekmiş)
Bhcg değerim 2400 civarındayken Metotreksat 1. dozu 70 ml olarak uygulandı. 4. gün bhcg değerim 2150 ye düştü fakat düşüş %15'in altında olduğu için çok dikkate alınmadı. Doktorlarım, ilk 4 gün artış bile olabiliyor bu sebeple 7. günü esas alacağız dedi.
7. günü göremeden sol kasığımda,belimde ve sol bacağımda dayanılmaz bir ağrı başladı, Pazar günü olması sebebiyle uzman doktora ulaşmak zaman aldı ardından ultrasonla bakılmasına rağmen sol tüpün rüptüre olmadığı vurulan iğnenin yan etkisi olabileceği söylenerek damardan AĞRI KESİCİ verildi. Ertesi sabah ağrı kesicinin etkisi geçtiğinde ağrılarım tekrar artınca,uzmanlardan oluşan heyet ayrıntılı ultrasonla baktığında sol tüpün rüptüre olduğu ve iç kanamanın başladığı söylenerek acil ameliyata alındım ve sol tüpüm alındı.
Metotreksat 1 doz vurulduğum için 3 ay korunmam gerektiği, adetimin düzene girmesi açısından da önemli olduğu söylendi. Ameliyat sonrası adet düzensizliği yaşamadım, 3 ayın sonunda korunmayı bırakmadan önce de tekrar doktora gidip her tür kan tahlili yaptırdım, aynı zamanda hipotiroidi hastası olduğum için ve sonuçlarda TSH yüksek çıktığı için hamile kalmamın zorlaşacağı söylendi, özetle sürekli çeşitli branşlardaki çeşitli doktorlar hamile kalmamın zor olduğunu zaten sağlıklı bir çocuğumun olduğunu allahın ona uzun ömürler vermesini temenni ederek moral vermeye ? çalıştılar,sağolsunlar.
Fakat korunmayı bıraktığımız ay çok da umutsuzken hamile kaldım,başta dış gebelik olmasından çok korktum,doktorlar da ameliyat geçiren hastaların riskinin normal gebelere göre 10 kat yüksek olduğunu vurgulayarak iyice telaşa sevk ettiler,sağolsunlar..Ama nihayetinde keseyi rahim de gördük, haftaya da kalp atışı için kontrole gideceğiz. Tabi bu arada doktorlar yine de adet tarihime göre kesenin biraz küçük olduğunu belirtmeden de edemediler....
Demem o ki her bilgi doğru değil, dış gebelik geçirildi,ameliyatla tüpünüz alındı diye yıllarca sorun yaşayacağınızı düşünüp içinizi karartmayın, herşeyin bir zamanı var içinizi ferah tutun, hemen de hamile kalınabiliyor,hayatın sen bakarken soyunamıyorum deme şekli oldu bu hamilelik bana, umarım sağlıklı bir gebelik olur ve sağlıkla kavuşurum. Hastanede yattığım 10 günlük süreçte gördüğüm çeşitli vakalardan da anladığım; bebek düşerse de bunun %90 nedeni bebekteki anomali olduğu ve sağlıksız olduğu için düştüğüydü...Herşeyde vardır bir hayır :))

Rabbim evladinizi saglikla kucaginiza almayi nasip etsin ins darisi benim ve tum isteyenlerin basina Allahım kimseyi evlat hasretiyle sınamasın

Herkese merhaba benim tekrarlayan dusuklerim var ortalama 6. Haftada bi problem cikiyor. 3. Gebeligim ocak ayinda sonlandi bikac doktor dis gebelik dedi ama kurtajla kurtuldum dis gebelik degilmis kese gelisememis 28 agustosta 4. Kez hamile oldugumu ogrendim adeti. Biyeli 5 gun olmustu asilama yaptirmistim ama 13 agustosta doktor asilamamin tutmadigini soylemisti hamileligi ogrendigim ilk gunden beri kahverengi kanamam vardi bu da dusucek dedim doktor 10 gun sonra kontrole gel dedi onu dinlemedim ve 3 gun sonra kan tahlili yaptirdim deger yavas artmisti pazartesi gittigimde deger baya dusmustu kanama rengi kirmiziya dondu ve dusuk sancilarimda basladi sali gunu gittigimde deger birden anormal firlamis ve bebegin kesesi kalbi olusmus 5 hafta 6 gunluktu doktor beni acil ameliyata aldi ameliyatta tup catlamis ve ic kanamam baslamis doktor dol tupumu de aldi annelik konusunda tekrarlayan dusuklerim yuzunden umutsuzum simdi daha cok umutsuz olmam gerekiyor ama benim Allahim var bigun onun izniyle insallah anne olucam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…