• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

EKT hakkında bilgi verir misiniz?

Yahyusatiss

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2018
12
3
1
26
Hanımlar cuma günü anneme ekt tedavisi uygulanacak. Daha önce yaptıranız veya yakınınızdan yaptıran duydunuz mu ? Bilgi verir misiniz

Teşhis ne? Çok zor bir süreç Allah yardımcınız olsun. Ama faydası olacaktır.

Hanımlar cuma günü anneme ekt tedavisi uygulanacak. Daha önce yaptıranız veya yakınınızdan yaptıran duydunuz mu ? Bilgi verir misiniz

Staj yaptığım yerde EKT uygulaması çok yapılırdı. Çoğunlukla şizofreni için uygulansa da gerektiren diğer psikolojik bozukluklar için de uygulanabiliyor. Genelde ilaç tedavisi fayda etmediğinde uygulanıyor. Diğer bozukluklar için tam bilmiyorum ancak şizofreni ve manik dönemde olan hastalar için daha iyiye gittiklerini gördüm açıkçası. Zarar verici değildir, uygulanırken hasta acı hissetmez. Yan etkileri genelde hafif baş ağrısı oluyor, bazen kısa süreli hafıza kaybı olabiliyor. Ama dediğim gibi düzgün bir şekilde, emin ellerde uygulanırsa etkisi vardır; en azından ben toparlanmış hastalar gördüm EKT sonrası. Annenize acil şifalar dilerim.

doktor önermesi sonucunda bipolar tedavisi için bir yakınım aldı. Anneninizin hastalığı hakkında bir bilgim yok. Fakat bipolar olması sebebiyle kendisini tutamayıp, olağan dışı hareketleri vardı. Bu sebeple de aldığı EKT sonrasında bir süreliğine düzeldi. Ama bipolar ataklar halinde olması sebebiyle bir sonraki atağında aynı hareketleri devam etti.
EKT aldıktan sonra annesini gördüğü zaman bile hatırlamıyordu, unutkanlık çok fazlaydı. Tabii ki bu unutkanlık geçici bir süreliğinedir.

Back