Şimdi çoğunuzun bildiği bir çorbayı kendime uyarlayarak yapacağım. Hem daha lezzetli oluyor bu şekilde. Sizde benim gibi tutmaca yeşil mercimek yakıştırmıyorsanız tamda sizlik bir lezzet
Bakınız çorba yapmaya karar verince ben;
Ekşili köfteli tutmaç çorbası malzemeleri;
Hamuru için;
1 sb un.
1 yumurta beyazı
Tuz
Su
Köftesi için;
100 gr kıyma
1 çk köftelik bulgur
Karabiber
Tuz
Yoğurtlu terbiyesi için;
4 yk yoğurt
1 yumurta sarısı
1 çk un
Birkaç damla limon
Öncelikle hamur malzemelerini bir kaba alıp yoğurup 10 dakika dinlendiriyoruz.
Dinlenen hamurumuzu 1 i daha küçük olmak üzere 2 parçaya ayırıyoruz.
Büyük olan hamurumuzu açıyoruz. Açtığımız yufkanın üzerine un serpip oklavaya sarıp kesiyoruz. Kestiğinizde hamuru bir kez daha ortadan kesip ince ince doğruyoruz.
Küçük hamurumuzu biraz kalın açarak ince-uzun kesip küp küp doğruyoruz.
Köfte malzemelerimizi bir kaba alıp karıştırıp minik minik köfteler yapıyoruz(ben koftelerimi en başta yapıp dinlendirmiştim.)
enceremize 1.5 lt su koyup kaynatiyoruz. Kaynayan suyumuzu ince ince doğradığımız hamurları atıp 1 dakika kaynattıktan hemen sonra kofteleride ekleyip hamur ve köftenin pişmesini bekliyoruz.
Ayrı küçük tavamıza yağ ekleyerek küp küp doğradığımız hamurumuzu kızartıyoruz. Kızaran hamurlarımızı tenceremize döküyoruz.
Yoğurt, un, yumurta sarısı ve birkaç damla limonu bir kabın içinde iyice çarpıyoruz. Çorbanın suyundan 2 kepçe alıp terbiyemiz kesilmesin diye karıştırıp terbiyemizi çorbamıza ekliyoruz.
Not; çorbayı karıştırmayı bırakmayın yoksa kesiliyor çorbamız.
Ve çorbamız hazır afiyet olsun
Bakınız çorba yapmaya karar verince ben;
Ekşili köfteli tutmaç çorbası malzemeleri;
Hamuru için;
1 sb un.
1 yumurta beyazı
Tuz
Su
Köftesi için;
100 gr kıyma
1 çk köftelik bulgur
Karabiber
Tuz
Yoğurtlu terbiyesi için;
4 yk yoğurt
1 yumurta sarısı
1 çk un
Birkaç damla limon
Öncelikle hamur malzemelerini bir kaba alıp yoğurup 10 dakika dinlendiriyoruz.
Dinlenen hamurumuzu 1 i daha küçük olmak üzere 2 parçaya ayırıyoruz.
Büyük olan hamurumuzu açıyoruz. Açtığımız yufkanın üzerine un serpip oklavaya sarıp kesiyoruz. Kestiğinizde hamuru bir kez daha ortadan kesip ince ince doğruyoruz.
Küçük hamurumuzu biraz kalın açarak ince-uzun kesip küp küp doğruyoruz.
Köfte malzemelerimizi bir kaba alıp karıştırıp minik minik köfteler yapıyoruz(ben koftelerimi en başta yapıp dinlendirmiştim.)
enceremize 1.5 lt su koyup kaynatiyoruz. Kaynayan suyumuzu ince ince doğradığımız hamurları atıp 1 dakika kaynattıktan hemen sonra kofteleride ekleyip hamur ve köftenin pişmesini bekliyoruz.
Ayrı küçük tavamıza yağ ekleyerek küp küp doğradığımız hamurumuzu kızartıyoruz. Kızaran hamurlarımızı tenceremize döküyoruz.
Yoğurt, un, yumurta sarısı ve birkaç damla limonu bir kabın içinde iyice çarpıyoruz. Çorbanın suyundan 2 kepçe alıp terbiyemiz kesilmesin diye karıştırıp terbiyemizi çorbamıza ekliyoruz.
Not; çorbayı karıştırmayı bırakmayın yoksa kesiliyor çorbamız.
Ve çorbamız hazır afiyet olsun