Ekran sorunu

Tabi çoğu zamanımız evde geçiyor insan biraz da sevdiği programlar izlemek ister, ama arkadaşın da dediği gibi tepkisiz kalmak , ağlasa da olmayacağını bilmek, aslında beni asıl düşündüren ısrarla ağlayarak bugün bize yaptirabildiklerini yarın yetişkin olduklarında kime yaptirabilecekler? Görmezden gelmek en iyisi sanırım davranışı söndürmek icin

Yanlış anlaşılmadığıma çok memnun oldum Masallah prensese,saglıklı,uzun bi ömür diliyorum,bizdede ilk torun ailemin,annem sürekli uyarır beni oğlumun yanında,bnm düzenimi,yetiştirme tarzımı begenmez,babam göğe çık dede dese oğlum merdiven dayar,ama olan bizlere,anne babaya oluyor,özelliklede annelere,inanırmısınız dogum yaptım işimi bıraktım 7 yıl oldu bn kndm yetiştireceğim diye sırf,evde olmama rağmen yinede şımartıldı,ama uzun zamandır aglama krizlerine karşı sessiz ve sabırlı kalmaya çalışıyorum,evde tmm etkisini gördüm,sadece gittiğimiz yerde telefon istiyor,onu asamadık bi inanın cocuk yetiştirken bizleri parmagında oynatacaklarının bi ihtimal oldugunu düşünürdüm hep,gercekler tokat gibi vurdu yüzüme
[/QUOTE]
Özelde mi calisiyordunuz işi bıraktıktan sonra neler yasadiniz, benim de ikinci çocuğum doğdu ve sanırım ücretsiz izin sonrası bir daha calismayacagim
Aman o sürpriz yumurtalar yok mu resmen kumar gibi birşey çocuk için araba ister çıkmaz büyük bir hayal kırıklığı ve hircinlikla yenisini yenisini derken bitmezz

H hazirangelini Özelde mi calisiyordunuz işi bıraktıktan sonra neler yasadiniz maddi manevi, benim de ikinci çocuğum doğdu ve sanırım ücretsiz izin sonrası bir daha calismayacagim

açık hava ve parka çokların. Kış gelince zaten kapanacağız. Birlikte oynayabileceğiniz puzzle aktiviteleri var, onları yapabilirsiniz. Koşsun oynasın zıplasın. Ekran istemeyen çocuk yoktur. Bu isteği eğitilmiş çocuk vardır

H hazirangelini Özelde mi calisiyordunuz işi bıraktıktan sonra neler yasadiniz maddi manevi, benim de ikinci çocuğum doğdu ve sanırım ücretsiz izin sonrası bir daha calismayacagim
Evet,özel bi muayhanede,hekim asistanlığı yapıyordum,evlenmeden önce baslamıstım,evlenince de,hamilelik dönemimdede çalıştım,aslında Allah biliyor,bi yanım 2 ay doğum sonrası iznimden sonra işbası yapmaktı ama ilk olarak oğlum hiç biberon/emzik almadı,yani sütümü sagıp işe gitme düşüncesindeydim hamikeyken,oğlum illaki anne göğsünden emmede ısrarcı çıktı,6 ay ücretsiz izin talep ettim patronumdan,oda şimdi anne göğsünü bırakmayan 6nay sonrada bırakamaz diyip Allah razı olsun tazminatımı verip,işten cıkardı beni bolelikle 8 ay boyunca işsizlik maasıda almıs oldum Ve aslında içimden gercekten gecenin oğlumu kendi yetiştirme isteği oldugunu da gün yüzüne cıkarmıs okdum bi yerde,sadece evimiz kira,tek maas gecim kaygısından korkuyordum,ama şükür ki boke olmadı,manevi acıdan çöktüğümü hissettim zaman zaman... işteyken bu kdr yorulmazdım,maddi olarak da aldıgım işsizlik maası fayda sagladı bize... Gercekten bebek,nasibiyle gelirmiş,esimin işleri acıldı..Zorlandıgımız yerlerde oldu ama düşündüğüm kadar zor olmadı,ben biraz temkinliyimdir her konuda,mesela sigara içiyordum hamile kaldıgımı öğrendiğim gün,sigarayı bıraktım,ama hergün sigara alıyormus gibi parayı kenara koydum,aldıgım tazminat,dogum parası ve kendi capımda birikimim aldıgım işssizlik maası beni manevi olarak rahatlattı,evet hazıra dag dayanmaz ama inanırmısınız bilmem ama biz maasım hariç o paralara hiç dokunmadık,oğlum 3 yaslarındayken de ev aldık peşinatımızın üzerine kredi cekerek... sizin ve esinizin iş durumunuzu bilemiyorum ama ara ara iş hayatımı özlesemde,yarım bıraktıgım okuluma geri doneyimmi düşüncesi aklıma düşsede iyiki işi bırakmısım diyorum..

Ekranı faydalı bir araca çevirmeye niyetliyim.
Aynı durum bizde de mevcut, dozu giderek artıyor.
Konsol oyunu alacağım, çocuklarla beraber, tenis, dans vb şeyler yapacağım.
En azından ekrana maruz kaldıklarında bedensel bir aktiviteleri olur ve önemli olan gözle izlemekten ziyade motor becerilerine hitap eder.
Korona çocuklu aileleri mahvetti.
Hepimizin düzeni alt üst oldu, emin olun.

Patronunuzun işten çıkarması da isabet olmuş, ne güzel birikimle yapmışsınız gelen gerçekten nasibiyle geliyor , àslinda harcama kontrolü de sağlıyoruz belki çocuk olunca ben kamudaym , özelde olsam dj düşünmezdim gibi geliyor, ama işte şimdi surekli gitgelliyim bakalm hayırlısı

Bu da bircozum olabilir ben dışarı çıkarmaya başladım faydası oldu gibi en azından sinirle ağlamaları azaldı gibi , şimdi eve salıncak almayı dusunuyorm

Evet,Allah razı olsun kendisinden,bu konuda bana çok büyük bir iyilik etti ben hamileyken,özellikle ikinci çocugunu dünyaya getirmiş annelerle konustum,sebebi ise ilk çocukta insanda çok büyük bir heves oluyor,gerekli gereksiz herseyi alası geliyor insanın en azından ilk zamanlarda bnde öyleydi,konustugum kişilerden aslında alıpta rafa kaldıracagım o kdr cok sey oldugunu öğrendimki.. Dolayısıyla sizinde dediğiniz gibi kontrollü harcama durumuna gecmiş oldum daha oğlum doğmadan,birde benim cocuklugumdan beri ailemin alıstırdıgı kumbara alıskanlıgım vardır,esimlede nişanlıyken bi kumbara almıstık,bütün bozuk paraları biriktiririz,evleneli 10 yıl olucak o kumbara hala dolar,bi eksiğimizi tamamlar,şimdiden bunada baslayın bnce,inanın çok güzel para birikiyo

Kararsızlıgınızıda anlıyorum en azından ücretsiz izin hakkınızda kendinizi dinler,saglıklı bi karar verirsiniz bundan eminim ❤

Kumbara aliskanliginiz ne güzel, bizim de var ama öyle yoğun birikmiyor bazı şeylerden vazgecerken bazı şeylere de katlanmak gerekiyor konfor alanını terketmek belki, umarım ben de evimde kendim buyutebilirm çocuklarımı

Kesinlikle önlemini almalısın benim yegnim 4 yaşına basicak ekim 11 de hala konuşamıyor anne baba dede nene birde kız kardeşinin ısmini cümle kuramıyor cisi gelince söylemiyor altına yapıyor o yüzden çok dikkat etmelisin eko si çekildi hiç bir sorun yok şuan özel bir okulda özel eğitim alıyor abimler çok üzülüyor duruma çünkü yaşıtları dışarı tek başına çıkabiliyor kaybolsa ısmini bilmiyor cocuk

Üzüldüm yigeniniz için neden bu duruma geldi küçük yastai maruz kaldı ekrana , biz 2 yaşına kadar hiç izlwtmemistik

Evet,aslında sizdede birikir,yeterki istekli ve ısrarcı olun. İnşallah dediğiniz gibi olur,evinizde kendiniz büyütürsünüz çocuklarınızı

Üzüldüm yigeniniz için neden bu duruma geldi küçük yastai maruz kaldı ekrana , biz 2 yaşına kadar hiç izlwtmemistik
Işte bizde sussun diye hep tv karşısına koyduk evde çocukta yoktu ilgilensin bende o 1 yaşına girince evlendim ilgisizde kaldı biraz açıkçası anneside o.esnada hamile
Canım bizde cocuk yokdu önün dışında hep tv karşısına koyduk susssun diye derken büyüdükçe tiryakisi oldu çizgi filmlerin reklamlarin anneside yegnim 8 aylikken hamile kaldı düşük yaptı derken ihmal ettiler bende yegnim 9 aylikken evlendim yani düğünüm oldu ilgilenende olmayınca hayat bu şekilde ders verdi bize şuan çok şükür gelişme var denileni yapmazdı şimdi yapıyor bir kaç kelime daha öğrendi söylüyor ama ister istemez yaşıtlarına bakınca üzülüyoruz ya abim çok üzülüyor çocukların olduğu ortama çıkarırlar hergün 2 saat parkta çocuklar la oynatırlar inşallah Allah herkese şifa versin yeğenimde içinde

benimki 3.5 yaşında sadece yemek sırasında açıyoruz çizgi film ya da eğitici ingilizce video, o da uzun sürüyor. yemek bitince kapatıyoruz

benimki 3.5 yaşında sadece yemek sırasında açıyoruz çizgi film ya da eğitici ingilizce video, o da uzun sürüyor. yemek bitince kapatıyoruz
Aslında uzmamlar bunun da çok zararlı olduğunu söylüyor çocuk ne yediğini bilmediğimden damak tadı oluşmuyor başka türlü yemiyor diye, biz hep kitap okurduk o yaşlarda iken önüne kitabı acardik ona okurduk sonra o da ezberlemisti hatta hikayeleri

ilk 2 yıl ekranla tanıştırmadık, kızımın gelişimi çok gerideydi fiziksel olarak, 2,5 yaş civarı bu yöntemle çorba ve yoğurt yedirebilmeye başladık, mecbur kaldık yesin diye. yine olsa gelişmese bile ilk 2 yaş izletmem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…