Ekonomik özgürlük palavrası

Çok güzel bir yazı olmuş. Söylemek istediğim çoğu şey söylenmiş.

Çocuklar mutlu mu gerçekten?
Eminseniz bir şey diyemem.
Çocuklar en geç 18 yaşında okumak için evden ayrılıyor.
Ondan sonra başbaşa kaldığınızda içinizi pişmanlık kaplamayacak mı acaba?
Yani onlara ikimizde yansıtmıyoruz çok mutlular çok şükür zaten dışardan mükemmel aile profili çiziyoruz. Ben ayrılmayi istemiyor en başında sevdiğim adama tekrar dönüşmesini istiyorum zaten 5 6 aydır böyle belki onunda kendi içinde sorunları vardır diye akışına bıraktım durumu. İnsallaİ düzelir inan severek elini uzunca süre tutunca acaip merhamet duyuyorsun ve kendi emeklerine kıyamıyorsun

Eğer şiddet, aşağılama, küfür, aldatma yoksa umut vardır.
Bunlar varsa o evliliğin sürmesi önce kadına zarar veriyor.

Konu sahibi ağzına sağlık söylediğin her şeye katılıyorum.
Bazen üyeliğimi sileyim girmeyeyim bu siteye diyorum o derece sinirlerim bozuluyor.
Bazen ironiye dalgaya vuruyorum akıl mantık dışı şeyler yazılıyor çünkü.
Daha bugün okudum kocası tarafından inanılmaz hakaretlere uğrayan bir kadını hala yok çocuk istiyorduk da bilmem ne yazıyor.
Hani ben bu heriften nasıl kurtulurum diye de yazmiyor içler acısı gerçekten.

Bence biz toplum olarak bazı şeyleri aştık hele ki büyük şehirlerde asildi bu boşanma muhabbetleri artık.
Tamamen kadının özgüven düşüklüğü koca buldumcuklugu yenilgiyi kabul etmemesi(boşanma yenilgi gibi goruluyor çünkü) en acısıda karşısındaki öküzü halen sevebiliyor olması.
Aldığı eğitimin sadece kağıt üzerinde kalması.(Mühendis bir üye vardı burada çapsız kocasının pisliğini ceken)
Sebepler bunlar gibi geliyor bana.

Gerçekten bazen çoğu konuyu okumuyorum bile o derece sinirim bozuluyor hemcinslerimin haline.

Bazen görme okuma diyorum.
Onlar hayatından memnun diyorum.
Ama dayanamıyorum.

Bayram öncesi açtığınız konuyu okudum.
2 yıl önce de aynıymış eşiniz.
Ailesi konusunda hırçın. Siz iş güç sahibi ama hizmetçilikten terfi edememişsiniz.
Eşinize ve kendinize kızmak yerine eltiye çemkiriyorsunuz.
Meselenin özünü görmek istemiyorsunuz çünkü boşanmak korkutuyor.
Çocuklar bariz bahaneniz.
Çalışan kadınsınız ama söz hakkınız yok, tatil hakkınız yok, hayır deme hakkınız yok. Üstüne şiddet gördünüz.

Sabrınızın ödülü şiddet olmuş. Emin olun devamı gelecek.

Asıl sorun özgüven eksikliği kariyerin olsun,çok iyi bir işin olsun,çok iyi para kazan özgüvenin yoksa o kapıyı çarpıp çıkamazsın.Kadınlarımızın en büyük eksiği özgüvensiz ve baskı altında yetiştirilmeleri kabuğunu kırabilen de var tabi ama genelde düşünce sinek kadar kocam olsun başımda bulunsun.Şimdi böyle düşünüp böyle yaşamış kadının yetiştirdiği kız çocuğu kendinden farklı mı olacak?Belki ama sanmam

Kadinlari bu hallere getiren birkac sebep var, bunlarin basinda da ekonomik ozgurluk, ozguven eksikligi, elalem ne dercilik geliyor bence. Kendi kendime dusundum, erkekleri de biz yetistirmiyor muyuz diye, sonra tekrar dusundum neden biz yetistiriyoruz, ben annesiysem o da babasi degil mi?
Cevremde aile ekonomisine katkida bulunmasi yetmiyormus gibi evin/cocugun da butun yukunu ustlenen, buna karsilik yine de asagilanan, hor gorulen kadinlari izleyerek buyudum, evlilikten o kadar sogumustum ki anlatamam. Ya dusunun babam taze ekmegi yiyordu, biz bayat olani. Cok sukur esim boyle bir insan cikmadi ama mesela cocugun bezini degistirmek istememisti, niye hep ben yapiyorum, sende babasisin dedim, hakli buldu beni, sonralari hep degistirdi. Benim de bilincaltima o kadar islemiski, zaman zaman su yuzune cikiyor, eve gidince bir bakiyorum esim bulasiklari yikamis, ilk zamanlar bir tesekkur ediyorum sormayin, zahmet ettin ellerine saglik falan, dediki ne tesekkur ediyorsun ben de bu evde yasiyorum, bir aydinlanma yasadim. Karsilikli anlassak dengeyi tuttursak ne guzel olur, ana mutlu baba mutlu, cocuk mutlu olmaz mi.

çünkü ekonomik özgürlük, diploma, mal mülk vs bunların hepsi araç.

asıl çocuk yetiştirirken amacımız farklı olmalı, bence burada anne babalar sınıfta kalıyor.

çocuğuna çalış mesleğini eline al diyen bilinçli anne bile önceliğini yanlış seçmiştir bana göre.

bence en önemli şey insanın kendini ifade edebilmesidir, bunun yolu da çevresini ve kendini iyi gözlemlemesinden ve kendi isteklerini anlayıp haklarını bilip, sonra da talep etmesinden oluşur.

ben çocuklarıma okula gönderirken evet iyi birer meslek sahibi olsunlar da isterim, ama önceliğim o değildir. Önceliğim farkındalığı yüksek olan bir yetişkin olması ve kendi hak ve isteklerini bilip hayatını ona göre düzenlemesini öğrenmesi.

Velhasılı, tek başına temizlik işçisi olarak çalışıp 3 çocuk okutanı da gördük, doktor olup çoluk çocuk bile yokken şiddet görmesine rağmen ay kapıya çarpmışım başımı diyeni de gördük.

Ozur dilerim ama cocuklar bunu hissetmiyolar mi? Annenin eziklendigi bi ailede cocuklar nasil mutlu olur? Cocuklar heleki erkek cocuk ise ilerde karilarina ayni sekil davranmazlar mi?

Ozur dilerim ama cocuklar bunu hissetmiyolar mi? Annenin eziklendigi bi ailede cocuklar nasil mutlu olur? Cocuklar heleki erkek cocuk ise ilerde karilarina ayni sekil davranmazlar mi?
Çocuklar dile getiremiyor ya mutlular diye avunuyor.

Çocuklar dile getiremiyor ya mutlular diye avunuyor.
Canim ben inanmiyorum cocuklarin mutlu olduguna. Bu arkadas kendini cocuklara feda ettigini dusunsun iyi birsey yapmis gibi anlatsin, aslinda feda ettigi birileri varsa o da kendisi ve cocuklaridir.

Yapmaciklik egreti olur cocuklarin hisleri gucludur. Sarilan anne babayi gorurler birbirine askla bakan anne babayida gorurler. Bizler rol modeliyiz cocuklara. Olmuyosa anne olmakla kadin olmaktan insan olmaktan cikmiyoruz. Olmuyosa olmuyodur

Sonra o çocuklarda sevmedikleri adamları kadınları bulup mutsuzluk döngüsünü devam ettiriyorlar..

Kesinlikle katılıyorum.
Ben eşimle tartışsam çocuklar hemen geriliyor, aramıza girip sarılıyorlar.

Anlamasalar yapmazlar.

Sonra o çocuklarda sevmedikleri adamları kadınları bulup mutsuzluk döngüsünü devam ettiriyorlar..
Aynen.. bu isler ole zorki.. icine girmeden bilinmezmis. Evlilik sans isidir nasip isidir. Kaderinde gulmek yoksa 40 koca degistirsende bazen ayni cileyi cekersin

Kesinlikle katılıyorum.
Ben eşimle tartışsam çocuklar hemen geriliyor, aramıza girip sarılıyorlar.

Anlamasalar yapmazlar.
Evet cok iyi anliyolar hemde. Keske yanlarinda tartisma olnasa ama.. ev hali insanlik hali bazen oluyo

Ekonomik özgürlüğü olan ve eğitim almış kadınlar neden kendilerini bu duruma düşürüyorlar sorusu..
Sanırım aşkın ve sevginin gereksiz büyütülmesi.
"Aşk her şeyi affeder", "bir daha kimseyi sevemem", "bir daha kimse beni böyle sevmez" kafası.
Şarkılarda imkansız aşk acıları, dizilerde filmlerde zorba heriflerle yaşanan büyük(!) aşklar.
İnsanların duygu dünyası böyle böyle eğitiliyor.

sebepler;
anne olma arzusu
yalnız kalma korkusu
**türkiyede yalnız kadın olmanın zorluğu(adana gibi büyük şehirde çalışmakta olduğum büyük bir hastanede, saygısızlık yapan bir erkek çalışana haddini bildirmek istediğimde bana şu söylenmişti;"senin kocan,abin,baban yok ne uğraşıyorsun"
Bir psikopat/sosyopatla evli olsam ben yine de dayanamaz boşanırdım ama tedirginlik duyanlara da çok görmüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…