Ekonomik özgürlük palavrası

Kesinlikle katılıyorum.
Ben eşimle tartışsam çocuklar hemen geriliyor, aramıza girip sarılıyorlar.

Anlamasalar yapmazlar.

Gecen aksam esimle hararetli hararetli konusuyorduk , kesinlikle tartismiyorduk , dedikodu yapiyorduk
Benim 19 aylik bidik geldi , ellerini kizar gibi havaya kaldirip bize bagrinmaya basladi
Esimle dumur olduk , resmen bagirdi kizdi soylendi azarladi , aldim kucagima optum , biz gulunce o da gulmeye basladi
Bir cocugun yasi kac olursa olsun evdeki gerginligi hissetmemesi ve bundan etkilenmemesi mumkun diil

Haha profil fotoğrafı süper

Biz kadın milleti bir çok konuda yenilgiyi kabul edemiyoruz.Hep bir yarış var içimizde.Aldatılırız diğer kadına meydanı bırakmayalım diye boşanmayız.Dayak yeriz aman komşular duymasın diye sessiz kalırız..Sanırım yanlış seçim yaptığımızı bu eş olmamış demeyi yediremiyoruz kendimize.Savaş meydanından yenik ayrılmak gibi geliyor bu bize..

Kadın olmanın suç olduğu,
kadın olduğun için yaşamanın nefes almanın israf sayıldığı,
kişiliğinin karakterinin göz ardı edildiği, hayallerin, hedeflerinin yok sayıldığı,
herhangi bir konuda hiç bir fikri olmaması beklenen,
ağzından çıkan söz dinlenmeyen,
insan yerine konulmayan,
sürekli bir "hiç" gibi davranılan kadınların hayatını: kadın olduğunu unutup kendi kendi kanından olan ve olmayan her kadına böyle davranılmasını "erkek yavrucuklarına" aşılayan kadınlarımız olmaya devam ettikçe bu düzen değişmez.

Eskiden maddiyat derdik ama öyle değil katılıyorum. İşte yukarıda saydığım şeyleri bugün bu konuda anlatılan kadınlar yaşatmaya devam edecek maalesef.
Bu kişilerin yetiştirdiği kızlar "demekki normali bu ben böyle olmalıyım" ,
erkekler ise "evlendiğim kadın böyle olmalı" diyecek.

Bu kişiler kaybedilmişler. Kendilerine hayırları yok ki topluma, gelecek nesile olsun...

Bugün anne-babanız yarın eşiniz ve ailesi itaat et, hizmetçi ol, ot gibi yaşa sadece benim için diyecek.
Kendinize yazık etmeyin.

Çocuk çok düşkün ondan diyenlerin büyük kısmı palavra.
Hiç bir çocuk sürekli kavga, şiddet ve huzursuzluk içerisinde yaşamak istemiyor.
Kendinizi kandırmayın. "Kocamsız yapamam" diyin yürekli olun bari.

Mesele cesaret..kadinlar bosanmaya cesaret edemiyorlar bosandiktan sonra pisman olmaktan korkuyorlar..cocuk varsa ona haksizlik yaomaktan korkuyorlar..ne kadar ekonomik ozgurlugu olursa olsun o cesaret olmayinca oturup kaliyorlar..
Birde cevresel faktor var tabi bosanmis kadin tehlikeli gozukuyor diger kadinlar tarafindan..teyzem 15 yil dul kaldi kuzenleriyle rahat konusamiyordu bile cunku esleri kiskaniyormus hoslanmiyorlarmis..kadin olmak zor bu ulkede..

Cevre , aile ne der? korkusu,
Mevcut duzeni bozma ve yeni bir duzen kurma korkusu ,
Erkeksiz bir hayat düsünememe ve erkekleri hayatin merkezine koyma güdüsü......

Bunlar biraraya gelince ekonomik ozgurluk olsa bile mutsuz olan kadinlar bosanmak istemeyip herseyi sineye cekiyorlar.

Tercihlerimiz hayatimizi belirler.o

Ekonomik özgürlük demişken, bu ara cimri sözlü/nişanlı/eş konuları çokça açıldı.
Bir kesim kadın, işi elinde olsa bile erkeği yolunacak kaz görüyor. Erkekler de bundan korkup aslında öyle olmayan kadınlara haksızlık ediyor. Bu da konunun başka bir tarafı.

Nasıl kurtardınız kendinizi?

Nasıl mı? Çok acı bir şekilde. Tekme tokat dayak yedim. Bir erkekle dövüşür gibi yumruklar. Mayısta oldu bu daha birkaç ay önce. O yumruklar beni kendime getirdi biliyor musun?? Şimdi diyeceksin ki manyak mısın? Hayır kurtulmam için bu gerekiyormuş. Uzaklaştırması var mahkemeliğiz. Ceza davası dahil 3 ayrı dava açtım. Kendimi özgür hissediyorum artık

Çok kötü.
Ben her zaman en kötü yan etkinin alışmak olduğuna inanırım.

Önce aptalla başlar. Salak, gerizekalı, or...pu diye devam eder en ağır küfürlerle. Hepsini duyarsın da tepkin artık cılızdır.

Şiddet önce ufak bir itmeyle başlar, sonra bir tokat, derken yerlerde sürüklenirsin ve ölümden dönene kadar her şiddet affedilir; çünkü alışılmıştır.

Yuva yıkılmıştır ama kadın devam ediyor zanneder. Pembe panjurla başlayan evlilik yıkık dökük bir viranedir ama benliğini yitiren kadın, kör olmuştur artık, gerçeklerae kapalıdır bilinci.
Çünkü kendi özbenliğini yitirmiştir.

İşte bu vb sebeplerden "ilk"ler önemlidir. İlk tepki hayatın ne yönde ilerleyeceğine karar verme aşamasıdır. O ilk tepkiyle ya kazanırsınız ya da kaybedersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…