Merhaba 3 yillik evliyim. Simdiye kadar kiradayiz 750 tl kira oduyoruz oturdugumuz ev kutu gibi. Artik burdan cikmak istiyoruz cikmisken bir daha kiraya gitmeyelim kendi evimiz olsun dedik. Arabamiz var yaklasik 80 bin tutarinda. Bunun disinda 5 kurus paramiz yok.
Ben de esimde memur bir bebegimiz var ikinci de kismet olursa 6 ay sonra dogacak.
Ilk etapta uygun bir ev bakalim dedik ama 140-150 bin tl olan evler hep cok cok eski evler. Iyi bir ev olsun deyince 200 00 den basliyor. Esim 210 bin tl bir ev buldu. Oyle aman aman bir ev degil ama guzel bende begendim. Hep hayalim yuksek olsun onu acik bir ev olsu istedigim gibi...
Bu durumda tapu tasinma falan derken bizim 140 bin lredi cekemmiz gerekiyor.
Ikimiz calissak ayda 3,5 oderdik ama ben 1 yil sonra ucretsiz izne ayrilacagim (1 yilligina) ve esim en fazla 2 bin odeyebilirim diyor. Bu durumda 10 yila yaymamiz gerekiyor ve 80-90 bin faizi olacak. Yani aldigimiz ev bize 300 bine gelecek.
Bu durumda evi almamiz mantikli mi yoksa bir kac yil daha kirada kalip para mi biriktirmeli?
Gercekten tecrubeli ve bilgili hanimlarin yardimina ihtiyacim var. Evi begendim ama bu kadar faiz odemeye deger mi bilemiyorum :-/