Ekim ayında kırmızı kart görüp kasım ayını umutla bekleyenler buradan birlikte devam

slm kızlar daha adet olmadım inşallah her kese uğurlu gelir rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın sağlıkla hayırlı evlatlar versin amin...... :Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq:

Amin güzelim,inşallah regli olmazsın ve bebişine kavuşursun.:ecrin_bebek:

elmakurdumusun benide listeye yazarmısın bu ay kırmızı kart yüzüme tokat gibi vurdu ümidim kasıma inşallah allahım herkesin gönlüne göre versin sositososito

Sıkma canını kasım hepimize uğur getirir inşallah.Tarihini verirsen listeye eklerim.

Ben de eşimi ikna edebilsem de,gelsem buralara...boshayallersmile

Bekleriz canım

ayy benide ekleyinnnn 3 kasım vereliniortak

Ekledim bile

2 ve 3 kasımlar baş başa gidiyor kaydirigubbakcemile ...elma kurdu inş.Kasım ın sonunda hamile kalanların listesini yaparsın:Saruboceq:

Evet bakalım kimler maviş olacak

benide eklermisiniz 4 kasım. herkese uğurlu gelsin

Ekliyorum.Allah hepimizin kucağını bebişle doldursun

bende geldim tatlim,hamis degilmisim malesef,benide eklermisin 2 günlük gecikme payida koyuyorum 10 kasim diyorum,topigin hayirli olsunolumunekankayizsmile
Tamam bebeğim ekliyorum
ben de geldim 8 kasım.

Hoşgeldin :lepi:

Yakında gelyorummmmmmm

İnşallah gelmezsin :CüvCüv:

Yeni topikinizzzz hayırlı olsun canlarımmmm......:teytey:
Herkezeeee merhaba ben DENİZ........ opuyorumnanaktan

ßenide ekLe şekerim 10 KAsım ...kaydirigubbakcemile

Gel yavrum sende gel
 
Amin güzelim,inşallah regli olmazsın ve bebişine kavuşursun.:ecrin_bebek:



canım ben bebeğimi yeni kaybettim senağlama korunma sürem vardı ekime kadar kasımda bitti. inşallah tekrar hemen hamile kalabilirim ancak o şekilde acım bir az da olsa hafifler kurban olduğum allahım isteyen her kese tez zamanda sağlıklı ve hayırlı evlat versin :Saruboceq: :Saruboceq:
 
Amin güzelim,inşallah regli olmazsın ve bebişine kavuşursun.:ecrin_bebek:



canım ben bebeğimi yeni kaybettim senağlama korunma sürem vardı ekime kadar kasımda bitti. inşallah tekrar hemen hamile kalabilirim ancak o şekilde acım bir az da olsa hafifler kurban olduğum allahım isteyen her kese tez zamanda sağlıklı ve hayırlı evlat versin :Saruboceq: :Saruboceq:

Üzülme canım ya kıyamam,gel aramıza berağber bekleyelim bebişini.
 
12 yaşında bir kızım var.11 yıldır korunuyorum 3.denemem bu ay.
Bana tarihini verde seni listeye ekliyim tatlım.

daha hiç adet olmadım 55 gün oldu doğum yapalı bu hafta olursun dedi olayım söylerim allah bağışlasın canım benim bebeğimde. kızdı ecren....... yavrum 5 gün yaşadı allah kimseye evlat acısı versin :Saruboceq: :Saruboceq:
 
8 YAŞINDA Bİ KIZIM VAR ...
21 EKİM BENİM TARİHİM............... sositososito
 
Adet döngünüzün yaklaşık 14. gününde yumurtlama adı verilen süreçle sağ veya sol Fallop tüpünüze (kanalınıza) atılacak yumurta hücresi bu hafta içinde olgunlaşmaya başlar.
gebelik.org Fallop tüpleri bebeğin geliştiği yapı olan rahimin sağında ve solunda yer alan ince kanallardır.

Bu kanalların içi yumurta hücresini rahim iç tabakasına (endometrium) yönlendirecek tüycüklerle döşelidir.

Rahim, pelvis adı verilen kemik çatınızda yer alır ve burada mesane (idrar torbası) ve kalın bağırsak ile yakın komşuluktadır. Rahim ile idrar torbasının bu yakın komşuluğu nedeniyle rahim hamilelikte büyüdükçe sık idrar yapma ihtiyacı ortaya çıkar.
Her Fallop tüpü aynı taraftaki yumurtalık ile yakın temastadır. Fallop tüplerinin uç kısmında bulunan hareketli saçaklar yumurtlamayla atılan yumurta hücresini yakalar ve içeri alarak burada ilerlemesini sağlar. Döllenme Fallop tüpü içinde gerçekleşecektir.

Normalde bir karın içi organ olan yumurtalık dokusundan yumurtlama esnasında serbest kalan yumurta hücresinin karın boşluğuna düşmemesi için Fallop tüplerinin saçaklarının bu yakalama hareketi son derece önemlidir.
Yumurta hücresi yumurtalıklarda bulunan ve olgunlaşmış haliyle 150 mikron (0.15 milimetre) çapında olan bir hücredir ve adet döngüsünün ilk gününden itibaren olgunlaşmaya başlar. Bu olgunlaşma sürecinde folikül adı verilen içi sıvı dolu bir kesecik içindedir. Folikül büyüyerek 18-20 milimetre çapına ulaştığında çatlar ve içerisindeki yumurta hücresi serbest kalır. Serbest kalan hücre Fallop tüpünün içine geçer.

Yumurtalıkta folikülün çatladığı yerde rengi nedeniyle sarı cisim (corpus luteum) adı verilen bir yapı oluşur ve bu yapı rahim iç tabakasını hamileliğe hazırlayan progesteron hormonu salgılar.
Resimde yumurta hücresinin içinde anne adayına ait kromozom ve genleri barındıran hücre çekirdeğini ve hücreyi çevreleyen jelatin benzeri Zona Pelusida adlı kalın çeperi görüyorsunuz. Bu kalın çeper yumurta hücresinin içine döllenme sürecinde yalnızca bir sperm hücresinin girmesini sağlaması yanında hücrenin yalnızca insan spermi tarafından döllenebilmesini de garanti eder.
Yumurtlama olgusu beyinde bulunan hipotalamus bölgesinin denetimi altındadır. Buradan hipofiz bezine giden emirle salgılanan FSH (folikül stimülan (folikül uyarıcı) hormon) folikülün gelişmesi emrini verir. Folikül gelişimini tamamladığında salgıladığı östrojen hormonuyla çatlamaya hazır olduğunu bildirir ve bu kez hipofiz bezinden salgılanan LH (luteinizan (corpus luteum, yani sarı cisim oluşturucu) hormon) folikülün çatlamasını ve yumurta hücresinin serbestleşmesini sağlar. Folikülün salgıladığı östrojen hormonu aynı zamanda rahim iç tabakasını hamileliğe hazırlar.

Yumurtlama tamamlandıktan sonra sarı cisimin salgıladığı progesteron hormonu rahim iç tabakasına son şeklini verir.
gebelik.org Gebelik planladığınıza göre bu siklusunuzda (adet döngünüzde) korunmayacaksınız demektir. Bilinçli bir anne adayı olarak kendinizi muhtemel bir gebeliğe çoktan hazırlamaya başlamış olmalısınız. Artık yaşam biçiminizi bir anne adayına uygun şekilde yeniden düzenlemelisiniz. Alkol, sigara (pasif içicilik dahil) gibi alışkanlıklarınız varsa bunları bırakmalısınız.

Yanınızda 6 adet sigara içildiğinde siz bir sigara içmiş kadar etkilenmektesiniz...

Eğer bir hastalığınız varsa ilgili doktora gidip gebe kalmayı planladığınızı söylediğinizde doktorunuz gebelikte kullanıma en uygun ilacı size verecektir.

GEBELİK ÖNCESİ MUAYENE KAVRAMI

Prekonsepsiyonel Vizit (gebelik öncesi muayene) iyi bir gebelik dönemi geçirme, mükemmel bir doğum yapma ve sağlıklı bir bebek dünyaya getirme olasılığınızı belirgin bir şekilde artırır. Bu muayene ve beraberinde yapılacak incelemelerle muhtemel sorunlar önceden saptanacak ve tedavi edilecektir. Yine sağlıklı bir hamilelik geçirmeniz için beslenme, iş yaşamı, günlük yaşam, cinsel yaşam gibi konular bu muayenede ayrıntılı olarak ele alınır.
Bu ay hamile kalacak olsanız dahi bu muayene için geç kalmış sayılmazsınız.

Gebelik öncesi muayenenin diğer bir amacı da sizin gebelikte yaşayacağınız muhtemel riskler hakkında bilgi sahibi olmanızı sağlamak ve bunlar arasına giderilebilir olanları (kansızlık, idrar yolu enfeksiyonları, genital enfeksiyonlar, diş ve diş eti sorunları gibi) hamilelik başlamadan önce gidermeye çalışmaktır. Yine eksik olan aşılarınızın da önemli bir kısmı gebelik öncesinde tamamlanabilir.

Sizde var olan çeşitli dahili sorunlar (şeker hastalığı, tansiyon yüksekliği, astım gibi) veya jinekolojik sorunlar (yumurtalık kisti, miyom gibi) veya aşırı kilolu olma, düşük kilolu olma, ileri yaşlarda olma, akraba evliliği, sizin veya eşinizin ailesinde var olan kalıtsal hastalıklar veya daha önceki gebelik(ler)de yaşanan sorunlar gibi durumlar nedeniyle yüksek riskli bir gebelik yaşayacaksanız bu durumda gebelik ve doğum boyunca alınacak önlemler bu muayenede ayrıntısıyla ele alınır.

Gebelikte risk faktörleri hakkında ayrıntılı bilgi almak için tıklayın>>

Diğer Öneriler

Sağlıklı bir beslenme alışkanlığını bu haftalardan itibaren edinmiş olmalısınız.

Olağan diş hekimi kontrolünüzü bir sorununuz olmasa dahi mutlaka yaptırmalısınız.

Folik asit takviyesine gebelikten önce başlandığında bebekte NTD (nöral tüp defekti) adı verilen ve bebeğin beyin-omurilik yapısını olumsuz etkileyen sorunun ortaya çıkma olasılığı belirgin olarak azalır. Günlük ihtiyacınız olan 400 mikrogram (0.4 miligram) folik asiti gıdalardan alabilmeniz mümkün olmakla beraber çağdaş tıp gebelik planlayan her anne adayının bu miktarı ilaç şeklinde günlük olarak almasını önermektedir. Doktorunuzun bu konudaki önerilerine mutlaka uyun.

Doktorunuz Prekonsepsiyonel Vizit sonucunda elde ettiği verilere göre sizin gebeliği ertelemenizi isteyebilir. Örnek olarak kızamıkçık virüsüne karşı bağışık olmadığınız saptandığında size aşı olmanız ve gebeliği bir süre ertelemeniz önerilecektir. Benzer şekilde şeker hastalığınız varsa ve kan şekeri seviyeniz yüksek seyrediyorsa gebeliğinizi belli bir süre ertelemeniz gerekebilir.

Eşinizle aranızda akrabalık varsa veya sizin veya eşinizin ailesinde kalıtsal olarak bebeğinize geçebilecek çeşitli hastalıklar varsa veya böyle bir durumdan şüpheleniyorsanız Genetik Danışma Hizmeti almak için Tıp fakültelerinin ilgili bölümlerine baş vurabilirsiniz.
 
Evet kızlar Ekim ayında kırmızıyı gördük diye üzülmeyin.
Kasım ayında umutlarımızı yeşertmeye devam ediyoruz.


KIRMIZI : Bu ay regli olup,umutlarını Aralık ayında yeşertmeye devam edenler kaydirigubbakcemile2
TURUNCU : Ay içinde 2.kez regli olup çok çalışması gerekenler :hulya:
MAVİ : KASIM ayının hamiş ANNE leri :nazar:


KASIM 1 Kasım bayanseyma tuma sumak
2 Kasım masal_naz nazlisah sevdam 31 irm83
3 Kasım mistral su_su fatos38 elmakurdumusun gulden79
4 Kasım ffilizz pokahontas beklemede acemiera
5 Kasım 6 Kasım serap bilbey hpollyanna katre_inur
7 Kasım mihracee
8 Kasım ESMA-22
9 Kasım mannak nurun yavuzguray0757
10 Kasım poti EsLem
11 Kasım 12 Kasım YeniHayat
13 Kasım 14 Kasım tırtılkurabiye
15 Kasım 16 Kasım 17 Kasım 18 Kasım 19 Kasım 20 Kasım 21 Kasım 22 Kasım 23 Kasım 24 Kasım 25 Kasım 26 Kasım 27 Kasım 28 Kasım 29 Kasım 30 Kasım

TOPLAM : 28 KİŞİ




teşekkürler gel tezkere gel tezkere
 
Back
X