Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Aaaa nerde ooldın transferi canımSuan iyiyim canim yatiyorum dinleniyorum beni 20 dk yatirdilar sonra gittim tuvalete dayanamadim 1 saat sonra da ciktik hastaneden tesekkür ederim canim hepimizin bebegi tutunsun insallah aminnn
Çok geçmişler olsun, üst üste yaşanmış acısı tam unutulmuyor biliyorum ama inşallah hepsi geçmişte kalmış olsun, güzel haberler gelsin bundan sonrasindaAmin canım inşallah benim 4 embriyo oluştu ilk olarak 2 tanesine ngs yapıldı fakat birisi parsiyel monozomi yani koromozomun bir tanesinin koparak kaybolmasıymış öyle çıktı diğeri normal çıktı . Sonra 3. Embriyo da incelendi çok şükür bugün onun da normal sonucunu aldık . Önümüzdeki hafta transfer nasipse . Senin ngs den sonuçların nasıl geldi cnm ? Benim daha önce 3 kimyasal , 1 molar gebelik (kürtaj) , 1 kez 20 haftalık rahim ağzı yetmezliğine bağlı kayıp ve 1 kez de 6 haftalık düşük kaybım var . Kendi genetiklerimize bakıldığında sorun yoktu . Sorun yok denilip bir sürü olumsuz gebelik kaybı yaşayınca da insan daha çok üzülüyor. Önlem amaçlı doktorum bu tüp bebekte embriyoya ngs yi önerdi iyiki de önermiş diyorum en azından ters giden birşeyler varmış ondan kaynaklı olabiliyormuş bunun sebebini öğrenmiş olduk . Çok zorlu süreçler gerçekten rabbim bu yolda hepimize öncelikle müjdeli haberleri versin sonra da sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin inş
Gerçekten insan buraya girmeden önce bütün aksilikler bir tek kendine geliyormuş hissine kapılıyor ama buraya geldiğinde bakıyorsun kendin gibi bir sürü insan emek veriyor umut ediyor , çaba sarfediyor.Yalnız olmadığını anlıyorsun . Rabbim hepimizin çabalarının sonucunu sağlıkla bebeklerimizi kucaklayarak mükafatlandırmayı nasip etsin inş Sende artık sona yaklaşmışsın artık . İnsan transfer aşamasına yaklaşınca iyice heyecan basıyor dimi mesela benim de o kadar tedavi oldum embriyolar donduruldu genetiğe gitti vs zaman çabuk geçti . Ama dün dr dedi 11 inde transfer diye İnan dün gece uyku uyuyamadım heyecandan .Çok geçmişler olsun, üst üste yaşanmış acısı tam unutulmuyor biliyorum ama inşallah hepsi geçmişte kalmış olsun, güzel haberler gelsin bundan sonrasinda
Biz de dusuklerden sonra genetik test yaptırdık, bizde birşey çıkmadı ama bebekte monozomi vardı, o nedenle ngs ile denemek istedik.
Bir kaç tane opu oldu, çok emek ettik sabrettik her türlü, sonunda şükür ngsli embriyolarımiz oldu Ngsden gecmeyenlerin durumuna bakmadım hiç inan ki, hangi kromozom nasıl bozuk diye irdelemedim, kötü bir şey görmeye gönlüm dayanmadı. Elimde embriyom var dedim ona odaklandım hep.
Transferden önce de bir hsg yapalım dedik, yapışıklık çıktı , kurtajlar neticesiyle olusmus. Asherman sendromu olmuşum yani tam embriyonun tutunacagi yerde Histereskopi ile açıldı, bir ay da onun için bekledim. Bir senedir falan bu işlerle uğastim artık sona geldi, şimdi de stresten daha embriyo konmadan dogurucam sanki
İnşallah şu yoldaki tüm herkese müjdeler gelsin dediğin gibi
Merhaba sanırım sizde t rahim ameliyatı oldunuz. Ameliyattan sonra düzeldimi bende oldum geçen ay. Bu ay film çekildim bariz bir düzelme yoktu ama tüp bebek doktorumda ameliyat doktorumda yeterli olduğunu söylediler bende inanmak istiyorum aklıma hiç kötü bir şey getirmek istemiyorumHe o zaman normal ay icim rahatladi Allah razi olsun Rabbim gonlune gore versin
O zaman 8. Gün de bakabilirsin cnmDoktor 10.gün çağırdı
Çok geçmiş olsun bende 5 kayıptan sonra pgtli yaptırıyorum. 7 embriyodan 3üne baktırdık 1i sağlıklı biri mozaik geldi. Bu ay sağlıklı transferimi olucam. İnşallah güzel sonuçlar alırız. 3ünü yolladığımda bende diyordum bizim her testimiz normal çıktı ya 3üde sağlıklı gelir diye ama 1i tamamen sağlıksız geldi. Olabiliyormuş demekki diğer kayıplarıma sebep olabilir diyip bu yönden umutluyum bende inşallah nasip olurAmin canım inşallah benim 4 embriyo oluştu ilk olarak 2 tanesine ngs yapıldı fakat birisi parsiyel monozomi yani koromozomun bir tanesinin koparak kaybolmasıymış öyle çıktı diğeri normal çıktı . Sonra 3. Embriyo da incelendi çok şükür bugün onun da normal sonucunu aldık . Önümüzdeki hafta transfer nasipse . Senin ngs den sonuçların nasıl geldi cnm ? Benim daha önce 3 kimyasal , 1 molar gebelik (kürtaj) , 1 kez 20 haftalık rahim ağzı yetmezliğine bağlı kayıp ve 1 kez de 6 haftalık düşük kaybım var . Kendi genetiklerimize bakıldığında sorun yoktu . Sorun yok denilip bir sürü olumsuz gebelik kaybı yaşayınca da insan daha çok üzülüyor. Önlem amaçlı doktorum bu tüp bebekte embriyoya ngs yi önerdi iyiki de önermiş diyorum en azından ters giden birşeyler varmış ondan kaynaklı olabiliyormuş bunun sebebini öğrenmiş olduk . Çok zorlu süreçler gerçekten rabbim bu yolda hepimize öncelikle müjdeli haberleri versin sonra da sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin inş
Aynı yolları izlemişiz resmenÇok geçmişler olsun, üst üste yaşanmış acısı tam unutulmuyor biliyorum ama inşallah hepsi geçmişte kalmış olsun, güzel haberler gelsin bundan sonrasinda
Biz de dusuklerden sonra genetik test yaptırdık, bizde birşey çıkmadı ama bebekte monozomi vardı, o nedenle ngs ile denemek istedik.
Bir kaç tane opu oldu, çok emek ettik sabrettik her türlü, sonunda şükür ngsli embriyolarımiz oldu Ngsden gecmeyenlerin durumuna bakmadım hiç inan ki, hangi kromozom nasıl bozuk diye irdelemedim, kötü bir şey görmeye gönlüm dayanmadı. Elimde embriyom var dedim ona odaklandım hep.
Transferden önce de bir hsg yapalım dedik, yapışıklık çıktı , kurtajlar neticesiyle olusmus. Asherman sendromu olmuşum yani tam embriyonun tutunacagi yerde Histereskopi ile açıldı, bir ay da onun için bekledim. Bir senedir falan bu işlerle uğastim artık sona geldi, şimdi de stresten daha embriyo konmadan dogurucam sanki
İnşallah şu yoldaki tüm herkese müjdeler gelsin dediğin gibi
Sana da çok geçmiş olsun cnm . İnsan sebepsiz yere düşük vs olunca daha çok üzülüyor dimi? Şimdi en azından bi sebebi varmış bunu öğrendik temkinli gidiyoruz ben de bu yüzden daha umutluyum . Biz tedbirimizi aldık gerisi rabbime kalmış inş hayırlısıyla güzel sonuçlar alalım ve sağlıkla kucaklayalım bebişlerimiziÇok geçmiş olsun bende 5 kayıptan sonra pgtli yaptırıyorum. 7 embriyodan 3üne baktırdık 1i sağlıklı biri mozaik geldi. Bu ay sağlıklı transferimi olucam. İnşallah güzel sonuçlar alırız. 3ünü yolladığımda bende diyordum bizim her testimiz normal çıktı ya 3üde sağlıklı gelir diye ama 1i tamamen sağlıksız geldi. Olabiliyormuş demekki diğer kayıplarıma sebep olabilir diyip bu yönden umutluyum bende inşallah nasip olur
Acibadem kozyataginda oldum kuzumAaaa nerde ooldın transferi canım
Bana habire yasak diyorlar arada kaçamak yaptım yapacak bir şey yok shshKizlar bu arada bu estrofemi kullanirken ilişki yasak mi yaa bana bisey demediler hic sormayida unutmuşum malum kocalarda zeballah gibi bekliyolar başımızda onlarinda derdi bambaska
Kesinlikle öyle. Artık hamile kaldığıma bile sevinemiyordum çok üzücü oluyor. Bir sebep olsa tedavisini görsem geçse diyordum ama yok. Bir kaç doktor hep denemeye devam et Mutlaka birgün birisi tutcak dedi. Ama her düşük bana ne kadar zarar veriyordu oysa. Şuanki doktorum karşıma çıktığındada kesinlikle artık kendiniz denemeyi bırakın her düşük senin rahmine zarar dedi. Dediği gibide olmuş zaten rahmimde yapışıklıklar olmuştu. Sonra eşimle konuştuk senin dediğin gibi elimizden ne geliyorsa yapalım gerisi rabbime kalmış dedik. Çok şükür sona yaklaşıyoruz umarım mükafatını alırızSana da çok geçmiş olsun cnm . İnsan sebepsiz yere düşük vs olunca daha çok üzülüyor dimi? Şimdi en azından bi sebebi varmış bunu öğrendik temkinli gidiyoruz ben de bu yüzden daha umutluyum . Biz tedbirimizi aldık gerisi rabbime kalmış inş hayırlısıyla güzel sonuçlar alalım ve sağlıkla kucaklayalım bebişlerimizi
Hoşgeldin canımmm :) umarım sürecimiz pozitif ilerler hep beraberBende varım canım
Canım transferden 2-3 gün öncesi önerilmiyor rahim kasılmasın diye, onun dışında bana yasak koymadı doktorum, tabi herkesin durumu farklı olabilir..Kizlar bu arada bu estrofemi kullanirken ilişki yasak mi yaa bana bisey demediler hic sormayida unutmuşum malum kocalarda zeballah gibi bekliyolar başımızda onlarinda derdi bambaska
Olucak inan elini koy karnina Dua et Allahim sen vermeyi cok seversin de bana nasip et hayirlisiyla de insaAllah bebegin seninle canim inan uzulme.Benim biraz alt karın bölgem ağırıyor ara ara başka da birşey hissetmiyorum maalesef
Merhaba evet bende T rahim ameliyati oldum sonra tekrar Hsg cekildim hsg ceken doktor dedi ki hala T seklinde rahim. Tup bebek doktorum cem beye ilettim durumu tekrar ameliyat olman gerek dedi dunyam yikildi sonrasinda ameliyat yapan doktoruma gittim durumu anlattim cem hocama ameliyat videonu izlet dedi watsapdan goruntuleri kaydetip cem hocama attim tekrar ameliyata gerek yok transfer yapabiliriz dedi sasirdim aslinda bu yuzdende endiseliyim ya gercekten duzelmediyse diye ama ameliyat yapan doktorum diyo ki ben daha fazla kazirsam rahmi deler cikarim diyo buda korkuttu beni tekrar Hsg cektirim baska yerde dedim cem bey gerek yok dedi bilmiyorum insaAllah bi sorunumuz olmaz seninde benimde bu durum biraz karisik bendeMerhaba sanırım sizde t rahim ameliyatı oldunuz. Ameliyattan sonra düzeldimi bende oldum geçen ay. Bu ay film çekildim bariz bir düzelme yoktu ama tüp bebek doktorumda ameliyat doktorumda yeterli olduğunu söylediler bende inanmak istiyorum aklıma hiç kötü bir şey getirmek istemiyorum
Evet benimkide daha fazla girersem damarlara denk gelebilirdim dedi. Güvenmekten başka çaremiz yok ya aklımıza kötü birşey getirmeyelim. İnşallah bir sıkıntı olmazMerhaba evet bende T rahim ameliyati oldum sonra tekrar Hsg cekildim hsg ceken doktor dedi ki hala T seklinde rahim. Tup bebek doktorum cem beye ilettim durumu tekrar ameliyat olman gerek dedi dunyam yikildi sonrasinda ameliyat yapan doktoruma gittim durumu anlattim cem hocama ameliyat videonu izlet dedi watsapdan goruntuleri kaydetip cem hocama attim tekrar ameliyata gerek yok transfer yapabiliriz dedi sasirdim aslinda bu yuzdende endiseliyim ya gercekten duzelmediyse diye ama ameliyat yapan doktorum diyo ki ben daha fazla kazirsam rahmi deler cikarim diyo buda korkuttu beni tekrar Hsg cektirim baska yerde dedim cem bey gerek yok dedi bilmiyorum insaAllah bi sorunumuz olmaz seninde benimde bu durum biraz karisik bende
Valla sorma yaa bende sormayi unutmusum demedilerde hic gerci onlarda unuttukları bisey olursa arayip haber veriyolardi neyse ufacik kacamaktan bişey olmaz heraldeBana habire yasak diyorlar arada kaçamak yaptım yapacak bir şey yok shsh