Ekim anneleri hamileliğe bağlınefes darlığı yaşayan varmı?

evla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2009
104
0
:çok üzgünüm: Şuan 29+3 günlk hamileym son 3 gündr inanılmaz nefes darlığı yaşıyorum boğulacak gibi oluyorum ve dayanamıyorum artık,gece sabaha kadar ayaktayım.Sıcakalrdanmı,hamileliktenmi yoksa ikisinin bileşimimi anlamadım.Aranızda bu sorunu yaşayanlar varmı?

ben normal zamanlarda nefes acisindan bir sorun yasamiyorum. ama aksam yemegini gec yiyip yatarsam ozman nefes almakta zorlaniyorum. bidegun icinde cok yorulursam oluyor. onun disinda rahatim.

canim zaten bu aylarda bebek artik gogus kafesine baski yaptigi icin normal. hem rahat yatamiyorsun hem sicak hemde nefes sorunu olunca uyuyamamam normal.

ben de de aynı sorun var canım hatta bazen nefes alamıcam bu kes diye korkuyorum..sıcaklara baglıyorum ben hamilelikten tabiii.normal insanlar bile sıcaklarda nefes almakta zorlanıyorlar bizim ki normaldir herhalde..gece ben de hiiiç uyuyamıyorum 1 haftadır sabaha kadar gözün kapalı ama bi türlü dalamıyorum ama gündüz de mayısık mayısık her yerde uyukluyorum:KK43:((((

ben de de aynı sorun var canım hatta bazen nefes alamıcam bu kes diye korkuyorum..sıcaklara baglıyorum ben hamilelikten tabiii.normal insanlar bile sıcaklarda nefes almakta zorlanıyorlar bizim ki normaldir herhalde..gece ben de hiiiç uyuyamıyorum 1 haftadır sabaha kadar gözün kapalı ama bi türlü dalamıyorum ama gündüz de mayısık mayısık her yerde uyukluyorum:KK43:((((

mayisik mayisik haaakaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

bende gece uyuyamadigim zaman oyle dolaniyorum butun gun oturp tv izleyim derken bide bakiorum uyumus kalmisim kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

mayisik mayisik haaakaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

bende gece uyuyamadigim zaman oyle dolaniyorum butun gun oturp tv izleyim derken bide bakiorum uyumus kalmisim kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

bi de bende kramp olmuyordu cok geceleri..şimdi iki gündür geceleri kramp da giriyor tam oluyor..saga sola dönmekten daha dogrusu dönmeye calısmakatan ((çünkü dönemiyorum:))) uyku yok..ayy su 2 ayı da atlaksak hayırlısıyla :emir_bebek: :emir_bebek:

son 1 haftadır bende de var nefes darlığı.. normal ama bildiğim kadarıyla.. uykuya gelince, az uyur oldum ben. hep soluma yatmaya çalışıyorum başından beri, sırtım ağrıyor tabii . kimi zaman uyanıyorum sırtüstü dönmüşüm, tedirgin uyuyorum o yüzden. olsun opuyorumnanaktan

bnde özellikle cok bunalır oldum son bıkacgundur ve kramplarla sıcrıyorum uykudan.rahat nefes alamıyorum daralıyorum resmen ama okuduğum kadarıyla normalmıs bebeğe bir etkisi yokmus ve hamıleliğin son haftalarında bebek aşağı dusunce gidiyomus:KK43: ve de bu bız hamılelerı doğuma da hazırlıyomus nefes alıp verme doğumda cok önemliymiş.bazı egzersızler var nette.Allah hepimize kolaylık versın...

bende arada yemeği fazla kaçırdımmı nefes almakta zorlanıyorum gece yatarken yatmak tam bir işkenceye dönüştü kolumun altında yastık evde yatak odası ve salon arasında dolanıyorum resmen geçen gece klimanın önünde uyumuşumm eşim bi kaldırdı tutulmuşşş her yanımm yani bu meleklerr daha doğmadann bizi uykusuzluğa alıştırıyolar bencesizce???

benimde çok nefes darlıgım var doktor normal dedi nefes nefese kalıyorum derin nefes alamıyorum özellikle oturur pozisyonda çok oluo bütün günde masa başında oturdugum için sürekli nefes problemim var maalesef:KK43:

Yakın zamanda kontrolüm vardı, bu konuyu ben de doktoruma sordum, yatarken yastıklardan destek almamı söyledi. Sol tarafıma yatmak da bebeğe daha iyi oksijen gitmesini sağlıyormuş. Sırt üstü yatmayı çok severdim ama çok kötü tıkanıyorum.3yastık ve 1 minderle yatıyorum ben de artık, başımın altına, bacak arama, dönmeyeyim diye sırtıma, son olarak minderi de göbeğimin altına.Bir de doktorum, yatmadan önce birşey yiyip içmememi, günde 6-8 küçük öğünle beslenmemi, yani midemi tam doldurmamamı öğütledi, ilerleyen haftalarda şikayetlerim devam ederse uzun oturur gibi sırtımda çok yüksek yastıklarla uyuyacakmışım.

ayy o nefes daralmaları bendede vardı. ama son zamanlarda iyice azıttı. bide durmadan ağlamalar falan eklendi iyice nefesssiz kalıyodum geçen artık hastanelik oldum,ağlarken soluksuz kalıp bayılmışım. hastahanede bi gözlerimi açtımki oksijene bağlamışlar.doktorum panik atak gelişmeye başlamış biraz daha idare etmeye çalışalım olmazsa ilaca başlayalım dedi.yazık kadıncağız bıktı benle uğraşmaktan :))) gece yarısı bi telefon ben acilde apar topar geliyo başıma, Allah razı olsun gık demedi şimdiye kadar.

bende aksamlari cok yersem veya o gun gun boyunca cok su icersem nefes almakta zorlaniyorum...karnim catlayacak gibi oluyor..en iyisi rahatsiz etmiyecek derecede yiyip icmek...

2 gündür doktor doktor dolaşıyorum,bir sürü tetkik sonuç;psikolojik sıkıntı,sıcaklar,hamilelikten göğüs kafesinin daralması,aşırı kansızlık.Bunlardan sadece kansızlığın tedavisi var dün iğne olmaya başladım 5 doz yapılacak,dün geceyide klimanın karşısında oturarak geçirdim.Artık tükendim iyice,umarım iğnlerden sonra bir nebze olsun azalır.Hepimize geçmiş olsun kızlar,şimdiden antreman yapıyoruz uykusuz gecelere :bbo:

X