Merhaba butun ekim anneleri, ben dubai'de yasiyorum ve buradaki doktorlar nasil bir dogum istiyorsun diye bile sormuyorlar, yani sezeryan mi normal dogum mu diye bir soru sozkonusu degil, sezeryani acil durumlarda, bebegin ve annenin riskte oldugu durumlarda doktorunuzun size dogum seklinin sezeryan olacagini iletmesi ile yasiyorsunuz. benim doktorum alman ve bana normal dogumda epiduralin gerekliligi ya da olmadigi durumuna kendisinin karar vermeyi yegledigini soyledi ve bu da beni cok mutlu etti, cunku eger dogumum kolay olacaksa,acilmam iyiyse, ve cok aci cekmiyorsam sirf korkudan yanlis ya da gereksiz bir karar vermek istemem dogrusu.
Dogum korkusu elbette cok normal, sadece dogum degil tum surec hatta emzirme fikri bile ya da bebekle yasanan ilk hafta bile insani dusuncelere itiyor, ben dogum agrimin baslamasini veya suyumun ya da nisan gelmesini sabirsizlikla bekliyorum, cunku biliyorum ki her adimda bu 9 ay on gunluk rahatsiz bekleme suresinin bitmesine daha da yaklasacagim, bebegimizi kucagimiza alacagiz, anne ve baba olacagiz, aile olacagiz, hamilelik sorunlari sona erecek, ve cok mutlu gunler bizi bekliyor insallah, dogum agrilarinin da menstrual kramplar gibi oldugunu soyluyor tum bunlari yasayanlar, kendimi sikmadan , pozitifligimi bozmadan rahat rahat nefes alip verirsem agrilari cok daha az siddette hisedecegim bilimsel olarak kanitlanmis, annem ve anneannemin dogumlari basindan sonuna toplam 3-4 saat surmus, annem 2 kere ikindigini ve beni kucagina aldigini soyluyor, dogum sancilarinin ise bagirsaktaki kramplar gibi olup asla dayanilmayacak bisey olmadigina beni ikna ediyor, ayrica bu kramplar surekli olmayacak gelecek 1 dak surecek gececek yine gelecek, bu arada rahatlamak nefes almak, bebegin her sancida daha asagiya indigini dusunmek gerekmez mi, her sanci bebegimi bana daha fazla yaklastiracak,hep dogumun bitmesiyle bebegimin gogsume konulacagi hayali ile yasiyorum su 9 ayi, nasil mutluluktan aglayacagimizi, esimin gozyaslari icinde benimle ve bebegimle gurur duyacagini gozumun onune getiriyorum, esim dogumda yanimda olup elimi tutacak ve beraber nefes alip verecegiz insallah, bu mubarek ramazan ayinda kolay hizli saglikli bir dogum ve bebek icin hem kendi adima hem de tum anneler icin rabbime dualar ediyorum ve tum ekim annelerini simdiden kutluyorum, anne oluyoruz..