Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben sürece ağustos ayı ortasında giriş yaptımMerhaba. Tüp bebek tedavisi için gün saymaya başladım yeniden, regl olmayı bekliyorum. Sizde durumlar nedir? Gelin bu post altında birleşelim, tecrübelerimizi, heyecanımızı, sıkıntılarımızı, sürecimizi paylaşalım![]()
Yaşın gayet iyi, umarım güzel sonuçlar alırsınnBen sürece ağustos ayı ortasında giriş yaptımsuan yumurta toplama işlemi öncesi geliştirmesi için sanırım gonalf900 günlük 225 doz vuruluyorum cumartesi de cetrotide iğneye başlayacağım pazartesi kontrol var durum iyiyse işlem içim gün alacağız yoksa iğne dozunu arttırır belki doktor bilmiyorum nasip her süreci yaşayarak öğreniyorum ilk tedavim 25 yaşındayım
![]()
Bu arada o tutan 3. Gün embriyosuydu. Sonraki tutmayanda 3 tü. Şimdi bir tane 6. Gün bir tane de 3. Gün kaldı. Hepsi iyi kaliteBen sürece ağustos ayı ortasında giriş yaptımsuan yumurta toplama işlemi öncesi geliştirmesi için sanırım gonalf900 günlük 225 doz vuruluyorum cumartesi de cetrotide iğneye başlayacağım pazartesi kontrol var durum iyiyse işlem içim gün alacağız yoksa iğne dozunu arttırır belki doktor bilmiyorum nasip her süreci yaşayarak öğreniyorum ilk tedavim 25 yaşındayım
![]()
Merhaba, ben de sizin durumunuzdayım. Nerde tedavi görüyorsunuz acaba? Doktorunuz sizden her hangi bir test istedi mi?Yaşın gayet iyi, umarım güzel sonuçlar alırsınndozunu evet duruma göre ayarlıyorlar.. benm ilk denememde 12 tane toplandı, 7 si döllendi. 2 tane transfer edildi ve birisi tuttu. Hamile kaldım, şuan bebeğim büyüdü bile 1,5 yaşında
darısı size inşallah
haziran ayında ikinci tüp bebek için kolları sıvadık çünkü 31 yaşındaym. Geriye iyi kalan 3 embriyom kalmıştı birisi transfer edildi. Ama hem bebeğimin bakımından hemde stresten sanırım tutunamadı. Şuan 2 tane embriyom kaldı. O ikisi de tutmazsa bir daha düşünmüyorum zaten. Şimdi ekim ayı için bir tane daha deneme yapacağım
Merhaba. Hitit Üniversitesi Erol Olçok devlet hastanesinde. Herhangi bir test istemedi, regl olunca gidiliyor ve herhangi bir sıkıntı var mı diye bakıyorlar eğer yoksa estrofem progesteron folik asit vs ilaca başlanıyor. Siz nerede tedavi oluyorsunuz. Ben Tokat’taym ama Çorum’daki doktorların metinden dolayı oraya gidiyorm. İlk denemem de orda oldu zaten ve sıkıntı yaşamamıştm şükürMerhaba, ben de sizin durumunuzdayım. Nerde tedavi görüyorsunuz acaba? Doktorunuz sizden her hangi bir test istedi mi?
Canım bende de tam tersi fsh lh değerim çoook düşük. O yüzden fsh lh uyarıcı iğnelerle tedavi başlangıcım olmuştu. Ben ilaçsız regl bile olmuyorum. Normalde evet yüksek olması da sıkıntı ama sonuç olarak hamilel kalmışsın. İkinciye neden kalamayasın. Bence başka bir doktora daha gözük eğer aynı şeyler söylerse o zaman düşünürsün. Ayrıca hemen tüp bebek yapmıyorlar. Aşılama aşamasından geçmen lazım devlet hastanesi için söylüyorum özeli bilmiyorm. Bir de bir tane çocuğun olduğu için tüp bebek aşamasına geçirmekte sıkıntı çıkarabilirler normal yolla kaldığın için. Detaylı araştırılman lazım. Eğer gerçekten sıkıntı varsa merak etme ona göre tedavi uygulanır fsh şh değerini baskılayıcı ilaç verirler. Tıpta herşeyin çözümü var, canını sıkma lütfenMerhaba ben çok bilgisizim bu konularda benim ilk çocuğuyum doğal yolla oldu. Bugün doktora gittim hormon testini yorumladı fah ve lh değerim çok yüksek fsh 34 lh ise 27 çıktığı için benim normal yolla hamile kalamayacagimi bunun imkansız olduğunu çok çok zor olduğunu söyledi kibar bi dille tekrar normal yolla olamayacağımı anlatmaya çalıştı o an basimdan kaynar sular döküldü sanki. 31 yaşındayım ilk çocuğum hemen olmuştu ikinciye nasip değilmiş. Hiç zaman kaybetmeden tüp bebek yaptırmamız gerektiğini söyledi ama ben bu süreç hakkında en ufak bilgi sahibi değilim. Sanırım değerlerim tüp bebek sureci içinde uygun değil. Bana bilgi verebilecek olan bu süreçten bahsedecek olan veya benim gibi olan var mı acaba ? Çok kötüyüm gerçekten zaten hemen dusunemeyiz cok stresliyim kafsmi biraz olsun toparlamam lazim ama acele etmemiz gerektiği için çok da geçe kalmak istemiyorum. Adet olamadim en son 25 temmuzda olmuştum bir daha olamadim bir de sol yumurtaligimda kist cıktı ici kanliymis sanırım. Lütfen nasıl bi yol izlemem lazım bu süreç nasıl bi süreç ne yapmam lazım nasıl bi yol izleyeyim bilgisi olanlar yazabilir mi ?
Merhaba durumunuz nedir bahsedebilirmisiniz ? Kist için mi diğer konu için mi benle aynı anlayamadım ?Merhaba, ben de sizin durumunuzdayım. Nerde tedavi görüyorsunuz acaba? Doktorunuz sizden her hangi bir test istedi mi?
Merhaba benim ilk gebeliğim ve su an arasında 9 sene var yani cok uzun zaman oldu o zamanlar hic boyle bi sikinti yoktu ve çocuğum hemen olmuştu yani o zamanlar degerlerim bu sekilde degildi bu degerlere gore internet arastirmamda erken menapoz yaziyor (zaten 25 temmuzdan beri de adet gormedim) ikinci çocuğu düşünmeye karar verdik 8 ay olmayınca bizde niye olmuyor acaba diye dusunduk ama her hangi bi sorun olabileceği aklımızın ucundan geçmedi. Ben 10 gün öncesine kadar bu degerlerin ne olduğunu dahi bilmiyordum. Doktorum hacettepeyi 2.likle bitirmiş bi doktor docent kendisi ben zaten doktor değerlerimi görmeden internetten araştırarak gebeliğin mümkün olmayacağını öğrenmiştim yine de bi ihtimal diyordum ama öyle olmadi. Yumurta rezervi yani amh ye bile gerek duymadi doktor cunku o dusuk oldugu icin fsh ve lh yuksek çıkıyor. Esim de şaşırdı tip hani çok ilerlemisti bi yolu yok mu diye ama yokmus iste. Çok kötü durumdayım. Yok devlet değilde özel olur devlette çok yoruyorlar insanı hemen hallediliyor hiç bi işlem. Ve devlete gittiğimde bana herşey normal kistin yok denilmişti ben özelde öğrendim tüm durumuCanım bende de tam tersi fsh lh değerim çoook düşük. O yüzden fsh lh uyarıcı iğnelerle tedavi başlangıcım olmuştu. Ben ilaçsız regl bile olmuyorum. Normalde evet yüksek olması da sıkıntı ama sonuç olarak hamilel kalmışsın. İkinciye neden kalamayasın. Bence başka bir doktora daha gözük eğer aynı şeyler söylerse o zaman düşünürsün. Ayrıca hemen tüp bebek yapmıyorlar. Aşılama aşamasından geçmen lazım devlet hastanesi için söylüyorum özeli bilmiyorm. Bir de bir tane çocuğun olduğu için tüp bebek aşamasına geçirmekte sıkıntı çıkarabilirler normal yolla kaldığın için. Detaylı araştırılman lazım. Eğer gerçekten sıkıntı varsa merak etme ona göre tedavi uygulanır fsh şh değerini baskılayıcı ilaç verirler. Tıpta herşeyin çözümü var, canını sıkma lütfenmutlaka detaylı baktır değerlerine, başka doktora da gözük
Eğer o yoksa doktorunuz içerik olarak aynı olan farklı bir ilacı yazacaktırMerhaba tüp bebek tedavisine başlıcam fakat Meriofert 150 bulamıyorum hiç bi yerde yardımcı olabilecek var mı acaba elinde fazla olan
Anladım o zaman durum farklı tabi. Hiç korkmayın düşük amh ile tüp bebek yöntemi ile hamile kalabilen çok fazla kişi var. Zaten durumunuza bakıp direk yönlendirme yapacaklardır o zaman. Hastalığınıza uygun ilaçlarla tedaviye başlanır. Doktorunuz söyleyecektir gerçi ama benden size tavsiye ilaç kullanarak adet olarak gidin, tedaviye o şekilde başlanıyor çünkü. Tüp bebek için genelde iki ay düzenli regl istiyorlar ve kist var mı yok mu bakılıyor. cyclo pronognova diye bir ilaç var onu kullanıp regl oluyorsunuz, reglinizin 2. Günü tedaviye başlamak için gidiyorsunuz. Bir de soğan kürü kullanımını araştırın. Kiste çok çok iyi geliyor, yok ediyor.Merhaba benim ilk gebeliğim ve su an arasında 9 sene var yani cok uzun zaman oldu o zamanlar hic boyle bi sikinti yoktu ve çocuğum hemen olmuştu yani o zamanlar degerlerim bu sekilde degildi bu degerlere gore internet arastirmamda erken menapoz yaziyor (zaten 25 temmuzdan beri de adet gormedim) ikinci çocuğu düşünmeye karar verdik 8 ay olmayınca bizde niye olmuyor acaba diye dusunduk ama her hangi bi sorun olabileceği aklımızın ucundan geçmedi. Ben 10 gün öncesine kadar bu degerlerin ne olduğunu dahi bilmiyordum. Doktorum hacettepeyi 2.likle bitirmiş bi doktor docent kendisi ben zaten doktor değerlerimi görmeden internetten araştırarak gebeliğin mümkün olmayacağını öğrenmiştim yine de bi ihtimal diyordum ama öyle olmadi. Yumurta rezervi yani amh ye bile gerek duymadi doktor cunku o dusuk oldugu icin fsh ve lh yuksek çıkıyor. Esim de şaşırdı tip hani çok ilerlemisti bi yolu yok mu diye ama yokmus iste. Çok kötü durumdayım. Yok devlet değilde özel olur devlette çok yoruyorlar insanı hemen hallediliyor hiç bi işlem. Ve devlete gittiğimde bana herşey normal kistin yok denilmişti ben özelde öğrendim tüm durumu
İnşallah kavuşursunuz, inşallah sıkı sıkı tutunur sizeTransfer için regl bekliyorum mayıstan beri tedavi oluyorm artk sona geldim Allahın izniyle hepimiz anne olalım bir an önce inşallah yavrularımıza kavuşalım
Regl olmayı bekliyorum bende ondan sonra gideceğim ve iki hafta ilaç kullandırırlar estrofem vs. 2 tane dondurulmuşum varTransfer için regl bekliyorum mayıstan beri tedavi oluyorm artk sona geldim Allahın izniyle hepimiz anne olalım bir an önce inşallah yavrularımıza kavuşalım
Cok teşekkür ederim bunları bilmiyordum mesela sayenizde öğrendim. Tüp bebek için zaten biraz kafamın rahat olması lazım şu an hiç hazır değilim durumu kabullenmeye çalışıyorum zor olucak benim.icin. Doktora amh sordum ama gerekli görmedi zaten tüp bebek merkezinde yapılacağını söyledi ben yaparım ama boşa kan vermeni istemem dedi. (Zaten diğer değerler yüksek çıktığı için amh de düşük çıkar diye çokta üstüne durmadı kendince öyle de düşündü sanırım) Şu an 3 ilaç verdi doktor ama ne ise yaradıklarını tam anlayamadim. Duzenli kullanirsan kistin gider dediAnladım o zaman durum farklı tabi. Hiç korkmayın düşük amh ile tüp bebek yöntemi ile hamile kalabilen çok fazla kişi var. Zaten durumunuza bakıp direk yönlendirme yapacaklardır o zaman. Hastalığınıza uygun ilaçlarla tedaviye başlanır. Doktorunuz söyleyecektir gerçi ama benden size tavsiye ilaç kullanarak adet olarak gidin, tedaviye o şekilde başlanıyor çünkü. Tüp bebek için genelde iki ay düzenli regl istiyorlar ve kist var mı yok mu bakılıyor. cyclo pronognova diye bir ilaç var onu kullanıp regl oluyorsunuz, reglinizin 2. Günü tedaviye başlamak için gidiyorsunuz. Bir de soğan kürü kullanımını araştırın. Kiste çok çok iyi geliyor, yok ediyor.
Inşallah kavuşursunuz en kısa zamanda. Benimde ikinci olacak nasipse. Sizin ilk bebek normalmiydi acaba tüp bebek mi o da ? Bir de tüp bebek için başvuranlardan hsg istiyorlar mi acaba ? Can yakıcı bi surecmidir dayanılmayacak kadar bilginiz var mı ? Psikolojik olarak biraz zorlu bi süreçten geçiyorum iyi değilim desem daha doğru olur. Esim tüp bebeğin tutma ihtimali yoksa boşu boşuna yaptırmaya gerek yok diyor. Ne yapacağımı bilmez durumdayım. Tekrar anne olamayacağımı bilmek canımı çok yakıyorİnşallah kavuşursunuz, inşallah sıkı sıkı tutunur sizebende ikinci bebek için kolları sıvadım
![]()
Umarim hayırlıhaberler alırsınız. Siz neden ötürü tüp bebeğe başvurdunuz acaba değerleriniz nasıldı?Merhaba ben dün çift embriyo transferi oldumbu ikinci denemem. İlki temmuzda olmuştu pozitif netilecenmişti ancak düşükle sonuçlandı. O tek embriyoydu