Gebeliğe Hazırlık Ekim 2021 itibariyle gebelik planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kızlar burada pek aktif olamadım. Hamile olmaktan korkuyorum diyebilirim. Mart ayında erken doğumla bebeğimi kaybettim. Doktor rahim çok kötü durumda, mutlaka laparoskopi yapalım dedi. Yani şekil bozukluğu varsa düzeltecekti ama ben doktora gitmedim. Muayenehaneye girmek istemiyorum. Hep o kötü gün geliyor aklıma 😔

Başınız sagolsun 😔😔😔 evet bi doktora gorunmenizde fayda var önce sağlıl dikkat edin kendinize
Doğumdan sonra kontrollerime gittim. Ama doktor laparoskopi yapalım diyor. Yani anestezi alacağım, karnımda üç yerden delik açılacak, ömür boyu izi kalacak sonrasında antibiyotik ve ağrı kesiciler kullanacağım . Bunların hiçbirini istemiyorum. Bu ay hamile değilsem kamera ile ameliyatsız bakılmasını isteyeceğim

Doğumdan sonra kontrollerime gittim. Ama doktor laparoskopi yapalım diyor. Yani anestezi alacağım, karnımda üç yerden delik açılacak, ömür boyu izi kalacak sonrasında antibiyotik ve ağrı kesiciler kullanacağım . Bunların hiçbirini istemiyorum. Bu ay hamile değilsem kamera ile ameliyatsız bakılmasını isteyeceğim
Histereskopi var kesisiz giriyorlarmış kamera ile hatta 20 dk surup aksamina eve gonderiyorlarmıs benimde miyomum var ama baskı yapmiyor rahmime hsg de temiz cikti sekil itibariyle alınması mı gerek dedim simdilik bi sıkıntı yok dedi doktor ama yinede temizlenmis bi rahim gebelige hazirlik oluyor. Doktor degistirsen secenek sunar belki sana

Histereskopi var kesisiz giriyorlarmış kamera ile hatta 20 dk surup aksamina eve gonderiyorlarmıs benimde miyomum var ama baskı yapmiyor rahmime hsg de temiz cikti sekil itibariyle alınması mı gerek dedim simdilik bi sıkıntı yok dedi doktor ama yinede temizlenmis bi rahim gebelige hazirlik oluyor. Doktor degistirsen secenek sunar belki sana
Ameliyatsız olacaksa ne güzel aslında. Milyonlar gebeyken çok büyüyormuş. Ebet ben de başka doktordan kameralı görüntüleme isteyeceğim

Kızlar napıyosunuz, nasılsınız? ♥️ DenizKoKuLuMm DenizKoKuLuMm Maviesra Maviesra Margee Margee

İğnede 3.günüm, bu günler nasıl geçecek bilmiyorum. Bol bol uyuyorum, dinleniyorum
Bebeğim ben çalışıyorum buralara anca akşam eve geldikten sonra bakabiliyorum o kadar yoruluyorum ki inşallah bu arada da güzel sonuc alirim diye dualar ediyorum bata var henüz regl olunca hastaneyi aricam bakalik bana ne dicekler tedavi başlamadi hâlâ insallah bu ay senden güzel haber gelecek inanıyorum canim 🙏

Bebeğim ben çalışıyorum buralara anca akşam eve geldikten sonra bakabiliyorum o kadar yoruluyorum ki inşallah bu arada da güzel sonuc alirim diye dualar ediyorum bata var henüz regl olunca hastaneyi aricam bakalik bana ne dicekler tedavi başlamadi hâlâ insallah bu ay senden güzel haber gelecek inanıyorum canim 🙏
Rabbim işini gücünü rast götürsün canım, inşallah hepimiz güzel haberler alırız 🥰

Bende femera ve ovitrelle kullandım..iğnenin bugün 6 günü ama hiç bı belirtim yok hissiyatim sizde 6 günleri benim gibi miydiniz
Belirtiye bakma kuzum bide iğneden sonra gün aşırı bi hafta ilişki olsun
Sıkma canını, Allah daha kötüsünden korusun. Geçer ve inşallah bi gün güzel haberler alırsın canım
amin inşallah hepimiz kuzum

A R Y A A R Y A Gunaydin canım. Iyi olmaya çalışıyorum Sen nasılsın. Sıkıcı bir sürçteyim biraz. Yazamıyorumkusura bakmayın. Senin için iyi olur inşaallah canım. Rabbim hayırlısı ne ise onu nasip etsin inşaAllah.

Kızlar günaydın.
Nasıl başlasam nasıl anlatsam bilemiyorum.
Benim sürecimi hatırlayan bilir.
Ama kısa ve özet anlatayım.
3.5 senedir gebelik düşünüyorum olmuyor.
4 ay önce hsg çektirdim.sonuc temiz çıktı.
Eşim sperm testi verdi. Ileri hızlı hareketlilik biraz düşük çıktı. Ama tamamen engel değil di.
Takviye ilaç kullanıyordu 3 aylık tedavi.
Perşembe günü devlet hastahanesinde randevum vardı gittim.
Ilgisi kafama yatmadı. Geçiştirdi beni.
Neyse özel hastahaneye gittim.
Dr. Çok ilgili alakalı ve açıklayıcı bir bayandı sağolsun.
Benim her iki tarafta da kistlerim vardı.
Ben aslında onları kontrol için gitmiştim.
Dr. Baktı kistlerin yok dedi sadece sağ tarafta 1.3 mm var başka yok dedi.
Sag tarafta 7-8 tane yumurtan oluşmuş,
Sol tarafta 1 tane 18mm yumurta var dedi.
Yumurtlaman çok iyi yaşına göre dedi.
Neyse geleyim can sıkıcı kısma.😔
Ama....🙁 Rahim duvarın çok kalın olması gerekenden çok fazla dedi. Hemde adetin biteli 12 gun olmasına rağmen dedi.
Bu şekilde olmamalıydı dedi.
Ve bir şey daha var...
Rahim içerisinde büyük bir et parçası var dedi.😕
Yani hocam dedim kist yada miyom gibi birşey mi dedim. Hayır dedi bildiğimiz olmaması gereken bir et parçası.
Buradan parca alicam ve patalojiye yollicam dedi.😥
Iyi huylumu kötü huylumu önce ona bakıcaz dedi.
Hocam sen ne diyorsun dedim.🤦‍♀️
Yıkıldım..😢
Peki ne olcak dedim...
Şimdi git, adetini bekleyelim dedi.
Şayet olmaz isen adet dedi.
Adetin 3. Günü gel tekrar bakalım dedi.
Sonra senden bir parça alicam yollicam çıkacak sonuca göre ameliyat dedi.
Eğer iyi sonuç çıkar ise ameliyat ile alırız hem rahim duvarındaki işlemi yaparız hemde et parçasını alırız dedi.
Bu şekilde zaten hamilelik çok zor dedi.
Ama sonuç İnşaAllah olmaz ama kötü gelirse ozaman farklı konuşuruz dedi. 😔
Ben ne için gittimne ile karşılaştım. 2 gündür uyku yok yeme yok içme yok deliriyorum sanki.

Kızlar dr. A kızmayın nasıl bu şekilde konuşuyor diye. Emin olmadan diye.
Çünkü aslında bana söyleme konusunda çok düşündü. Onu öyle düşünceli görünce hocam var ise birşey onu düşünüyorsanız lütfen bana söyleyin açık konuşun ben herşeyi bilmek istiyorum dedim. Keşke demeseydim.

Bu arada bende daha önce böyle bir sıkıntı yoktu. Dr. Da sordu varmıydı diye bildiğim yoktu dedim.

Kusura bakmayın kızlar biraz uzun oldu. Hakkınızı helal edin.
Durum bu şekilde. Iyi değilim.
Bilmiyorum ne yapıcam.
Hayat ile bağlantımı yitirdim sanki. 😢😭

Kızlar günaydın.
Nasıl başlasam nasıl anlatsam bilemiyorum.
Benim sürecimi hatırlayan bilir.
Ama kısa ve özet anlatayım.
3.5 senedir gebelik düşünüyorum olmuyor.
4 ay önce hsg çektirdim.sonuc temiz çıktı.
Eşim sperm testi verdi. Ileri hızlı hareketlilik biraz düşük çıktı. Ama tamamen engel değil di.
Takviye ilaç kullanıyordu 3 aylık tedavi.
Perşembe günü devlet hastahanesinde randevum vardı gittim.
Ilgisi kafama yatmadı. Geçiştirdi beni.
Neyse özel hastahaneye gittim.
Dr. Çok ilgili alakalı ve açıklayıcı bir bayandı sağolsun.
Benim her iki tarafta da kistlerim vardı.
Ben aslında onları kontrol için gitmiştim.
Dr. Baktı kistlerin yok dedi sadece sağ tarafta 1.3 mm var başka yok dedi.
Sag tarafta 7-8 tane yumurtan oluşmuş,
Sol tarafta 1 tane 18mm yumurta var dedi.
Yumurtlaman çok iyi yaşına göre dedi.
Neyse geleyim can sıkıcı kısma.😔
Ama....🙁 Rahim duvarın çok kalın olması gerekenden çok fazla dedi. Hemde adetin biteli 12 gun olmasına rağmen dedi.
Bu şekilde olmamalıydı dedi.
Ve bir şey daha var...
Rahim içerisinde büyük bir et parçası var dedi.😕
Yani hocam dedim kist yada miyom gibi birşey mi dedim. Hayır dedi bildiğimiz olmaması gereken bir et parçası.
Buradan parca alicam ve patalojiye yollicam dedi.😥
Iyi huylumu kötü huylumu önce ona bakıcaz dedi.
Hocam sen ne diyorsun dedim.🤦‍♀️
Yıkıldım..😢
Peki ne olcak dedim...
Şimdi git, adetini bekleyelim dedi.
Şayet olmaz isen adet dedi.
Adetin 3. Günü gel tekrar bakalım dedi.
Sonra senden bir parça alicam yollicam çıkacak sonuca göre ameliyat dedi.
Eğer iyi sonuç çıkar ise ameliyat ile alırız hem rahim duvarındaki işlemi yaparız hemde et parçasını alırız dedi.
Bu şekilde zaten hamilelik çok zor dedi.
Ama sonuç İnşaAllah olmaz ama kötü gelirse ozaman farklı konuşuruz dedi. 😔
Ben ne için gittimne ile karşılaştım. 2 gündür uyku yok yeme yok içme yok deliriyorum sanki.

Kızlar dr. A kızmayın nasıl bu şekilde konuşuyor diye. Emin olmadan diye.
Çünkü aslında bana söyleme konusunda çok düşündü. Onu öyle düşünceli görünce hocam var ise birşey onu düşünüyorsanız lütfen bana söyleyin açık konuşun ben herşeyi bilmek istiyorum dedim. Keşke demeseydim.

Bu arada bende daha önce böyle bir sıkıntı yoktu. Dr. Da sordu varmıydı diye bildiğim yoktu dedim.

Kusura bakmayın kızlar biraz uzun oldu. Hakkınızı helal edin.
Durum bu şekilde. Iyi değilim.
Bilmiyorum ne yapıcam.
Hayat ile bağlantımı yitirdim sanki. 😢😭
Çok geçmiş olsun doktor şüphelendiği bir durumu söylemiş daha sonuçlanmamış ki. Belki iyi huylu olacak kötü düşünüp kötüyü çağırmayalım çok zor tabi aklından çıkmıyor neler neler geliyor belki ama şuan duaya tutunmaktan başka bir çare yok. Stres ve üzüntü de daha çok yıpratır şuan bakalım bekleyelim güzel bir sonuç gelişmeler olur belki boşuna üzülmeyin şuan. Rabbim neyler neylerse güzel eyler güzel olsun her şey inşallah

Çok geçmiş olsun doktor şüphelendiği bir durumu söylemiş daha sonuçlanmamış ki. Belki iyi huylu olacak kötü düşünüp kötüyü çağırmayalım çok zor tabi aklından çıkmıyor neler neler geliyor belki ama şuan duaya tutunmaktan başka bir çare yok. Stres ve üzüntü de daha çok yıpratır şuan bakalım bekleyelim güzel bir sonuç gelişmeler olur belki boşuna üzülmeyin şuan. Rabbim neyler neylerse güzel eyler güzel olsun her şey inşallah
Haklısın canım ama işte elimde değil düşünmemek. Zor çok zor. Dilerim temiz sonuç çıkar. Allah'tan gelen herşey kabulümdür haşa asla isyan etmiyorum. Duaya ve Allah'ıma sığındım. Düşünmekten ve üzülmekten kendimi alı koyamıyorum ama. Hakkımda hayırlısı olsun diyip bekliyorum sadece. Umarım iyi sonuç çıkar🤲 teşekkür ederim canım.🙏🏼

X