Gebeliğe Hazırlık Ekim 2021 itibariyle gebelik planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Hamileyim adetten 3 gün önce beta hcg 297 çıktı. Dün yani 4+4 de 17950 çıktı. Kese göründü. İkiz olabilir dediler Bi ultrason baktılar tek kese. Başına böle bir şey gelen varmı
Degerin baya yükselmiş canim tek yumurta ikizi olabilir mi acaba
Kızlar bat 6 gün var, sanki hayali bir çizgi görüyorum ama siz de bir baksanız ? Onkomed marka normal kaset test
Eki Görüntüle 2930226
Bende gördüm çizgiyi canim insallah vardır meleğin hayirlisi olsun ♥️

Canım uzun zamandır aşılama düşünüyoduk bu ay başlayalım dedik ama fiyatlar bizim tahminimizden çok fazla 😞 bugüne yarına regl olurum test yaptım negatif . İyi olmaya çalışıyorum ama 14 aydır aynı şeyleri yaşamak çok yordu öyle işte hayat gerçekten zor … sen naptın
Aynen...insan takmayayım desem de takıyorsun.. İnş hayırlısı ile herşey gönlünce olsun. Valla benim gittiğim doktorun tüp bebek doktoru ile roportajı vardı. Orada aşılamanın başarı oranı %10 ve genelde gebelik oluşmuyor diyordu. 2 aşılama bir tüp bebek fiyatı yapıyor bence hastalara direk tüp bebeğe başlamalı diyordu. Ama tabi tüp bebek doktoru başka ne diyecek.. Sende düşünüp senin için en doğrusunu seçmişsindir.

Benimde tüp bebek dediler. Ocakta başlayacağız. Ara tatil sürecini bekliyorum... Arada aşılama yapsam mı diye düşündüm ama sonra masrafına değmez deyip gene vazgeçtim :) Regl 3. günü gene doktora gideceğim hormon testi veya hsg yaptırmak için. Tüp bebek öncesi gerekliymiş...

Yok kuzum engel değil.. Bazılarında o sorunlar oluyor adet gecikiyor ama onlarda genelde doğum kontrol hapı içtikleri için oluyor. Antibiyotik ilacın etkinliğini azaltıyor ve genelde gebelik ile sonuçlanıyor..

Genelde augmentin, klomaks veya ceftinex veriliyor. Diş hekimine gebelik şüphesi olabilir dersen bunlar dışında bi antibiyotik vermez. Cipro falan.. Ya da tedaviyi erkene çekip yumurtlama öncesi cipro içersen gene etkisi olmaz. Ama yumurtalama veya hormonlar üzerinde etkisi yok.. Şimdi baktım muhtemelen klomen veya femara vereceklerdir, onlar üzerinde etkisi yokmuş..

Bana amoklavin verdi işte iç gel dişini çekeceğiz dediler bu da 1 haftayı buluyor bitmesi. Aşılamam da doktor gonalf iğne kullanacak iğneye daha erken başlamış olacağım. Yumurtlamaya engel olmamasına sevindim. Birdahaki kontrolümde hamilelik planladığımisölerim ona göre isterim eğer antibiyotik verirse. Pazartesi olsun doktorum ne düşünüyor bakarım. Çok teşekkür ederim 🤩

Ya antibiyotiği Max 5 gün filan kullanacaksın zaten o yüzden bence problem yaratmaz.tabi ki önce diş tedavisini yaptır hamilelikte ilaç da kullanamıyoruz mahveder seni. Doktorla görüş ilaç başlama süreci önemli değil folikul sayımı yapacaklar şimdi gidince zaten. Ona göre ilaç başlayacaklar

Aaa bunu bilmezdim sayıya göre ilaç verildigini bu çok güzel bilgi oldu bana. Dışlerimde çekme durumu kaldı diğer muayne işlerini hallettim. Bakalım ne olacak pazartesi ola hayrola 😌

Bana amoklavin verdi işte iç gel dişini çekeceğiz dediler bu da 1 haftayı buluyor bitmesi. Aşılamam da doktor gonalf iğne kullanacak iğneye daha erken başlamış olacağım. Yumurtlamaya engel olmamasına sevindim. Birdahaki kontrolümde hamilelik planladığımisölerim ona göre isterim eğer antibiyotik verirse. Pazartesi olsun doktorum ne düşünüyor bakarım. Çok teşekkür ederim 🤩
Yok amoklavin gebelik olsa bile zararlı değil. Hatta gebelikte yaşanan enfeksionlarda bile en güvenli olanlardan. Korkmadan alabilirsin. Gonal f ile de etkileişimi yokmuş..

Aynen...insan takmayayım desem de takıyorsun.. İnş hayırlısı ile herşey gönlünce olsun. Valla benim gittiğim doktorun tüp bebek doktoru ile roportajı vardı. Orada aşılamanın başarı oranı %10 ve genelde gebelik oluşmuyor diyordu. 2 aşılama bir tüp bebek fiyatı yapıyor bence hastalara direk tüp bebeğe başlamalı diyordu. Ama tabi tüp bebek doktoru başka ne diyecek.. Sende düşünüp senin için en doğrusunu seçmişsindir.

Benimde tüp bebek dediler. Ocakta başlayacağız. Ara tatil sürecini bekliyorum... Arada aşılama yapsam mı diye düşündüm ama sonra masrafına değmez deyip gene vazgeçtim :) Regl 3. günü gene doktora gideceğim hormon testi veya hsg yaptırmak için. Tüp bebek öncesi gerekliymiş...
sasacığım hsg insanın içini çok rahatlatıyor bence kesinlikle çektirmelisin.... Bugün çektirdim sıfır sıkıntı boşuna korkup strese girmişim anlamadım bile içim huzur doldu rahatladım ve yolları açtım büyük tavsiye ediyorum....

Hepimiz için hakkımızda hayırlısı olsun . Allah yıllarca evlat bekleyenlere sabır versin gerçekten zor bi süreç .
Ewet aşılamada başarı oranı daha düşük ama tüp bebek için bütçe ayıramam şuan için aşılama beni zorlamaz o yüzden aşılama denemek istedim bakalım ne olacak umarım seninde en yakın zamanda güzel haberini alırız

Kızlar dünden beri idrarda yanma yaşıyorum bugün de sık idrara çıkma durumu var sanırım enfeksiyon oldum idrar bitişinde şiddetli yanma ve peceteye pembelik geliyor doktora gitmeye korkuyorum gebelik ihtimali olur ilaç verirler diye nedir bunun çaresi sirkeli su falan içtim ama yardımcı olabilecek biri var mi bana
Canım pembelik varsa ilerlemiş oluyor. Acile gidebilirsin idrar tahlili yaparlar, söylersin durumu. Gebelerin de kullanabildiği monurol ürinol gibi şaseler var ondan verir. Tek seferde kesiyor

vallahi seninle aynıyız bugün 9. günde HSG çektirdim az evvel ama şaka gibi benimde aynı senin gibi kasıklarımda sancım var beyaz akıntım vardı ama kan falan yok yumurta oluşuyormuş daha nereden baksan 12. 13. günü falan oluşabilir dendi bu ay bende test yapmıyorum bilmiyorum o yüzden
Hsg den sonra kanamanız olmadı mı benim oldu ilk gün karnım ağrıdı hafiften 1hafta sürdü kanamam ilk gün yoğundu sonra azalmıştı tabi ben eylüln 17 de oldum hsg yi hakkınızda hayırlısı olur umarım bebiş haberlerinizi alırsınız

Hsg den sonra kanamanız olmadı mı benim oldu ilk gün karnım ağrıdı hafiften 1hafta sürdü kanamam ilk gün yoğundu sonra azalmıştı tabi ben eylüln 17 de oldum hsg yi
benden önceki bayana antibiyotik verdi mesela bana sana gerek yok dedi hissetmedim bile çıkarken ped verdiler bende kanama olacak sandım akıntı oldu sadece şeffaf o da sanırım kayganlaştırıcının kendisiydi hissetmedim bile ilacı göndereyim derken aaa göndermişim dedi o bile hissetmedi :) bende burada çok okudum ağrı sancı sızı falan oluyor diye inşallah çok sancım olmaz korkuyorum falan dedim ama akciğer grafisinden farksız oldu resmen :)

benden önceki bayana antibiyotik verdi mesela bana sana gerek yok dedi hissetmedim bile çıkarken ped verdiler bende kanama olacak sandım akıntı oldu sadece şeffaf o da sanırım kayganlaştırıcının kendisiydi hissetmedim bile ilacı göndereyim derken aaa göndermişim dedi o bile hissetmedi :) bende burada çok okudum ağrı sancı sızı falan oluyor diye inşallah çok sancım olmaz korkuyorum falan dedim ama akciğer grafisinden farksız oldu resmen :)
Beni anestezili uyutarak yaptılar bi de ben daha önce enfeksiyon çok sık oluyodum o yüzden bana da antibiyotik verdiler ağrı kesici verdiler ama ağrı kesici kullanmadım sadece antibiyotik kullandım enfeksiyon kapmamak için

Beni anestezili uyutarak yaptılar bi de ben daha önce enfeksiyon çok sık oluyodum o yüzden bana da antibiyotik verdiler ağrı kesici verdiler ama ağrı kesici kullanmadım sadece antibiyotik kullandım enfeksiyon kapmamak için
yok ben anestezili olmadım ama çok sancılı ise talep ediyorum korkuyorum falan diyerek baskı uyguladım ama doktor gerçekten bahsedildiği kadar iyiymiş sakin ol dedi o kadar ben 20 lik diş için antibiyotik kullanıyordum 2 gün oluyor bırakalı belki de o yüzden riskli görülmemiş olabilir bir de çok kısa sürdü sıkıntı da olmadığı için çocuk şansım artsın diye de vermedi bu ay da boş geçmesin diye yani....kendim de filme baktım tertemiz :/

Hanımlar sizce dün çatlama oldu mu? Klomen vermişti doktor 3 yumurta gelişmiş kendiliğinden çatlayacak demişti.. Ama kist dönerlerse diye çok korkuyorum 😨.. Sizce çatlama olmuş mu? Dün 2 havuç yedim. Bugun de yiyeyim mi?
sadece salı günü (5ekim) sağ sol kasık ağrıdı çok zor iş yaptım.. Onun dışında sağ kasıkta hafif ağrı var..

Eklentiler

• 9D4F918E-A8BB-4932-AA91-96BCA21F69BD.jpeg
    9D4F918E-A8BB-4932-AA91-96BCA21F69BD.jpeg
    156,1 KB · Görüntüleme: 57
X