• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Ekim 2021 itibariyle gebelik planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kızlar merhaba bir sorum olacak bikac ay üst üste aynı taraftan yumurtlamak normal mi sizce geçen ay femara kullandım sağda tek yumurta vardı ve ağrım sağda vardı hep bu ayda kullandım ama doktora gitmedim 11 günüm bugun ve sağ tarafımda yine aynı ağrı var. Bir ay sağ bir ay sol şeklinde olmuyor muydu :KK64:

Normalde 27,28, günde bir adet olurum bazen çok nadir de olsa değişiyor Mevsimsel veya aldığım ilaç birşey olursa ama 15.gün gittiğimde 19 mm yumrtan var 3 gün ilişki dedi. En son ne zaman gittin kaçtı yumrtan? İlaçla mi büyüttüler?
Canım ben hic takip yaptırmadım daha önce adet döneminde gitmiştim hormon testi için hormonlar iyi çıktı yumurtalarında sıkıntı yok rahmin temiz dedi eşimin sperm testinde bi sorun yok dedim yumurta takibi yapalım bakalım ne kadar büyüyor çatlıyor mu çatlamıyor mu dedi o şekilde çağırdı yani mm sini hic bilmiyorum bugün 14. Gündü bakacaktı ama doktor yoktu şansıma. Öyle geliştirici İlaçlardan kullanmadim sadece gynopol diye bir vitamin önerdi yumurtalarini daha iyi geliştirir dedi onu kullanıyorum

5-6 gün süren adetim bugün yani 3.günde kesildi sanırım. Birkaç ay önce de 1 kere böyle oldu. Sizlerde de oluyor mu? İlk 2 gün çok yoğundu
Benim de 6 gün sürerdi femara kullandığım ilk ay 3 gün yoğun oldu kesildi sonra da 6 güne kadar peceteye gelen kahverengi leke şeklinde devam etmişti ilaç etkisi olabilir belki

Yumurta kaliteli olabilir evet ön ve üstünde ama kesin demek değil progesteron ön ve ustuyse yymurtla çatlama olayları akışında seyrediyor alta doğru indikçe sorun mesela benim sıfır:)
Ben bir kere baktırdım, 7.3 çıktı doktor yumurtlama normal döngü normal ama genelde 10 üstü isteriz dedi. Bu ay hsg çekilince bir ay akışa bırak dedi.
Her ay iki yumurta oluşup biri çatlıyor gelecek aylarda şansını arttıralım dedi🤨
Fazla yumurta oluşması için ilaç ve çatlatma iğnesi verecek sanıyorum.
Ama progesteron da her ay değişen bir değermiş.. sizlere danışmak istedim

Canım ben hic takip yaptırmadım daha önce adet döneminde gitmiştim hormon testi için hormonlar iyi çıktı yumurtalarında sıkıntı yok rahmin temiz dedi eşimin sperm testinde bi sorun yok dedim yumurta takibi yapalım bakalım ne kadar büyüyor çatlıyor mu çatlamıyor mu dedi o şekilde çağırdı yani mm sini hic bilmiyorum bugün 14. Gündü bakacaktı ama doktor yoktu şansıma. Öyle geliştirici İlaçlardan kullanmadim sadece gynopol diye bir vitamin önerdi yumurtalarini daha iyi geliştirir dedi onu kullanıyorum

Hıım anladım canım. Şansına başka doktor deneseydin iyiydi aslında ama yarın kesin git çatlamayı çatlamadıysa boyutunu öğrenirsin ilişki de önerir iyi olur. 👍 Merak ettim bende şimdi durumunu güzel haberlerle gel inşallah yarın.

Hıım anladım canım. Şansına başka doktor deneseydin iyiydi aslında ama yarın kesin git çatlamayı çatlamadıysa boyutunu öğrenirsin ilişki de önerir iyi olur. 👍 Merak ettim bende şimdi durumunu güzel haberlerle gel inşallah yarın.
İnşallah canım yazarım gelişmeleri ❤️

selam herkese, kızlar bugun adetim batı 3 gün geçti sabah ilk idrarla test yaptım var yok arası çizgi görür gibi oldum, sabah aile hekimne gttim kan verdim sonucu heyecanla bekliyorum , dua ediinn nolur hayırlısıyla olsun bu defa
durum bildiriyorum kan verdim sonuç 8.59 çıktı ve akşamında kanamam oldu adet başladı, doktoruma gttim kese yok muhtemelen kimyasal gebelik düşürüyorsun dedi. ne olur ne olmaz diye cuma gnü tekrar değerne baktır dedi. pozitifi görünce çok umtlanmıştım benm gibi yapmayn sakın müthiş hayal kırıklığı :(

Kızlar benim bata 6 gün kaldı bu akşamüstü kasıklarım mı karnımda mı desem tuhaf bir ağrı gibi bir şey var. Sanki birkaç saat sonra regl olacakmışım gibi ya da affedersiniz kabız olunca bağırsaklarda hissettiğimiz o ağrı gibi değişik bir rahatsızlık ve şişkinlik oldu. Üşüttüm mü diye düşünüyorum ayaklarıma sıcak su torbası koydum birkaç saattir devam ediyor. Böyle bir şey yaşayan oldu mu :(

Kızlar dün aldığım avakado acı çıktı ya, dışı biraz yumuşaktı kestim içi çok sert ve tadı acı

Olgunlaşınca bu acılık geçer mi, çok midem bulandı ya of 🤮 üstüne 2 dilim baklava yedim halâ geçmedi @Dogayikoru Maviesra Maviesra
Canım elma varsa içine koy 2 3 güne olgunlasir şuan sert olduğu için tadı oyledir

Selam kızlar isten geldim ay çok yoruldum nasıl hamlamisim bugün buralara bakamadim güzel haberler varmı esim de bugün sperm testi verdi hatirlarsiniz 1 ay once 5 milyon çıkmıştı bugün 20milyon cıkmış doktor beğendi sonucu ama 3.2 tek taraflı varikosel var onu mikrocerrahi ile alalim demişler işte 9 kasımda ameliyat olcak benim için de tüp bebek yeri regl 1 günü arasın demişler acaba benim tedavi ertelenirmi ameliyat sonrasina mi otelenir :( A R Y A A R Y A Yusra-61 Yusra-61 MaviSasa234 MaviSasa234

Selam kızlar isten geldim ay çok yoruldum nasıl hamlamisim bugün buralara bakamadim güzel haberler varmı esim de bugün sperm testi verdi hatirlarsiniz 1 ay once 5 milyon çıkmıştı bugün 20milyon cıkmış doktor beğendi sonucu ama 3.2 tek taraflı varikosel var onu mikrocerrahi ile alalim demişler işte 9 kasımda ameliyat olcak benim için de tüp bebek yeri regl 1 günü arasın demişler acaba benim tedavi ertelenirmi ameliyat sonrasina mi otelenir :KK43: A R Y A A R Y A Yusra-61 Yusra-61 MaviSasa234 MaviSasa234
Kuzu senin regl az kaldı... Sana kalmış bi karar bu sanki.. İlaç işe yaramış sperm miktarı artmış, sağlıklılarda ve ileri hızları da düzeldi ise şahaneler.. Ama varikosel sonrası da 3 ay takviye tedavi alıyorlar diye biliyorum. Hatta bak şimdi teoman kadıoğlu nun yorumunu sana yazayım.. Teoman kadıoğlu varikosel ameliyatlarını Türkiye'de ilk uygulayan doktor.. Eğer mümkünse ilk tüp bebek denemeni yap. Ondan sonra da eşin ameliat olsun. Sonuc olumsuz olursa 2. denemede etkilerinde görmüş olduğunuz için ona göre hareket edersiniz..

Başarılı varikosel ameliyatı sonrası olumlu sonuçların görülmesi 6 ay hatta 12-14 ay dahi sürebilir. Ameliyattan sonra ilk sperm tetkikinizi 3-4 ay sonra yaptırabilirsiniz. Ameliyatın başarılı olup olmadığını ameliyattan 1 ay kadar sonra el muayenesi ile anlamak mümkündür. Sadece ultrason ile saptanan, ele gelmeyen bir varikoselin ameliyat edilmesi olumlu bir netice vermemektedir.

Back