Aşılama Ekim 2014 Aşılama ve Tüp bebek yaptıranlar !!!

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
canım tüp bebekle ilgili neler yaptın biraz bahseder misin? özellikle de ne zaman yapılacak bir de fiyatı konusunda çünkü öyle ince bir çizgideyim ki bir tüp bebek merkezi buldum hafta içi de iletişim kuracağım. Bana akıl verirseniz çok sevinirim .Şimdi benim doktorum yumurtalarımı iğneyle büyütülecek ama pahalıymış birde git gel olacak ben ilçeden ile gidiyorum. Hadi büyüttü diyelim zaten en iyi ihtimal yine aşılama ve garanti değil. Asıl konu da şu elimizde az bir birikim var zaten niye iğnelerle harcayayım ki diyorum ha yine iğnelere veririm parayı ama tüp bebek gibi daha garantili bir şeye vermek mantıklı değil mi? siz bu durumda ne yapardınız?

canım annemin bi lafı oldu bana ben de senin gibi bu yolda yuruyorum. anne dedim aşılama 1500tl tup 3500 4000 ya da neyse bi kaç ay daha bekleyip direk tüp bebek mi yapsam. annemin cevabı 'sen merdiven çıkarken bir hanımefendi gibi atlayarak mı çıkarsın sırayla mı' eşime aynı şeyi söyledim. eşimin cevabı 'ben seni sokakta yolda belde bulmadım sağlığın benim için herseyden daha önemli'. bizde bu durumda önce 1 sefer de olsa aşılama denemeye karar verdik. sana bir sır vericem ilacı daha düşük dozda dolayısıyla daha ucuza getirmeni sağlayacak yumurta buyutmek için. eğer yumurta rezervi vs gibi farklı boyutta bir problemin yok ise; bendeki ve birçoğumuzdaki gibi yumurtlama tembelliğin var ise; inofolic ve adacayı diyorum başka bişey demiyorum. bugün az önce şimdi hatta dr dan geldim. gelişmeleri yazayım diye, sana kısmetmiş. eşimden yana bir sorunumuz yok çok şükür, eğer senin de yok ise; adetin 2. gunu doktorum gunde 75mg lık fostimon verdi bana 5 tane vuruldum, bugün adetimin 7. gunu ve gittim 2 adet biri 13mm biri 13.5mm iki folikul gelişmiş. dr umda sasırdı çok kısa sürede çok düşük dozla bu nasıl oldu diye. ona sırrımı söylemedim. çunku genelde dr lar alternatif tıptan hoşlanmıyorlar. bir paket inofolic aldım. içinde 30poşet var. günde 3 poşet içiyorum suda eritip, bunu zaten dr a sormuştum kullanabilirsin demişti. inofolic hem folik asit hem de yumurta geliştirici. ve asıl bomba: lipton %100 adacayı. diğer markalar değil özellikle lipton çunku bir tek liptonun paketinde arkasını çevirince %100 yazıyor. günde 3 fincan içtin mi tamamdır. incir ve havuç kuru de varmış onu denemedim. bu sürecte eşine de bol bol keçi boynuzu pekmezi tavsiyesi. bakalım neler olacak :) Rabb'im kimseyi evlatla sınamasın.

Merhabalar, bende aşılama yaptırcam bu ay(yani inş olursa) bugun kontrol icin gittim 12.günüm 13.5 dedi yumurta boyutunu carsamba gunu cagirdi acaba yeterli düzeye gelirmi sizce? Adetlerim duzenlidir 28 gunde bir olurum.
canım 28 gunde bir oluyorsan zaten kendiliğinden 14. gun çatlıyor demektir. bu durumda 2 gun sonraya o boyuta ulaşır. iğne ya da ilaç kullandın mı? benimde şu an biri 13mm biri 13.5mm folikul varmış bugun 7. gunum çrs çatlatma iğnesi arife günü aşılama diyor doktorum kısmetse. Rabb'im kimseyi evlatla sınamasın.

canım annemin bi lafı oldu bana ben de senin gibi bu yolda yuruyorum. anne dedim aşılama 1500tl tup 3500 4000 ya da neyse bi kaç ay daha bekleyip direk tüp bebek mi yapsam. annemin cevabı 'sen merdiven çıkarken bir hanımefendi gibi atlayarak mı çıkarsın sırayla mı' eşime aynı şeyi söyledim. eşimin cevabı 'ben seni sokakta yolda belde bulmadım sağlığın benim için herseyden daha önemli'. bizde bu durumda önce 1 sefer de olsa aşılama denemeye karar verdik. sana bir sır vericem ilacı daha düşük dozda dolayısıyla daha ucuza getirmeni sağlayacak yumurta buyutmek için. eğer yumurta rezervi vs gibi farklı boyutta bir problemin yok ise; bendeki ve birçoğumuzdaki gibi yumurtlama tembelliğin var ise; inofolic ve adacayı diyorum başka bişey demiyorum. bugün az önce şimdi hatta dr dan geldim. gelişmeleri yazayım diye, sana kısmetmiş. eşimden yana bir sorunumuz yok çok şükür, eğer senin de yok ise; adetin 2. gunu doktorum gunde 75mg lık fostimon verdi bana 5 tane vuruldum, bugün adetimin 7. gunu ve gittim 2 adet biri 13mm biri 13.5mm iki folikul gelişmiş. dr umda sasırdı çok kısa sürede çok düşük dozla bu nasıl oldu diye. ona sırrımı söylemedim. çunku genelde dr lar alternatif tıptan hoşlanmıyorlar. bir paket inofolic aldım. içinde 30poşet var. günde 3 poşet içiyorum suda eritip, bunu zaten dr a sormuştum kullanabilirsin demişti. inofolic hem folik asit hem de yumurta geliştirici. ve asıl bomba: lipton %100 adacayı. diğer markalar değil özellikle lipton çunku bir tek liptonun paketinde arkasını çevirince %100 yazıyor. günde 3 fincan içtin mi tamamdır. incir ve havuç kuru de varmış onu denemedim. bu sürecte eşine de bol bol keçi boynuzu pekmezi tavsiyesi. bakalım neler olacak :) Rabb'im kimseyi evlatla sınamasın.

denemeye değer :) bu ay olmazsı diğer ay denicem :D

canım 28 gunde bir oluyorsan zaten kendiliğinden 14. gun çatlıyor demektir. bu durumda 2 gun sonraya o boyuta ulaşır. iğne ya da ilaç kullandın mı? benimde şu an biri 13mm biri 13.5mm folikul varmış bugun 7. gunum çrs çatlatma iğnesi arife günü aşılama diyor doktorum kısmetse. Rabb'im kimseyi evlatla sınamasın.

klomen kullandım 5gün 5tane.ama senn 7.gnde 13.5 bnm 12.günde inş ulaşır ya yoksa bayrama denk gelcek olmucak amin rabbim isteyen herkese versin inş

bu arada klomen li tedawimn ilkinde kimyasal gebelik oldu catlatma iğnesi vurulmadım 2.snde kist olustu bu 3. oluyor kullananalı olursa aşılama olucak ins

klomen kullandım 5gün 5tane.ama senn 7.gnde 13.5 bnm 12.günde inş ulaşır ya yoksa bayrama denk gelcek olmucak amin rabbim isteyen herkese versin inş
ooo senin durumlar baya iyi o zaman benim 5 gunde 5 klomenle 20.gun hala 14mm idi yumurtam sonra gunde 2 doza çıkarmıştı dr um o zaman da 19. gunde 21mm olmuştu. ben bu kez iğneyle geldim canım bugune iğne biliyorsun daha etkili. ama vucuttaki tahribatı tabiki daha fazla. adetlerin de düzenliymiş neden aşılama yapacaksın canım eşinde mi sorun?

ooo senin durumlar baya iyi o zaman benim 5 gunde 5 klomenle 20.gun hala 14mm idi yumurtam sonra gunde 2 doza çıkarmıştı dr um o zaman da 19. gunde 21mm olmuştu. ben bu kez iğneyle geldim canım bugune iğne biliyorsun daha etkili. ama vucuttaki tahribatı tabiki daha fazla. adetlerin de düzenliymiş neden aşılama yapacaksın canım eşinde mi sorun?

yok onda da bi sorun 2yıldır olmuyor olmuyor yanii aşılama deneyelim dedk. cok üzülüyorum artık her ay ağlamaktan bıktım istiyorum cok:(

yok onda da bi sorun 2yıldır olmuyor olmuyor yanii aşılama deneyelim dedk. cok üzülüyorum artık her ay ağlamaktan bıktım istiyorum cok:KK43:

BİRAZ DA KAFAYA TAKMAMAK LAZIM GALİBA CANIM AMA BEN DAHİL MALESEF BUNU YAPAMIYORUZ. BİRAZ AKIŞINA BIRAKMAK LAZIM SANIRIM. SEN ADACAYINA BAŞLA BAK MUTLAKA FAYDASINI GÖRÜRSÜN. GİTTİĞİN MERKAZ BAYRAMDA ÇALIŞMIYOR MU? BEN SORDUM ARİFEYE YETİŞMEZSE NAPICAZ DEDİM DR UM BEN BAYRAMDA YOKUM AMA BURADA O İŞLEMİ YAPACAK ARKADAŞLAR ÇALIŞIYOR OLACAK DEDİ. AMA BEN YİNE DE KENDİ DR UM YAPSIN İSTİYORUM AŞILAMAYI DA. HAKKIMIZDA HAYIRLISI İNŞALLAH.

selam kızlar ben bugün adet oldum :KK57: 1-2 ay dinlenicem sanırım sonrada tüp bebek yaptırıcam. 3. aşılamayı denemicem.
tabi bu arada farklı 1-2 doktora da muayene olup fikirlerini almak istiyorum.

BİRAZ DA KAFAYA TAKMAMAK LAZIM GALİBA CANIM AMA BEN DAHİL MALESEF BUNU YAPAMIYORUZ. BİRAZ AKIŞINA BIRAKMAK LAZIM SANIRIM. SEN ADACAYINA BAŞLA BAK MUTLAKA FAYDASINI GÖRÜRSÜN. GİTTİĞİN MERKAZ BAYRAMDA ÇALIŞMIYOR MU? BEN SORDUM ARİFEYE YETİŞMEZSE NAPICAZ DEDİM DR UM BEN BAYRAMDA YOKUM AMA BURADA O İŞLEMİ YAPACAK ARKADAŞLAR ÇALIŞIYOR OLACAK DEDİ. AMA BEN YİNE DE KENDİ DR UM YAPSIN İSTİYORUM AŞILAMAYI DA. HAKKIMIZDA HAYIRLISI İNŞALLAH.

yok canm özel hastanede yaptırıcam tatil oluyor orayada acil acık oluyor. öyle ama zaman gectikce daha cok kafaya takıyorsun zor bir süreç allah'ım kimseye yaşatmasın isteyen herkese versinnnnn...

selam kızlar ben bugün adet oldum :KK57: 1-2 ay dinlenicem sanırım sonrada tüp bebek yaptırıcam. 3. aşılamayı denemicem.
tabi bu arada farklı 1-2 doktora da muayene olup fikirlerini almak istiyorum.

üzüldüm senn için :( ama olsun hayırlısı olur inş bi saati vardır onun.

amin canlar insallah yuzumuz guler artik.bugun igneye basliycam 75 le basla dedi doktor ama nasil yapcam bilmiyorum yaa.canim bu arada listede benim adimda 2.asilama yaziyo benim ilk asilama olacak duzeltebilir misin :))
Merhaba arkadaşım bende gonal f iğne vurdum kendime.benim dozumda 50 idi.iğneden korkma.ucu o kadar inceki nasıl girdiğini bile anlamıyorsun ama hergün aynı saatte vurmaya özen göster.benimde 24 eylül de 2.aşılamam oldu gün sayıyorum işte.Moralini yüksek tut arkadaşım.

Merhabalar, bende aşılama yaptırcam bu ay(yani inş olursa) bugun kontrol icin gittim 12.günüm 13.5 dedi yumurta boyutunu carsamba gunu cagirdi acaba yeterli düzeye gelirmi sizce? Adetlerim duzenlidir 28 gunde bir olurum.
Merhaba canım.Benimde 12.gün yumurtalarım 13,5-14 mm civarıydı.hergün 2 mm büyüyorlar doktor demişti bana.Aşılam yapıldığı gün istenilen boyuta gelmişti.Büyür onlar annesi büyür.

Normalde tup bebek tedavisi zor olur diye bilirdim. Simdiki asilama surecleride cok agir bence. Yumurta olusana kadar bi suru igne catlatmak icin 3tane gobekten igne bunla beraber avuc dolusu vitaminler asilamadan sonra yine bi suru hap iki farkli igne bide belimde yapisan ilacli bant.... Allahim sen emeklerimizi bu yolda cektigimiz acilari bosa cikarma Yarabbim.
Merhaba 3 asilama yaptirdim ucunde de hic senin dedigin gibi asilama sonrasi igne yaptirmadim? Hele ilacli bandi hic duymadim . Arkadasim bu igneler ne ignesi merak ettim bi de bant nicin ki ??

evet haklısın canım müthiş bir duygudur herhalde daha kesin bir durum üstelik. Devlette bayağı uygunmuş aslında ben de tıp fakültesi araştırdım ama bakalım artık
Tip fakultesinde bende dusunuyorum da arkadasim onda surec nasil acaba bigi verebilir misin?

Tip fakultesinde bende dusunuyorum da arkadasim onda surec nasil acaba bigi verebilir misin?

süreç klasik işte yumurta toplama sperm yıkama,transfer falan onlar her hastanede aynı işliyor ama tıp fakültesinde benim araştırdığım kişinin hem prof.olması hem de birçok kişiyi hamile göndermiş ve ikizden üçüzden bahsediliyor hep. Üstelik fiyatı da özeller kadar pahalı değil ama devlete göre pahalı tabi.Bende bu hafta iletişim kuracağım doktorla yine ayrıntılı olarak bilgi veririm canım.

Back