Premature Bebekler ek gıdaya ne zaman geçtiniz,geçmeyi düşünüyorsunuz?

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

utkumuz

Üç prens annesi
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2010
2.800
1.545
333
merhaba arkadaşlar.33+5 haftalık doğum yaptım,şu anda 3.5 aylık oldu oğlum,normal doğum zamanına göre 55 günlüğüz.ek gıdaya ne zaman geçmeliyim bilmiyorum,4 aylıkken yiyeceklerden tattırmayı düşünüyorum yavaş yavaş,ama bunu doğum zamanına göre mi erken doğum zamanına göre mi yapmalıyım bilmiyorum.daha kontrolümüze de biraz var.sizler ne zaman nasıl başladınız?şimdiden teşekkürler

benim kizim 37 haftalik 2050 gr olarak dogdu,erken dogum sayilmazdi ama yine de normal de degildi.Ek gidaya yeni yeni gectik(5 aylikken).Bebegin durumuna gore degisecegini dusunuyorum,yani o ek gida icin hazir oldugunun isaretlerini vermeli-salya akitmasi,destekle oturabiliyor olmasi,sizin yediginiz gidalara ilgi gostermesi,eline verdiginiz seyleri agzina goturebilmesi,sute karsi ilgisinin azalmasi(yada tam tersi normalden fazla ve sik istemeye baslamasi),dogum kilosunun en az 2 katina cikmis olmasi vs.Elbette sizin bebeginizin durumunu kendi doktorunuz bilecek ve onun tavsiyelerine uymaniz en akillicasi olacaktir ama ek gida icin cok acele etmeyin,normal dogumlarda bile en erken 4 aylik baslaniyor.Saglicakla.

benim oğlum da 2040 gr doğdu 33 haftalık,şimdi 3.ayına girdiğinde 4 kg dı tam olarak,bu aralar dediğiniz gibi ağzından salyalar geliyo bazen,günde 2 defa felan mama veriyorum 55 gün küvözde kaldı hastane alışkanlığı olarak mamasız durmuyo.prematüre olduğundan herşeye tedirgin oluyor insan ister istemez.norlamde 4.ayda tattırmaya başlanıyo bildiğim kadarıyla.bakalım gelişimine göre davranmayı düşünüyorum.siz normal doğum zamanına göre mi başladınız ek gıdaya?

ben duzeltilmis degil,dogdugu gunden itibaren 5.ayinda basladim,armut ve elma suyu ile tattirarak sadece,daha sonra elma armut pure seklinde denedim fakat yediremedim,ardindan sebze purelerini tattirmaya basladim,ondan sonra da pirinc unu kasik mamasi.Bir kac gundur ogle ogununu sebze puresi ile,aksam ogununu de kasik mamasi ile degistirdim.Kasik mamasinda gluten icermez yazisi olmasina dikkat edin,biskuvi vs de vermeyin(gluten icerir).Ne verirseniz verin,yavas yavas ve sabirla verin.Ben dedigim gibi daha yeni yeni 100-125 gr pure vermeye basladim,her gun 1 kasik arttirarak verdim.Kasik mamasini da asagi yukari 100 gr veriyorum.Ek gidaya gec baslamak erken baslamaktan daha guvenli,gec kaldiginizi dusunmeyin,henuz vaktiniz var.

bu arada daha once de dedigim gibi benimki erken dogum sayilmazdi,dusuk kilolu dogumdu haliyle duzeltilmis yas yok bizde,kafanizi karistirmak istemem.

ben de 32 haftalık doğum yaptım 2 kilo doğmuştu şimdi 4,5 aylığız doğduğu tarihe göre bende bu ay bir öğün kaşık maması vererek başladım ama meyveleri ve sularını tattırıyorum bence de acele etme benim kızım şu anda 7 kilo kadar her hafta 2-3 kaşık arttırıyorum gelecek ayda yoğurt vermeye başlıyacağım

biz 29 haftada 1420 gr doğduk bazı problerimizden dolayı bebek hastanede uzun süre kaldı süt sağıp şırınga ile daha sonrada 10 cc-20 cc biberon ile bebeğe veriyorduk hastanede ama ben geciktiğimde mama veriyorlardı doktorda önermişti ama ben emin değilim bebişimiz doğalı 2 ay 1 hafta oldu ama normal doğumuna daha 1 hafta var.Eve geçeli 1 hafta oldu ama Bebeğimiz çok sorunlu olduğundan ben pek beslenmeme dikkat edemiyorum sizce ara sıra anne sütüne mama katıp vermelimiyim bizim bebek hastanede biberona alıştı pek meme emmiyor çok stresliyim inşallah başka sıkıtıntı yaşamayız

anne sütüne mama karıştırma içerikleri bozulur
benim bebeklerim 28 haftalık doğdularr eve ilk geldiklerinde prematüre mamalarıyla besliyordum şimdi 1 numaralı mamalara geçtik dr una danışmadan 1 yudum su bile verme

ziraat canım geçmiş olsun ama bebeğin hala küçük memeyi daha güçlü ememiyodur şimdilik onu çok yorma her beslenmeden önce 5 dakika göğsünü emdir eğer hiç emzirmezsen sütün kesilir sen beslenmede her beslenmede olmasada emzir 5 er dakika gerisinide 3 saatte bir kesin sağ makineyle yada pompayla süt çok önemli kesinlikle daha şimdiden karıştırma ikisinide ayrı ayrı ver eğer az ize sütün önce sütünü ver yarım saat sonra mamayı ver şimdiden midesini bulandırma alır inşalalh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…