• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Ek gidaya nasil başlamaliyim ?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
sembar bende dün dayanamayıp dr aradım anlattım ek gıdayı yemiyorsa zorlama ama anne sütünü sık sık teklif et red etse bile sen her fırsatta emzirmeye çalış diş çıkarma sürecince çok normal dedi ...ben büyük kızımda ne diş ne iştah sorunu hiç yaşamamıştım ne kadar zormuş....

kızlar aynı sorun benım oglumda da var.cok moralim bozuluyor.sebze corbası dahıl hıcbır corbayı ıcmıyor,yogurt yapıyorum kendım tazecık yemıyor.kılıtlıyor agzını dudaklarını oyle bır kapatıyor kı acmak mumkun degıl,bırde elıyle ıttırıyor yaramazım.seftalı veya elmanın ıcıne bırkac bebe bıskuvısı koyuyorum tek yedıgı bunlar.ne yapıcam bılmıyorum,allahtan benı emıyor.ama 5.5 aylık dr ek gıdalara basla dedı,yemesı lazım artık.1-2 aylıkken agzına ne versem yıyordu.dısten mı boyle yapıyor acaba??gorunurde beyazlık falan da yok.bu ara vermesem mı hıcbısey,ters etkı yapmasın bırde,tavsiyeniz var mı???

sembar benimki 3 gündür tarhana çorbası yiyor bende yoğurt denicem dr günlük sütten yap dedi sen neyden yaptın cnm...

kızlar aynı sorun benım oglumda da var.cok moralim bozuluyor.sebze corbası dahıl hıcbır corbayı ıcmıyor,yogurt yapıyorum kendım tazecık yemıyor.kılıtlıyor agzını dudaklarını oyle bır kapatıyor kı acmak mumkun degıl,bırde elıyle ıttırıyor yaramazım.seftalı veya elmanın ıcıne bırkac bebe bıskuvısı koyuyorum tek yedıgı bunlar.ne yapıcam bılmıyorum,allahtan benı emıyor.ama 5.5 aylık dr ek gıdalara basla dedı,yemesı lazım artık.1-2 aylıkken agzına ne versem yıyordu.dısten mı boyle yapıyor acaba??gorunurde beyazlık falan da yok.bu ara vermesem mı hıcbısey,ters etkı yapmasın bırde,tavsiyeniz var mı???

canım benim dr diş çıkardığımız için ek gıdayı yemiyorsa şu dönem zorlama ama sık sık emzir dedi ...hepimizde aynı sorun var diş+ iştahsızlık

sembar benimki 3 gündür tarhana çorbası yiyor bende yoğurt denicem dr günlük sütten yap dedi sen neyden yaptın cnm...

ya ben günlük süt bulamıyorum kızlar
pastörüze sütten yapıyorumm
maya olarak da kendi yoğurdundan katıyorumm
birşey olmaz di mi

tatlım oh ne güzel senin kızın alışacak galiba.benim zilli yoğurduda sevmedi.gerçi ilk denememde 4-5 kaşık yedirdim.dr mama yerine sütten yoğurt yapmamı söylemişti.bende pastörize sütten yaptım.günlük süt bulmam zor.

bu dr lar neden böyle anlamadım.banada mamadan yap mümkünse dedi.benimkide yoğurdu ilk başlarda yemiyordu.ilk olarak içine az şeker koydum yedi.sonra meyveli verdim üzümün suyuyla çok seviyor.bittiğinde daha ağzı açık oluyor.sebzelerde biraz zorlanıyorum onunda içine az mama katıyorum yiyor.tarhana çorbasını nasıl yaptınız.ben tarhanayı sadece suyla pişirdim içine az zeytin yağı gezdirdim.siz nasıl yaptınız yedimi.arkadaşımın bebeği benimkinden 20 gün büyük abi olmuş etli çorba yiyor

offffffffff ya benim zilli kızım hala yemiyor.tek yediği şey armut.herşeyi denedim ama yemiyor.yemediği bir yana emmiyorda dişlerinden dolayı rahatsız galiba ama bu ne zamana kadar sürecek her an bebişime ne yedirsem diye düşünüyorum.ay bunaldım vallahi .diş çıkaran bebeklerin hepsi iştahsız mı olur ya.

benimkide öleydi ama maşallah 2 gündür yiyor...sabahları elma üzm suyu yapıp içine 2 bebe bisküvisi yarım çay kaşığı pekmez koyuyorum yiyor yoğurt yemiyordu bende içine elma rendeliyorum öğlenleri öyle yiyor öğleden sonra yada akşamları tarhana çorbası yiyor başka çorba yemiyor hele sebze püresinden nefret ediyor olabilir:):) bunların haricinde anne sütü alıyor..

bizimki de kaşıkla hiçbirşey yemiyor
habire anne sütü emsin istiyor
arkadaşlar
şehriye ve tarhana çorbasını nasıl yapıorsunuz?
yoğurt çorbası yapan var mı?

dün anneme gitmiştim annem kızıma yoğurt çorbası yedirdi yalnız çorbayı bize yapmıştı tuzluyduda.bizim hanımefendi gayet güzel yedi.bugünde ben yaptım tabi tuzsuzdu beğenmedi onu.
benim kızımda galiba kaşık fobisi yemediği şeyleri elimle verince yiyor.çorbayıda elimle veremem ya alışacak mecburen.
ben şehriye ve tarhanayı denemedim tarhana buralarda pek yapılmaz hazırıda ben vermem.şehriyeye gelince bildiğim kadarıyla bir yaşına kadar domates verilmemeli o zaman nasıl yapılacak ki?

dün anneme gitmiştim annem kızıma yoğurt çorbası yedirdi yalnız çorbayı bize yapmıştı tuzluyduda.bizim hanımefendi gayet güzel yedi.bugünde ben yaptım tabi tuzsuzdu beğenmedi onu.
benim kızımda galiba kaşık fobisi yemediği şeyleri elimle verince yiyor.çorbayıda elimle veremem ya alışacak mecburen.
ben şehriye ve tarhanayı denemedim tarhana buralarda pek yapılmaz hazırıda ben vermem.şehriyeye gelince bildiğim kadarıyla bir yaşına kadar domates verilmemeli o zaman nasıl yapılacak ki?

ben duymamıştım domates verilmediğini arkadaşların koyuyor çorbalara ama.bende veriyorum suyunu,çorbasını vede yemek yapıyorum tuzunu salçasını koymadan ona ayırıyorum ekmek küçük küçük yiyor. ayrıyetten hazırladığım çorbaları yemedi de.

bizimki de kaşıkla hiçbirşey yemiyor
habire anne sütü emsin istiyor
arkadaşlar
şehriye ve tarhana çorbasını nasıl yapıorsunuz?
yoğurt çorbası yapan var mı?

ben bir tatlı kaşığı tarhanayı yarım çay bardağı suya koyuyorum 1 saat falan bekletiyorum yumuşasın diye sonra bir çay kaşığı z.yağ ve yarım çaybardağı su ilave edip pişiriyorum ...tarhana ev yapımı kayınvalidem yaptı aynı zamanda evde salçada yaptı bebiş için belki çorbalarına koyarım diye ama henüz salça koymadım ev yapımı bir sakıncası olurmu bilmiyorum...tarhanaya yarım çay kaşığı koysammı acaba arkadaşlar bu konuda bilgisi olan varsa paylaşabilirmi?????

yarım cay kasıgı ev salcası koyabılırsın tabı.domates suyu da verıyorum ben,bır yasına kadar beklemeye gerek yok arkadaslar

elimde bir broşür var orada bir yaşına kadar verilmemesi gereken besinler diye belirtmiş.şunlar:inek sütü , domates , çilek, yumurtanın beyazı, patlıcan, kabuklu yemişler şeker ve tuz.
ya ben çok pimpirikliyim o yüzden vermek istemiyorum.adamlarında herhalde bir bildiği varki belirtmiş.

slm arkadaşlar bebeğim 6.ayına girdi ek gıdaya başladık bebeğime muhallebi vermek istiyorum ancak mama yediriyorum inek sütü vermek için de malum erken muhallebiyi ve yoğurdu nasıl yapabilirim

bebeğime hala bişey yediremiyorum ağzına kaşığı alır almaz ağlamaya başlıyor.ne yapacağımı şaşırdım.3 gün oldu başlayalı ama bizimki hiç alışacağa benzemiyor.işin kötüsü biberonuda istemiyor.kızlar bana bir öneriniz varmı ne yapmalıyım

Emzik kullanıyosa emziği hafifçe sağa yada sola çek ordan almasını sağla ben bu şekilde alıştırdım

Back